Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 03 мая 2024
20:45

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Президент Порошенко вже здійснив три радикальні кроки, спрямовані на оновлення країни, – Юрій Луценко

Президент Порошенко вже здійснив три радикальні кроки, спрямовані на оновлення країни, – Юрій Луценко
Президент України Петро Порошенко вже здійснив три радикальні кроки, спрямовані на оновлення країни. Про це голова партії «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив на прес-конференції у Дніпропетровську 10 жовтня.

За його словами, перший крок Президента – це розпуск парламенту.

«Президент виконує взяті на себе зобов'язання. Під час виборів він обіцяв розпустити Верховну Раду, котра не тільки гальмує реформи, а часто підтримує сепаратизм і виступає як «п'ята колона Кремля». І не дивлячись на всі запевнення колишніх регіоналів в готовності служити Президенту, голосувати за закони, аби тільки їх залишили на хлібних місцях, Президент виконав обіцянку і розпустив Верховну Раду», – сказав Юрій Луценко.

Другим радикальним кроком Президента голова партії назвав підписання закону про люстрацію. Водночас він зауважив: документ у майбутньому потребуватиме доопрацювання, однак «це єдина річ, яка може провести генеральне очищення політичного українського дому».

Як заявив Юрій Луценко, посадовці, які служили режимові Януковича, мають «піти на відпочинок принаймні на 10 років», аби до влади прийшли «нові, про європейські сили».

Третім важливим кроком Петра Порошенка на президентській посаді Луценко вважає законопроект про антикорупційне бюро й пакет інших антикорупційних законів, котрі Верховна Рада вже ухвалила в першому читанні, а наступного вівторка планує затвердити в цілому.

«Це – частина наших зобов'язань перед європейськими партнерами, а головне – перед Майданом. Ми дійсно працюємо на те, аби змінити на краще країну, але на Президента сьогодні орієнтується в парламенті лише 42 депутати. Очевидно, що цього не достатньо для впровадження швидких реформ», – сказав голова партії «Блок Петра Порошенка».

Отож, за його словами, президентська політична сила потребує підтримки, зокрема дніпропетровців, на нинішніх виборах до Верховної Ради.

Він також висловив думку про те, що Україна, на відміну від Грузії, має обмаль часу на реформи: не чотири роки, а чотири місяці.

«Ми маємо, можливо, чотири місяці зими й весни, щоби провести радикальні реформи і населення відчуло позитивні зміни, підтримало курс на європейську інтеграцію і утримало ситуацію під контролем. Чому я так кажу? Я особисто вважаю, що Путін зупинився, розуміючи неможливість військового шляху загарбання України. Ті втрати, які нанесла йому героїчна українська армія, ті санкції, які застосував до нього Захід, у першу чергу через нафтову цінову політику, примусили його зупинитись, але Путін не відступиться від свого плану загарбати Україну, зупинити її на європейському шляху. Очевидно, він перейшов від «гарячої» війни до «холодної»: буде газова війна, буде торгова війна, буде фінансова війна і головне – буде підтримка тих радикалів, які хочуть роздмухати бунт в Києві. Саме тому реформи потрібні, щоб люди відчули, що країна міняється задля людей, не задля однієї вибраної сім'ї», – наголосив політик.

Юрій Луценко також заявив, що «Час єднатись!» – це не просто передвиборче гасло Блоку, це «формула виживання України під час зовнішньої агресії, жебрацтва і фінансової кризи».

Він закликав штаби демократичних сил об'єднатися проти одіозних претендентів і підтримати єдиного кандидата на відповідних округах.

Партія “Блок Петра Порошенка” має намір підтримати в окремих мажоритарних округах кандидатів у депутати Верховної Ради від інших демократичних політичних сил і безпартійних.

«Останніми тижнями йдуть розмови, що у деяких мажоритарних округах наша партія виставила «не такого» кандидата. Ті, хто переживає із цього приводу, мають згадати, що є ще «Народний фронт», «Батьківщина» та інші політичні сили, які є нашими партнерами. Якщо ми знаємо, що в окрузі може перемогти, приміром, представник «Народного фронту», ми його підтримаємо. Також ми підтримаємо безпартійних», – сказав він.

Зокрема, зі слів Луценка, «Блок Петра Порошенка» має намір підтримати в мажоритарному окрузі №27 заступника голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Бориса Філатова.

Він також передав дніпропетровцям від Президента України Петра Порошенка слова подяки за його підтримку й від його імені попросив підтримки на парламентських виборах президентської політичної сили.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте