Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
17:51

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепропетровске хотят открыть общежитие для людей с аутизмом

В Днепропетровске хотят открыть общежитие для людей с аутизмом
Сьогодні світ відзначає День інформування громадськості про проблеми аутизму. В Україні дуже мало місць, де професійно здійснюють реабілітацію дітей із таким порушенням. І зовсім немає закладів, де б вони повноцінно жили, коли подорослішають. Перший соціальний гуртожиток для так званих "людей дощу" - хочуть створити у Дніпропетровську.

Андрійку - чотири. На перший погляд він - звичайний хлопчик. Та рік тому малому поставили діагноз - аутизм. Що таке будинок, лікарня і аптека - він разом з педагогом розучує по спеціальних картках.

Такі діти не вміють себе обслуговувати і навіть гратися з однолітками на дитячому майданчику - не можуть.

Тетяна Лимар, мама дитини-аутиста:

- Нарушения понимания речи, нарушение поведения. Если он хочет поиграть со сверстником, он не подойдет и не скажет "давай играть", он может толкнуть, он может крикнуть.

Закордонний досвід свідчить - таких дітей можна адаптувати у соціумі. Але у вітчизняних державних закладах групи для реабілітації аутистів - відсутні. Їм просто ставлять діагноз "розумова відсталість" та загодовують пігулками. Втім, справжні проблеми у дітей з аутизмом починаються, коли вони досягають повноліття.

Лідія Фролова, керівник дніпропетровського центру допомоги дітям з аутизмом:

- Этот мальчик, его зовут Влад - ему 12 лет сегодня, через четыре года этот мальчик не будет иметь возможности посещения хоть какого-то учреждения. В 16 лет об аутистах забывают - замечательно забывают! Их отправляют просто в психиатрические клиники.

Змінити це - вирішила група добровольців. Тут, у передмісті Дніпропетровська, незабаром може відкритися перший в Україні соціальний гуртожиток для людей з аутизмом.

Андрій Протасеня, архітектор:

- В передней части участка, в ближний к нам - это зеленая зона, территория благоустройства, отдыха, развлечений. И слева у нас будет само здание капитальное.

Мешканців навчатимуть жити самостійно. А саме - прати білизну, прибирати кімнату, купувати продукти та спілкуватися з іншими людьми.

Лідія Фролова, керівник Дніпропетровського центру допомоги дітям з аутизмом:

- Наша цель - создать им условия, чтобы они адаптировались, не были прикованы к постелям и препаратам, и чувствовали себя полноценными людьми.

Проект - неприбутковий. Жодної бюджетної копійки в нього не закладено. Волонтери сподіваються передусім на допомогу небайдужих людей. Перші благодійники вже є. Якщо їх стане більше - у таких, як Андрійко, з'явиться надія на повноцінне майбутнє.

Gorod.dp.ua на Facebook.


мама  (02.04.14 17:04): г-жа Фролова решила расширить бизнес??? Человек просто наживается на чужом горе. Методика АВА в ее центре сводится к банальной дрессуре (как собачек в цирке). Интересно сколько же будет стоить проживание в таком общежитии? Если месяц посещения ее центра стоит 8000 грн.??? А пенсии 1300? Ответить | С цитатой
Мама взрослого аутиста  (02.04.14 15:37): если даже и откроют такое общежитие, как вэрослый аутист докажет, что он именно аутист., а не больной шизофренией? При назначении инвалидности взрослым у нас ставят шизофрению. Ответить | С цитатой
Александр  (02.04.14 13:47): статьи о том что ХОТЯТ ,ОБЕЩАЮТ и т.д.уже надоели...всё равно это только обещания.. Ответить | С цитатой
Рацуха  (02.04.14 13:08): Предлагаю открыть резервацию для майданутых ! Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (11)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (6)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте