Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 26 апреля 2024
09:41

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Свій тур на підтримку нового альбому гурт «Фіолет» присвятив Небесній Сотні

Свій тур на підтримку нового альбому гурт «Фіолет» присвятив Небесній Сотні
Інтервь`ю з лідером гурту Сергієм Мартинюком.

Можливо хтось скаже, що зараз не дуже вдалий час для концертів, але іноді вони можуть стати чимось на зразок ковтка свободи, маленьким нагадуванням про те, що незважаючи на політичні обставини у країні, життя продовжується, а творчість, яка йде від чистого серця, і досі залишається понад усе. 21 березня у клубі Mister & Missis SHMIDT свій новий альбом «Вігвам» презентуватиме український гурт «Фіолет».

У зв'язку з останніми подіями в Україні, хлопці вирішили присвятити тур на підтримку нового альбому воякам Небесної Сотні, всім тим загиблим українцям, ціною життя яких ми маємо можливість рухатися далі.

Напередодні дніпропетровскього виступу ми поговорили з лідером та вокалістом гурту Сергієм «Колосом» Мартинюком.

Привіт! У Дніпропетровську про вас поки що знає не дуже багато людей. Тому скажи, щоб ви розповіли про «Фіолет» тим, хто про вас ніколи не чув, якби у вас було на це 5 хвилин?

«Фіолет» відносно молода українська команда. Ми не зашорені впливами ні західних, ні східних (російськорокових) тенденцій. Нам чотири роки, ми намагаємося експериментувати зі стилями, тяжіючи все-таки до інтелектуальної гітарної музики, яка у концертному звучанні характризується надривом та абсолютною віддачею слухачу. Ми робимо ставку на емоційність та чесність у піснях, незалежно від того, співаємо ми про соцільні проблеми, чи про нерозділене кохання. Напевно, порекомендували би прослухати наші треки «21 грам», «Тут були колись ми», «Обличчя» та «Картаті сорочки». Від електронного звучання до драйвових гітар, - слухач за цими треками зможе скласти розуміння про «Фіолет» та нашу музику.

Ви починали як акустична команда, чому з часом вирішили змінити стиль?

Акустика лишилася у моєму сольному проекті, натомість нам з часом почало не вистачати повноцінної і головне живої ритм-секції, сценічного качу та можливості розвернутися в аранжуваннях. Опен-ейри остаточно «зробили» нас електричною бандою.

Зараз ви можете сказати, що остаточно впевнені, що знайшли саме свій стиль?

Важко сказати про стиль як такий, це питання музичних критиків та журналістів... але ми в пошуку - і звучання і стилістики як такої, і не певен що з кожним новим альбомом це не змінюватиметься. Інша справа, що нас у масиві української музики вже впізнають – голос, звучання, текстове наповнення, - це приємно і чути, і читати, і усвідомлювати. Що буде далі – покаже час.

Сьогодні у Захід та Схід мають непрості стосунки. Не страшно їхати з українськими піснями туди, де значна частина населення розмовляє російською ?

На російськомовні Схід та Південь їхати не страшно. Це наша країна, ми співаємо рідною мовою, яку прекрасно розуміють у всіх регіонах країни. Політичні міждержавні колізії вносять свій відтінок непорозуміння і смути, але розуміючих людей це не ділить на два різні табори у нашій державі. У нас на концертах завжди розуміючі і адекватні люди, які при потребі і заступляться і захистять. Це в Харкові у нас на концертах минулі рази просили на біс нашу повстанську «Черемшину».

А про політику і мовне питання зі своїми слухачами розмовляєте?

На концертах говоритимемо не так про політику, як про нашу країну і нас в ній. Хоча в більшості ми до людей піснями звертаємося і наші месиджі зрозумілі та доступні. Єдине що, ми точно нагадуватимемо людям в якій країні вони живуть і кому завдячують тим, що зараз наша країна отримала шанс на нове життя. Від нас все залежить. Майдан гарно це проілюстрував.

Зараз в Україні скасовують виступи російських музикантів, у Росії - українських. Як думаєте , творчість і політика повинні змішуватися? Чи можливо полюбити творчість людини лише за його політичні погляди або навпаки зненавидіти?

Я не великий прихильник мішанини творчсті і політики, але в Україні зараз стоїть питання нашої дерєжавності та майбутнього, від вирішення якого залежить зокрема те матимемо ми можливість грати далі чи ні. Плюс у цій ситуаціїї для мене є права сторона і не права, і коли ти підтримуєш останню, підтримуючи бандитів агресорів брехунів і маніпуляторів, які в обличчі Росії і роросійських сил на Сході і Півдні тулять нам галіму рашку, то таких виконавців треба взагалі до країни не впускати. Це політичне блядство нерозумних людей. Одне підтримувати свободу народу, інше сили, які цю свободу втоптують в землю.

Добре, давайте тоді від політики до творчості:) Ви досить плідні на нові альбоми. Деякі музиканти роками виношують платівки, ви ж встигли записати вже декілька . Де ви черпаєте те натхнення?

Є кураж, є час, можливість, натхнення... є спокій невеликого міста в якому ми живемо, що плідно позначається на творчості. Є смак реалізовуватися в музиці, є здорові амбіціїї та підтримка шанувальників, які не просто слухають, а чують. Тому тільки вперед.

В одному зі своїх інтерв'ю ви якось сказали, що хотіли б виконувати соціальні пісні. У вашому новому альбомі такі з'явилися?

Ми їх виконуємо з самого початку існування гурту, але колись була думка зробити цілий соціальний альбом, - час покаже... нічого спеціально робити не хочеться, тим паче конюктурно. Плюс, не хочеться співати просто констатуючи ті чи інші кризові явища. Хочеться піснями пропонувати якісь рецепти виходу з криз.) побачимо як складатиметься ситуація.

Багато музикантів вважають, що сьогодні достатньо випустити альбом на Itunes і злити його до своєї групи ВКонтакті. А от ваші альбоми оформлені у кращому вигляді – CD, картонна упаковка... чому для вас важлива така подача?

Направду, нашу музику можна придбати і на айтюнсі, і вільно завантажити в мережі, і придбати диски... Останні радше як сувенір) – не більше. Перше – обовязкова передумова того, яка кількість людей буде на концертах, які є основним джерелом наших заробітків. Наша музична інфраструктура слабко розвинута і тому треба працювати на всіх фронтах. Мережевий менеджмент зараз робить імена музикантам, головне з ним грамотно працювати в еру інформаційних технологій. І ми це усвідомлюємо.

Ну і наостанок пропоную скористатися вам можливістю і особисто запросити слухачів на свій сьогоднішній виступ.

У Дніпропетроввську ми не впреше - тут є когорта наших відданих шанувальників, які нас чекають від концерту до концерту. З тими, хто з нами тільки знайомиться, ми теж не проти познайомитися. Тому чекаємо вас на нашому концерті – рок-ен-ролл, драйв, емоції та спілкування про важливе – ми не розчаруємо!)

«Фіолет» у Вконтакті: https://vk.com/fiolet_band

Gorod.dp.ua на Facebook.


Антидюймовочка  (22.03.14 14:01): Очень искренние настоящие ребята , таких бы побольше . Очень рада , что услышала в живую. Приезжайте еще. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
правда  (22.03.14 11:15): гавно полное Ответить | С цитатой
офигеть!...  (21.03.14 21:18): как интересно!... однозначно , аншлаг обеспечен! весь майдаун - ваш! (все 2 десятка наших городских бабуинов прискачут к вам на поскакульки, чтоб их в москали не записали или не пожаловались на горячую линию СБУ...) Ответить | С цитатой
aaa  (21.03.14 17:12): aaa Ответить | С цитатой
rrr  (21.03.14 17:09): rrr Ответить | С цитатой
qwe  (21.03.14 16:31): qwe Ответить | С цитатой
sff  (21.03.14 16:17): sfd Ответить | С цитатой
alexon  (21.03.14 14:47): Нема чого коментувати прихильникам Надежди Бабкіной, группи Бутирка и І. Кобзона...Це помітно з попередніх висловлювань... Ответить | С цитатой
ййй  (21.03.14 12:22): 123123 Ответить | С цитатой
Екатеринослав  (21.03.14 12:20): Фиолет...? К чему компромиссы,мы уже в ЕС.Нечего боятся,против природы не попрёшь,открывайте ++++ Гюльчатаи Ответить | С цитатой
1 2
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте