Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
14:04

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Ірина Швайдак: Коли пишу пісню, то звертаюсь швидше до Нього, аніж до людини

|«« «« »» »»|

Акустичний гурт «Один в Каное» було сформовано у Львовi у 2010 році. С того часу музиканти не просто вірять у майбутнє української музики, вони його творять самі.

Головною особливістю «Один в каное» є його живе звучання, а девізом – сила в простоті. А для того, щоб пересвідчитись у непустослів’ї  всього више сказаного, варто просто прийти і послухати. "Концерт" львівян відбудеться у арт-центрі «Квартира» вже цього тижня – 16 лютого. Напередодні виступу на наші питання відповідає вокалістка гурту Ірина Швайдак.

— На вашій сторінці у Вікіпедії написано, що історія групи починалася з музичного експерименту. Розкажіть про нього докладніше тим, хто, можливо, ще нічого не знає про «Один в Каное».

— Наш музичний експеримент для більшості не здасться чимось надзвичайним, проте для нас, людей з абсолютно різним музичним досвідом та вподобаннями, спроба творити разом справді була експериментом. Все почалось із спільних репетицій абсолютно незнайомих мені людей, яких зібрав один чоловік. Саме він був ініціатором колективу, в якому співало троє солістів. Я не можу чітко сформулювати нашу тодішню мету – ми просто збирались разом і грали дуже різну музику: свою, чиюсь. Жоден з нас не був ані професійним музикантом, ані професійним вокалістом. Інколи у нас щось виходило, а інколи все скидалось на якийсь суцільний хаос. Та зараз я розумію, що це був дуже потрібний досвід, в ньому народжувалось щось особливе, принаймні для нас, для «Один в Каное». Інколи до нас приходили нові люди, а потім йшли, деякі залишались. Так продовжувалось більше року, врешті решт ми перестали збиратись. Кожен з нас за той час зрозумів для себе, хоче він й надалі займатись музикою, чи ні. Я та один з наших гітаристів (Устим) вирішили відділитись і творити щось своє. Цей експеримент - не так початок «Один в Каное», як, швидше, «передпочаток», такий собі «хаос», в якому зародилось щось живе і зрозуміле. Для мене «Один в Каное» починається з нас трьох, саме відтоді я почала ідентифікувати себе як частину цього гурту.

— Ви якось самі можете охарактеризувати стиль музики, який для себе обрали? Буває групи дають йому навіть свою оригінальну назву.

— Ми чули різні версії, кілька разів навіть самі намагалися давати визначення. Зараз не хочемо цього робити, нехай тим займаються музичні критики.

— Назва групи «Один в каное», а вам властива самотність? Чим найчастіше займаєтесь, коли залишаєтесь наодинці?

— Так, цей стан мені дуже знайомий. Пам’ятаю, колись було психологічно важко довгий час знаходитись наодинці, та зараз все якось навпаки: мені комфортно і цікаво самій з собою. Думаю, це ознака дорослішання. У такі періоди займаюсь як звичайними речами, так і незвичайними, наприклад творчістю. Тиша – це ще одна ймовірність народження нової пісні.

— В одному зі своїх інтерв'ю ви сказали, що не займаєтеся спеціально популяризацією своїх пісень, чому? Невже вам не хочеться, щоб вас почуло якомога більше людей?

— Я не вмію займатись популяризацією «спеціально», чи в якийсь особливий спосіб. Все, що можу зробити – це посприяти тому, щоб пісня потрапила в інтернет, де вона буде максимально доступною. Не люблю нав’язувати свою творчість, музикант не повинен цим займатись. Принаймні мені це зовсім неорганічно.

— Пам'ятаєте перший раз, коли ви зрозуміли, що у вас є СВОЇ слухачі? Як це було?

— Намагаюсь згадати це відчуття, але не можу.

— У вас є якесь своє уявлення про те, яка вона - людина, для якої ви пишете свої пісні? Якийсь умовний портрет.

— Чесно кажучи, коли пишу пісню, то звертаюсь швидше до Нього, аніж до людини. Думаю, Він завжди присутній в процесах творчості, тому в такі моменти виникає відчуття, що Він десь дуже близько. Я часто запитую Його: тобі подобається? Не знаю, не впевнена, що всі пісні Йому до вподоби. Це дуже тонке і інтимне переживання.

— Гра в групі й заняття музикою для вас головна справа вашого життя або скоріше хобі?

— Для мене безперечно головне.

— Складно сьогодні напевно існувати займаючись тільки музикою, особливо зараз, коли політична ситуація така нестабільна. Розкажіть, чим кожен з учасників групи займається в повсякденному житті?

— Так, в нашій країні робити це складніше, аніж в інших. Проте це тільки питання часу. Все у світі рухається в бік прогресу, такий закон. Так само і музична індустрія помаленьку розвивається і у нас. Кожен із нас попри заняття музикою займається й іншими видами діяльності. Наша барабанщиця, Оленка, працює в навчально-реабілітаційному центрі для молоді з вадами розвитку. Я теж там працюю, веду літературні студії. Устим, наш гітарист, займається програмуванням.

— Під час гастролей ви проводите разом досить багато часу. Часто втомлюєтеся один від одного? Що робите для того, щоб цього не сталося?

— Інколи у нас бувають як ідейні, так і побутові непорозуміння, та ми навчилися вирішувати їх шляхом діалогу. Просто обговорюємо проблему, намагаємось почути одне одного і все стає на свої місця. Немає таких проблем, які не можна вирішити.

— Розкажіть трохи про свій концерт в Дніпропетровську тим, хто ще нічого про нього не знає. Чому його варто відвідати?

— Я вірю, що пісні інколи промовляють до нас. І дуже шкода, якщо якесь слово залишиться без відповіді в чиємусь серці тільки через те, що той «хтось» не прийшов. Звісно, це вибір кожного, та ми дуже любимо і завжди чекаємо на наших слухачів: як на тих, хто почує нас вдруге, так і на тих, хто почує нас вперше.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


Резон  (18.02.16 13:15): Іхня музика - якась психоделічна депресуха,скидається на шизофренію...Ну,западенці всі такі переважно,в Україні мейнстрім їПаньків,пІчаль... Ответить | С цитатой
sofaynova  (28.02.14 14:37): Днепропетровск, Луганск, Запорожье, ..ерсон, Одесса, Николаев, Харьков, Полтава, Сумы, Донецк, Донбасс, Кировоград, Черкассы, Чернигов и русскоязычный 100% Крым ПРОТИВ БАНДЕРОВСКОГО БЕСПРЕДЕЛА!!! Мы не устраивали погромы, мы с вами не ломали памятники, не разбирали площадь, не захватывали зданий, не избивали ''Беркут''! Не захватывали незаконно власть, не делали этого! Мы не участвовали в евробеспределе рядом с вами! Хватит приобщать нас к вашей численности! Хватит врать! Мы, граждане Украины, выражаем полное недоверие вождям-смутьянам евроинтеграторам, депутатам ВР Украины: А.Яценюку, А.Турчинову, В.Кличко, О.Тягнибоку, их подручным и прихлебателям! Мы не доверяем им свою жизнь и жизни своих детей! Также выражаем недоверие подстрекателям «цветных революций» Ю.Луценко и Ю.Тимошенко! Власть майдана НЕЛЕГИТИМНА!!! В субботу, в 12-00, по всем городам юго-востока пройдут массовые антифашистские митинги. ДНЕПРОПЕТРОВСК! Сбор в 12-00 возле здания городского совета на проспекте Карла Маркса. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
макс  (14.02.14 11:48): жду прекрасного воскресного вечера,что бы подпеть Ире : "Бути тобою,Чи жити в своє?..
Якщо в самоті моїй щось таки є.."
Ответить | С цитатой
Коля  (14.02.14 00:14): мегакрутий гурт вийшов! аж дивно, що так випадково) випадковості не випадкові) Ответить | С цитатой
меломан  (13.02.14 22:15): хорошая музыка всегда интернациональна Ответить | С цитатой
Фюле  (13.02.14 19:40): Интересно, когда закончится эта "культурная" экспансия-навала западенцев? Нет, правда. Доколе? Что ни заметка то очередной галицкий десант, в какой раздел ни загляни, особенно в Культура. Ну агитаторы на войну в Киев это понятно, майдан здыхает. Но кто дал им право насаждать здесь свой западенскую "культурку"? Езжайте к полякам, это наша страна. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Оля  (13.02.14 17:42): Я вас очень люблю "Один в каное",мы с друзьями уже купили билеты и очень ждем встречи!!! :) Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте