Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 28 апреля 2024
18:47

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Олександр Вілкул: Я вірю в місто Дніпропетровськ

|«« «« »» »»|

14 вересня. Дніпропетровськ. Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул привітав дніпропетровців з Днем міста. У заході також взяли участь голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков, голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод та міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко.

«Дорогі земляки! Вітаю вас з Днем міста Дніпропетровська – космічної столиці України. Ми пишаємось нашою історією. Перед нами стоїть завдання подальшого розвитку міста. Як Віце-прем'єр я завжди підтримую рідний регіон. Традиційно День міста розпочинається з покладання квітів до пам'ятника Олександру Полю. Він уособлює енергію дніпропетровців, які завжди готові працювати для розвитку рідного міста і своєї країни. Як колись Олександр Поль, я вірю в майбутнє Дніпропетровська. Зі святом!», - сказав Олександр Вілкул у вітальному слові.

Дніпропетровськ продовжує свій розвиток. Тільки з початку року на 10% зросли обсяги реалізованої підприємствами міста промислової продукції порівняно з минулим роком (з 30,6 млрд грн до 33,5 млрд грн). Створено більше 14 тисяч нових робочих місць. До економіки міста залучено майже 112 млн дол прямих іноземних інвестицій. Загалом обсяги іноземних інвестицій в місто становлять 2,5 млрд дол.

Продовжується будівництво другої черги об'їзної дороги навколо Дніпропетровська - Південного обходу. Це найбільший інфраструктурний проект в регіоні за весь час незалежності. Здача в експлуатацію першої черги дороги (2011р) довжиною 18 км дозволила вивести за межі Дніпропетровська 7,5 тисяч одиниць транзитного транспорту. Після здачі другої черги з правого берега обласного центру буде виведений щоденний транзитний потік в 10 тисяч автомобілів.

В місті створено один з найсучасніших перинатальних центрів. Цього року закінчено будівництво сучасного радіологічного центру на вулиці Космічній. За підтримки Уряду в місті триває реалізація проекту будівництва нового мікрорайону в рамках програм «Доступного житла» на масиві «Лівобережний - 3».

Незабаром після закінчення тендеру розпочнеться масштабне будівництво Дніпропетровського метрополітену.

В рамках підготовки до проведення чемпіонату Європи з баскетболу «ЄвроБаскет 2015» в Дніпропетровську буде побудована мультифункціональна арена для проведення змагань світового рівня зі 100 видів спорту та проведення концертів і виставок. Буде реконструйовано палац «Метеор» та створено універсальний тренувальний комплекс, який після проведення чемпіонату буде переданий дитячо-юнацькій спортивній школі.

«Дніпропетровськ набуває нових рис, утверджуючись як один з культурних центрів Європи», - сказав Олександр Вілкул.

У 2013-му, вже другий рік поспіль, в місті проходить один з найбільших в СНД музичних фестивалів «The Best City. UA». «Цей фестиваль стає однією з ключових складових бренду всієї країни», - сказав Віце-прем'єр.

У Дніпропетровську будується унікальний Парк ракет. Також буде створено музей фортифікації Великої Вітчизняної війни під відкритим небом. В квітні в Дніпропетровську - вперше в Україні - відбулася конференція Асамблеї європейських регіонів, в якої взяли участь 200 делегатів з 25 країн світу.

«В День міста ми відкриваємо найбільшу в Україні воднолижну трасу. Наступного року саме в нашому місті відбудеться чемпіонат світу з водних лиж серед юніорів», - сказав Олександр Вілкул.

Також в День міста на схилі Монастирського острова відкрито декоративний водоспад «Поріг «Ревучий».

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков зазначив: «Дніпропетровськ – це серце нашого регіону. Місто розвивається, розбудовується, примножує славні традиції своїх талановитих попередників. Ми ремонтуємо дороги, благоустроюємо парки, сквери та вулиці. Це місто, яке розкриває широкі можливості перед своїми жителями та гостями. Переконаний, кожен, хто хоч раз у житті відкрив для себе Дніпропетровськ, назавжди залишить його в своєму серці».

Під час урочистостей голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод зазначив: «Дніпропетровськ - це, перш за все, його люди. Місто стало таким, яким воно є завдяки працьовитості, цілеспрямованості та направленості його жителів на конкретний результат. І сьогодні місто активно розвивається - тут ініціюються проекти в економічній сфері, з благоустрою, розвивається громадянська активність, відроджується духовність. Ми допомагаємо дніпропетровцям об'єднуватися і спільно реалізовуємо проекти в різних сферах - залучаємо інвестиції, відновлюємо Свято-Успенський собор, впроваджуємо сучасні технології, відроджуємо футбольну славу Дніпропетровська з акцією «Дніпро» - чемпіон!». Люди активно включаються в роботу на благо міста, а значить, у Дніпропетровська є великі перспективи».

«Ми пишаємося рідним містом і робимо конкретні справи для його розвитку. Дніпропетровськ – це наше місто. Місто нових можливостей», - сказав Олександр Вілкул.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Днепр-город ГОРДОСТЬ!  (24.09.13 17:14): вернее водопадом;-) Ответить | С цитатой
Днепр-город ГОРДОСТЬ!  (24.09.13 17:12): Господи, как вы уже надоели ругать наше правительство - мы все не святые - мы люди...я тоже когда не очень хорошо относилась к нашим политикам, но..дороги таки делали, и не те по которым наш президент ездит)), город обустраивают, вы бы видели,сколько проблем, то там фонарь перегорел, то чп какое-то..а вы только критиковать умеете, достали честное слово...
а во-вторых, будучи украинкой отвечу вам, то что сказал мой дед еврей, вы все ругаете евреев, а на самом деле, ну кто вам мешает помогать украинцам???Евреи, настоящие евреи никогда не бросают друг друга в беде, в прочем, как и настоящие украинцы...дела даже не в национальности, дело в человеке, среди всех наций есть как хорошие, так и не очень...не ругайте правительство начните с себя...только не кричите что вы платите налоги, я их тоже плачу)))пойдите и лучше полюбуйтесь фонтаном, кстати, была на дне города, простите если вы любите свой город, то почему после вас еще и на день города убирали 160 людей,зачем сорить?а святые?;-)
Ответить | С цитатой
Поп  (16.09.13 17:48): У кого больше пузо и бабок - тот больше святой! Ответить | С цитатой
местный  (16.09.13 10:34): Лучше бы с аэропортом че-то порешали. Фонтаны строить много ума не надо. Во всех направлениях шевелятся, а воздушные ворота в ужасном состоянии. Приходится или в Донецк или в Хряков мотаться на вылет. Ответить | С цитатой
Щырый укропэєць  (16.09.13 08:52): Я вірю в свыняче сало та хлібный квас, що дарує нам рідна зэмлыця. Ответить | С цитатой
Ghetto  (15.09.13 20:19): C золотой короной на голове, спиной - это, надо понимать, Вилкул?! Ответить | С цитатой
Пи даР  (15.09.13 14:51): Если не я, то кто??? Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
дописувач  (15.09.13 14:24): http://ru.tsn.ua/ukrayina/dnepropetrovsk-vozglavil-top-25-um irayuschih-megapolisov-mira.html Ответить | С цитатой
Докто Хаус  (15.09.13 13:48): А я не верю Вилкулу, он хвост собачий. Ответить | С цитатой
татак  (15.09.13 12:49): 9 -ая фотка раскрывает суть: кто хозяин в Днепре Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1 2
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте