Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
07:03

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Ще 204 родини із Києва отримали ключі від власних квартир завдяки державній підтримці

Ще 204 родини із Києва отримали ключі від власних квартир завдяки державній підтримці
Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул вручив ключі від квартир 204 родинам із Києва, які придбали власні оселі за державними програмами доступного житла.

«Завдяки державній підтримці з 2010 року вже більше 7 тисяч українських родин стали власниками нових квартир. З них – близько 2 тисяч отримали житло в Києві та області», - сказав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул, під час урочистого відкриття будинку по вул. Симоненка, 5-А у Києві.

Він зазначив, що 92 відсотки новоселів в цьому будинку – це громадяни, які придбали квартири за державної підтримки.

«Серед цих сімей - освітяни, медичні працівники, військовослужбовці, держслужбовці та молодь. Я щиро вітаю новоселів!», - сказав Олександр Вілкул.

Будинок по вул. Симоненка, 5-А, зведено у рамках державних програм доступного житла. Сучасна 16-типоверхівка розрахована на 221 квартиру різного типу (1, 2, 3, 4, 5-кімнатні; загальна площа усіх кватир - 15 тис м²).

З 204 родин, які сьогодні стали новоселами - 152 сім'ї скористалися державною програмою здешевлення вартості житла «30/70» (тобто, 30% від вартості житла компенсує держава, а 70% - сплачують громадяни), а 52 родини – взяли пільговий кредит на придбання доступного житла (з них 50 родин – отримали пільговий молодіжний кредит під 3% річних на період до 30 років, а 2 сім’ї - отримали пільговий кредит як науково-педагогічні працівники).

«В рамках соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича Уряд створив реальний механізм, за яким люди можуть придбати власне житло за доступною ціною», - сказав Олександр Вілкул.

Віце-прем’єр зазначив, що програми по забезпеченню громадян доступним житлом не тільки вирішують гостре квартирне питання українців, а й стимулюють розвиток будівельної індустрії та суміжних галузей української економіки. Одне робоче місце в будівельній галузі створює ще 5 у суміжних. Крім того, дозволяють збільшити обсяги використання будматеріалів від вітчизняного виробника.

У 2013 році державою передбачено надання допомоги у придбанні квартир 6 700 родинам України.

В заході також прийняли участь Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Темник, радник голови Верховної Ради України Ігор Лисов, голова Голосіївської районної адміністрації в м. Києві Юрій Курінний, голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін.

Довідка:

Основні умови на яких громадянами придбані квартири в нововведеному будинку:

1. Пільговий довготерміновий кредит молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла надається терміном до 30 років але не більше ніж до досягнення старшим з подружжя пенсійного віку (55 років для жінок, 60 років для чоловіків). Термін надання кредиту обчислюється з дати укладення кредитного договору. Позичальник, який не має дітей, сплачує кредит з відсотковою ставкою у розмірі 3 відсотки річних суми зобов'язань за кредитом; позичальник, який має одну дитину, звільняється від сплати відсотків за користування кредитом; позичальникові, який має двох дітей, крім того, за рахунок бюджетних коштів погашається 25 відсотків суми зобов'язань за кредитом; позичальникові, який має трьох і більше дітей, - 50 відсотків суми зобов'язань за кредитом. Перший внесок в розмірі не менш як 6 % вартості будівництва (реконструкції) житла, яка вноситься двома частинами: на момент укладення кредитного договору - не менш як половину цієї суми та решту коштів під час остаточних розрахунків. Учасники даної програми мають перебувати на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

2. Доступне житло (30/70) Забезпечення громадян доступним житлом здійснюється шляхом надання державної підтримки, яка полягає у сплаті державою 30 % вартості будівництва (придбання) доступного житла та/або надання пільгового іпотечного житлового кредиту. При цьому громадянин вносить на свій поточний рахунок, відкритий в уповноваженому банку, кошти в обсязі 70 відсотків вартості нормативної площі доступного житла; без вікових обмежень. Учасники даної програми мають перебувати на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте