Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 28 апреля 2024
22:47

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Завдяки активізації державних програм у цьому році ще 1500 сімей отримали власне житло

Завдяки активізації державних програм у цьому році ще 1500 сімей отримали  власне житло
Завдяки державним програмам за період 2010-2012 роки більше 6000 українських сімей отримали власне житло.

«У цьому році Уряд ставить завдання надати підтримку ще 6 тис 700 родинам. На це передбачено у бюджеті відповідне фінансування», - сказав Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул під час всеукраїнської селекторної наради із губернаторами та банківськими установами.

Він також зазначив, що з початку року кількість будівельних майданчиків у рамках реалізації програм доступного житла зросла в 9 разів. Проектна кількість багатоповерхівок, що будуть побудовані, складає 77 із загальною кількістю 6,6 тисяч квартир. Розпочато будівництво доступного житла в Дніпропетровській, Львівській, Донецькій, Київській, Миколаївській, Одеській, Харківській областях, а також в містах Київ та Севастополь.

«На сьогодні Урядом реалізується 5 державних програм доступного житла, у рамках яких за п’ять місяців 2013 року вже більше 1500 українських сімей отримали державну допомогу», - сказав Олександр Вілкул.

Зокрема, у рамках Програми молодіжного кредитування за п’ять місяців було надано 117 кредитів під 3% річних на період до 30 років. За умови цієї програми громадяни мають зробити перший внесок у розмірі лише 6% від вартості житла.

По програмі будівництва (придбання) доступного житла підтримкою держави скористалися 144 родини. За цією програмою держава компенсує 30% від вартості житла, а 70% суми сплачують громадяни.

За програмою «Власний дім» було надано у цьому році 754 кредити. Вони надаються під 3% річних на період до 20 років для будівництва власного будинку в сільській місцевості або його газифікацію.

За програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів у цьому році житло придбали 475 громадян. Дана програма створює можливості для населення придбати житло в кредит фактично під 3% річних. Термін кредитування - 15 років. Максимальна ставка кредиту - 16%, з яких 13% компенсує держава. Це дає можливість людям скористатися допомогою держави для покращення житлових умов. Наразі кредити можна оформити в «Ощадбанку», «Укрексімбанку» та «Укргазбанку».

За програмою забезпечення житлом інвалідів війни у цьому році буде придбано 220 квартир, розподіл яких відбувається на основі заявок облдержадміністрацій.

За результатами наради Олександр Вілкул поставив завдання Мінрегіону спільно з місцевими органами влади активізувати роботу по залученню громадян для участі у програмах доступного житла.

«Для подальшого збільшення кількості квартир Урядом сформовано базу земельних ділянок по всій Україні. Надається допомога забудовникам у відведенні землі та проведення комунікацій. Існує практика безкоштовного надання земельних ділянок для будівництва доступного житла», - сказав Олександр Вілкул.

Урядом поставлено завдання створити Єдиний державний реєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умов. «Він має бути сформований до жовтня 2013 року», - сказав Віце-прем'єр.

У реєстрі буде систематизована інформація, що зараз знаходиться в десятках регіональних та галузевих списках.

Також регіонам необхідно забезпечити широке інформування населення про можливості державної підтримки у вирішенні житлових проблем. «На головних сторінках сайтів облдержадміністрацій, райдержадміністрацій, мерій та провідних регіональних інформаційних сайтах мають бути розміщені банери з посиланнями на відповідні сторінки, що інформують населення про можливості придбати доступне житло», - підсумував Віце-прем'єр.

Довідка:

Детальну інформацію про державну підтримку при придбані житла можна отримати на сайтах Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКХ - minregion.gov.ua та Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву - www.molod-kredit.gov.ua.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте