Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 03 мая 2024
08:22

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

У бібліотеці Дніпропетровського УТОСу з'явилася нова оригінальна українська аудіо-книга для сліпих

У бібліотеці Дніпропетровського УТОСу з'явилася нова оригінальна українська аудіо-книга для сліпих
Всі роботи з озвучення та запису виконали волонтери.

Дніпропетровськ приєднався до Всеукраїнської акції, присвяченої незрячим. Волонтери організації "Гуртом" озвучили й записали понад 1000 аудіо-книг і розіслали їх у товариства сліпих в усі регіони України, в тому числі такий диск отримав і Дніпропетровськ.

Дніпропетровське товариство незрячих отримало аудіо-книгу "Земля солоних скель" автора Сат-Ок (сина вождя індіанського племені шауні і полячки). У перекладі ім'я автора означає Довге Перо, і ця книга – його біографічна повість про життя в мисливському племені. Колись ця книга була дуже популярна в Радянському Союзі та Польщі, в НДР.

Озвучили її для незрячих людей активісти "Гуртом" Олег Ярмолинський та Оксана Франчук, але в її створенні взяло участь дуже багато людей, починаючи з простих українців, які пожертвували гроші на добру справу, завдяки яким були покриті всі витрати на озвучення, запис і монтаж книги. Музикант і художник Юрій Журавель запропонував свій варіант обкладинки, а відомий у світі український диригент і хормейстер Олександр Вацек дозволив використовувати в аудіо-книзі запис хорової капели "Орея" з альбому 1986 року, а саме 9-ту симфонію Антоніна Дворжака "Симфонія з Нового Світу".

Усього таких дисків вдалося записати більше тисячі, і всі вони безкоштовно поширюються по бібліотеках для незрячих. У Дніпропетровський УТОС диски передали волонтери з Національної скаутської організації "ПЛАСТ". Тепер люди, яким не дано бачити, можуть послухати цю книгу в записі.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте