Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 07 мая 2024
20:39

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Олександр Вілкул: Для захисту населення та ліквідації можливих наслідків підтоплення підготовлені більше 42 тисяч чоловік особового складу

Олександр Вілкул: Для захисту населення та ліквідації  можливих наслідків підтоплення підготовлені більше 42 тисяч чоловік особового складу
Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул провів нараду з питання протидії підтопленню населених пунктів і територій, забезпечення реагування на можливі надзвичайні ситуації у період пропуску повені та сходження криги.

У нараді також прийняли участь Міністр фінансів Юрій Колобов, Міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов, Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темнік та Голова державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських.

З метою недопущення надзвичайних ситуацій Уряд тримає на жорсткому контролі підготовку до пропуску повені та сходження криги.

На початку лютого 2013 року був утворений Міжвідомчий оперативний штаб з координації дій центральних та місцевих органів виконавчої влади, який очолив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

«Має бути вжито всіх необхідних заходів для забезпечення безпеки населення та у разі необхідності своєчасного проведення комплексу аварійно-рятувальних робіт», - сказав Олександр Вілкул.

Він зазначив, що: «За завданням Міжвідомчого штабу для захисту населення та ліквідації можливих наслідків підтоплення сформовано та розподілено по регіонам оперативного реагування міжвідомче угруповання сил загальною чисельністю більше 42 тисяч чоловік особового складу, понад 5 тисяч одиниць основної техніки, 830 засобів подолання водних перешкод».

Для організації виконання комплексу заходів з протидії загрозам та підвищення ефективності дій залучених сил і засобів центральних і місцевих органів влади було розроблено План пропуску повені і сходження криги. Планом передбачено утворення 9 регіонів оперативного реагування, кожний з яких має характерні особливості формування повені, скресання та сходження криги по водних басейнах рік:

  • №1 Східний регіон оперативного реагування (Донецька, Харківська та Луганська області);
  • №2 Поліський регіон оперативного реагування (Чернігівська та Сумська області);
  • №3 Центральний регіон оперативного реагування (м. Київ та Київська область);
  • №4 Дніпровський регіон оперативного реагування (Запорізька, Дніпропетровська, Кіровоградська, Полтавська та Черкаська області);
  • №5 Волинський регіон оперативного реагування (Рівненська, Волинська та Житомирська області);
  • №6 Подільський регіон оперативного реагування (Хмельницька, Вінницька та Тернопільська області);
  • №7 Карпатський регіон оперативного реагування (Львівська, Закарпатська, Івано-Франківська та Чернівецька області);
  • №8 Таврійський регіон оперативного реагування (Одеська, Миколаївська та Херсонська області);
  • №9 Кримський регіон оперативного реагування (АР Крим та м. Севастополь).
Основними завданнями міжвідомчого угрупування є: рятування людей та евакуація майна, відкачування та відведення води з підтоплених будинків і територій, доставка продуктів харчування, медикаментів та предметів першої необхідності до відрізаних водою населених пунктів; очищення русел річок для відновлення їх пропускної спроможності та безперешкодного стоку води, укріплення дамб та облаштування тимчасових водозахисних споруд.

«Всі заходи, визначені Міжвідомчим оперативним штабом повинні здійснюватися під особисту відповідальність керівників відповідних центральних та місцевих органів влади», - сказав Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте