Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
03:12

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Олександр Вілкул: «У 2012 році за державними програмами понад 4 тисячі українських сімей отримали власне житло»

Олександр Вілкул: «У 2012 році за державними програмами понад 4 тисячі українських сімей отримали власне житло»
У 2012 році в рамках державних програм забезпечено житлом 4 тис 39 сімей. Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул під час урочистого відкриття нового будинку в Сумах в рамках реалізації державної програми «Доступне житло».

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул відвідав з робочим візитом Сумську область. Він відкрив новий будинок в рамках реалізації державної програми «Доступне житло» та взяв участь у сесії Сумської обласної ради. «Держава створює можливості для громадян та дає їм змогу втілити свою мрію – придбати власне житло. Для цього в рамках соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича реалізується низка державних програм. Так, у минулому році за цими програмами 4 тис 39 сімей отримали власне житло», - сказав Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул.

Зокрема, завдяки Програмі здешевлення вартості пільгових іпотечних кредитів 1 тис 233 родини отримали власне житло. За цією програмою передбачена можливість придбати квартиру за рахунок кредиту фактично під 3% річних, який видається строком до 15 років. Тобто банк видає іпотечний кредит під 16% річних, з яких 13% банку компенсує держава.

За Програмою будівництва доступного житла за принципом «30% на 70%», коли 30% вартості житла сплачує держава, а 70% - громадянин, придбали власне помешкання 1 тис 222 сімей.

За Програмою молодіжного кредитування було придбано 361 квартиру. Ці кредити мають право отримати молоді сім’ї (такими вважаються сім’ї, в яких чоловік та дружина мають вік до 35 років) або одинокі громадяни віком до 35 років. Відсоткова ставка – 3%. Термін повернення кредиту – до 30 років. За Програмою кредитування індивідуальних сільських забудовників введено в експлуатацію 998 житлових будинків. Кредит надається громадянам і сім’ям, які постійно проживають в сільській місцевості, під 3% річних терміном до 20 років, молодим сім'ям – терміном до 30 років, а позичальник, який має трьох і більше дітей, звільняється від сплати відсотків.

За Програмою забезпечення житлом інвалідів Великої Вітчизняної у 2012 році 225 інвалідів війни безкоштовно отримали квартири.

«Держава надає допомогу в отриманні квартир, перш за все, педагогам, лікарям, працівникам бюджетної сфери, ветеранам, соціально незахищеним верствам населення», - сказав Олександр Вілкул.

Сьогодні в Сумах було відкрито новий будинок. Олександр Вілкул вручив ключі від нових осель 33 сім’ям освітян, медичних працівників, робочих, працівників бюджетної галузі, підприємців. Будинок побудований з використанням сучасних енергозберігаючих технологій, обладнаний автономним опаленням.

«Програма доступного житла буде продовжена та інтенсіфіцирована. Це одне з ключових напрямків діяльності Уряду. Зведення доступного житла - це ще й відчутний імпульс для подальшого розвитку вітчизняної будівельної галузі. За 2012 рік експорт основних будівельних матеріалів та виробів майже удвічі перевищив імпорт. Україна ввезла виробів будівельного призначення на 6,9 мільярдів гривень, а продала за кордон – на 13,3 мільярдів. Це приклад ефективної державної політики імпортозаміщення», - підкреслив Олександр Вілкул.

Нагадаємо, що на початку 2013 року Кабінет Міністрів України утворив Координаційну раду з питань виконання програм будівництва доступного житла в регіонах. Очолив її Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул. Під час виступу на сесії Сумської обласної ради Віце-прем'єр-міністр України акцентував увагу на необхідності активного використання кращого досвіду розвитку європейських регіонів. «Європейський шлях України починається на рівні регіонів. Це стосується, в тому числі, впровадження кращих практик управління територіями на підставі спільних європейських цінностей. А це підвищення соціальних стандартів, відповідальності роботи влади, що ґрунтується на високій якості послуг населенню та бізнесу, а також розвиток громадянського суспільства», - сказав Олександр Вілкул.

Говорячи про підвищення інвестиційної привабливості Сумської області, він зазначив: «Довіра інвестора - один із ключових показників ефективності роботи влади. В 2010-2012 роках в Сумську область було залучено більше 1 млрд. дол. США. Необхідно розвивати той колосальний потенціал, який має регіон. Це стосується і промисловості, і сільського господарства».

Окремо Олександр Вілкул наголосив на негайному якісному ремонті місцевих доріг та дав доручення місцевій владі забезпечити його виконання.

Особливу увагу Віце-прем'єр-міністр України приділив ефективній енергетичній політиці: «За два останні роки Сумщина скоротила використання енергоносіїв майже на 15%. Необхідно продовжувати впровадження енергозберігаючих технологій, модернізацію котелень, знижувати витрати енергоносіїв», - сказав він.

Говорячи про впровадження державної реформи «Електроне врядування» він підкреслив нагальну необхідність впровадження IT- систем в державний менеджмент: «Це забезпечує прозорість дій влади та підвищує якість послуг, які надаються. Наразі завдяки створенню кожному місті та районному центрі Сумської області дозвільних центрів порушення термінів видачі документів скоротилося на 98%», - сказав Олександр Вілкул.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте