Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 12 мая 2024
22:11

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Духовна спадщина стала доступною нащадкам

Духовна спадщина стала  доступною нащадкам
При Павлоградському Спаса Нерукотворного Образа кафедральному соборі відкрито музей історії православ’я регіону.

У ньому зібрані воістину унікальні експонати: старовинна рукописна книга, Біблія латинською мовою, фрагменти фаянсового кольорового іконостаса, привезені із Знаменського монастиря (сам іконостас у роки радянського безбожництва був викинутий у сміттєву яму), цікаві документи з історії храму Голубицького, численні фотографії, що розповідають про різні періоди історії православ’я Павлограда. Є й старовинна ікона, яка належала нині покійному павлоградському журналістові Олександру Терещуку, в його родині святий образ зберігався протягом кількох поколінь. А приніс її в дар щойно відкритому церковному музею колега небіжчика Володимир Сторчаков.

— Немає сумніву в тому, що ця ікона, на якій зображений наш Господь Вседержитель, — старовинна і цінна, — зазначив благочинний Павлоградського церковного округу протоієрей Валентин Цешковський. — Вона написана не маслом, а темперними фарбами, які виготовлялися з мінералів, що збираються з берегів морів і річок. Камені розтиралися в порошок і розчинялися на яєчному жовтку з додаванням білого вина. Про давній вік ікони свідчать і шпунти на її зворотному боці. Можливо, вона була написана в XVIII столітті. Але конкретну добу створення образа ще належить визначити фахівцям.

Поки ж що, до експертизи, ікона посіла гідне місце в експозиції музею.

— Наші парафіяни приносять нам старовинні книги, ікони, документи, фотографії — і все це має велику історичну цінність, — додав отець Валентин. —Довгий час безцінні реліквії лежали «під спудом», де доведеться, подалі від людських очей. Відтепер вони служитимуть людям, виховуючи в них духовність, милосердя, моральність. Ми вдячні Господу за те, що знайшлися благодійники, які допомогли нам обладнати цей прекрасний музей.

Він складається з декількох розділів. Перший, названий «Духовна спадщина», присвячений старовині. Другий носить назву «Церква в ХХ столітті», а третій розповідає про православне життя сучасного Павлограда.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Дед Мороз  (06.11.12 17:37): Духовна спадщина стала доступною лошадкам Ответить | С цитатой
Губенистые хроники  (06.11.12 15:36): Мы духов не вызываем, а вот белочку иногда просим нас поСЕТитЬ. Ответить | С цитатой
LOKI  (06.11.12 14:41): МОЛИТВА ЗА НЕВЕРУЮЩИХ И ГОНИТЕЛЕЙ.
Господи, обрати к Тебе и сердца врагов наших, если же невозможно ожесточенным обратиться, то положи преграду зла их и защити от них избранных Твоих. Аминь.
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Писающий мальчик  (06.11.12 12:14): Не духом единым ссыт человек. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварийных детских и тренажерных площадок планируется отремонтировать в 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте