Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
04:39

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

DVA - вигадана мова, дивні пісні, чудовий звук

DVA - вигадана мова, дивні пісні, чудовий звук
Ви коли-небудь чули як співають вигаданою мовою? Якщо ні, зовсім скоро у вас буде така нагода. 21 жовтня до Дніпропетровська, у арт-центру «Квартира», обіцяє завітати унікальний чеський кабаре-фолк дует DVA.

Майстерно граючи на двох десятках інструментів, ці музиканти створюють музику, стиль якої не піддається визначенню: ні фолк, ні техно, ні хіп-хоп, ні кантрі. DVA – це просто DVA. До того ж, Ян Краточвіл і Бара Краточвілова творять свій власний музичний космом особливою і лише їм двом зрозумілою мовою, а от емоції, що викликає їх музика, однаково близькі і зрозумілі усім слухачам. Концерт DVA тільки за тиждень, зараз Ян і Бара знаходяться у рідній Чехії, втім, навіть це не зашкодило нам зв'язатися з дивними музикантами і взяти у них інтерв'ю.

- Ви виконуєте свої пісні вигаданою мовою – чому?

DVA: Ми почали співати вигаданою мовою, тому що більш за все нам хотілося створити мову, яка водночас всіх поєднувала і всіх розділяла. Таку мову, яка б була зрозумілою для будь-кого і ні для кого водночас. Адже кожен може уявити щось своє, чуючи цілком вигадані слова, в які ми вкладаємо свій зміст. Ми додаємо начебто балтійські і угорські слова в свої тексти, Але тільки тому, що нам ці мови дуже симпатичні, бо ми самі в них ні крапельки не розуміємо і вони так само таємничі для нас, як і вигадана нами для слухачів.

- Хто саме вигадав ту мову, якою ви співаєте? Як багато у ній слів?

DVA: Ми маємо різні типи мов. Мови, які ми використовуємо у своїх піснях, схожі на угорську, фінську, норвезьку, литовську, французьку, російську, українську і англійську. Це мови, які нас надихають. На концерті ми оголошуємо - "русскоє тєхно" або "латиський хіп-хоп" і кожна пісня переносить вас в іншу країну! Вони - наче реальні, але не знаючи цих мов, ми вигадуємо слова, які їх лише нагадують. Доречи, в новому альбомі "HU" наша мова стала ще більш міфічною, фіктивнішою.

- Але людям властиво любити ті пісні, які вони у змозі «одягнути» на себе. У вашому випадку вони такої змоги не мають.

DVA: Звісно, слухачі хочуть знати, що ми співаємо, тому на наших платівках є листівки зі словами - вигаданою і переклад на чеську та англійську. Але навіть не знаючи нашої мови, ми б не сказали, що хтось скаржився на те, що це важко слухати, скоріше навпаки!

- Є такі музиканти Sigur Ros, які у своїх інтерв'ю іноді також стверджують, що співають вигаданою мовою, а ніякою не ісландською. Як ви ставитесь до їх творчості?

DVA: Нам страшенно подобаються взагалі ісландські гурти - Sigur Ros, Múm, FM Belfast, Bjork... Для нас немає різниці співають вони вигаданою чи ісландською, ісландська для нас - така ж незрозуміла, а тому дуже цікава. Про нас закордоном часто пишуть, що ми співаємо чеською! :)))

- На вашому концерті у Дніпропетровську працюватиме віджей. Для вас це постійна практика, чи це сюрприз для Дніпра?

DVA: Граємо з віджейкою, якщо є відповідні технічні умови. Від самого початку з нами їздить Маркета Ліса. Перші три роки вона використовувала лише проектор, а останній рік віджеїть з комп'ютером, камерою і проектором. Весь наш український і російський тур проходитиме за підтримки віджея! Вона одна з авторок наших відео - погляньте самі, що це буде! ;)

- Кажуть багато які з ваших пісень перекладено на німецьку і англійську мови. Навіщо?

DVA: Ці переклади було зроблено спеціально для тих, кому не вистачає своєї власної уяви і для тих, хто цікавиться змістом, який ми в них вкладаємо. Або навіть просто для розваги.

- Але де ви знайшли такого універсального перекладача, якій володіє вигаданою мовою і де можна почути, або почитати сам переклад?

DVA: Універсальний перекладач - це ми самі особисто! А наші переклади - знайдете на нашій веб-сторінці 2dva.cz , а також у листівках, вкладених у наші CD та вінілові платівки :)

- Свій новий альбом ви вже презентували у декількох країнах Європи, як його сприйняли слухачі?

DVA: Реакція і на альбом Fonók i на другий - Hu - була дуже чудовою! За що ми дуже вдячні і щасливі! Ми об'їхали вже біля 20 європейських країн.

- Розкажіть про альбом зі звуками, які ви плануєте записати у містах. Коли його можна буде почути?

DVA: Цей альбом почався з відео, яке ми зробимо в якості першої пісні. Це був семінар з документального відео, і це було всього лише 14 днів тому. Це був момент, коли ми вигадали ідею. У нас є багато звуків з різних міст і нашої дороги, і на запис нових пісень цього року було мало часу, тому що ми завжди на гастролях, тому ми обрали цей варіант - звуки ззовні. Це будуть пісні про українські міста, які ми відвідаємо, і в кожному з яких будемо шукати звук.

Офіційний сайт DVA: www.2dva.cz

Gorod.dp.ua на Facebook.


Reality  (13.10.11 20:26): обалдеть ) люди артистично страдают фигней под музыку, получают удовольствие и зарабатывают! молодцы ) Ответить | С цитатой
Вася  (12.10.11 17:21): Ура!!! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  На Дніпропетровщині відбувається пошукова операція 13-річної Марини Волошко (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
долгожителя проживает в Днепропетровской области. 47 женщин и 7 мужчин, отметивших свое 100-летие.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте