Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 01 мая 2024
20:46

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Регата на плотах з пластикових пляшок

|«« «« »» »»|

11 червня у Дніпропетровську молодіжний рух К12 організував загальноміську регату на плотах з пластикових пляшок. Захід відбувався на лівому березі навпроти Зеленого острову, де зібралось 8 команд по 5-6 чоловік, готових побудувати свій власний плавзасіб та позмагатись з іншими командами у швидкості.

Андрій Шелковський, один з організаторів регати, каже: «Сьогоднішній захід - це не просто спортивні змагання. Сьогодні учасники активно і весело проведуть дозвілля, та ще й зберуть з пляжних зон міста близько 15 000 пластикових пляшок.»

Кожна команда збирала пляшки як могла. Одна половина команд збирала неподалік Амурського мосту, а інша половина - знаходила засмічені місця на таких масивах як Фрунзенський, Перемога, Комунар. Але в останньому випадку треба було доставляти пляшки машиною. В середньому на 1 пліт учасники встановлювали 14-20 будівельних мішків з пляшками. Зв'язували мішки між собою, або зшивали їх, утворюючи довгі циліндри для побудови чогось схожого на катамаран.

Хотілося б відмітити, що кожна команда подумала ще й про дизайн та ідеї цікавого оформлення. Так, вболівальникам та суддям на оцінку були представлені: піратський пліт, український патріотичний пліт, пліт команди 9-го каналу, пліт Альфонсо з жіночими чобітками на підборах, пліт Летучий Голандець від МНС, пліт театру танцю "La Vie", плоти слов'яньского бога Білояр та скандинавських вікінгів.

Після двох годин активного збирання плотів, о 3-й годині почалися змагання на швидкість, а для деяких плотів і на плавучість. Вже після перших хвилин перший пліт, зроблений лише зі зв'язаних мішків з пляшками, розпався, а його учасники повернулись до берега. Інші ж продовжили подолання дистанції приблизно в 1 кілометр.

Перші три команди фінішували досить швидко, це були плоти Білояр, Марічка та Летучий голландець, зайнявши відповідно 1, 2 і 3 місця. Інші команди не так легко боролись з течією могутньої річки Дніпро. Останні кілька команд вкінці вже не могли чинити опір течії і вирішили швидше причалити до берега, щоб зупинитись не так далеко від місця змагань, а не у Запоріжжі.

Павло Станішевський, один з переможців регати, зізнається: «Було дуже важко, але командний дух і віра в перемогу не давали нам розслабитись. Ми дуже задоволені тим, що зробили пліт і приймаємо участь у таких оригінальних змаганнях».

Після того, як до фінішу прибув останній пліт, учасники отримали цінні призи від спонсорів: абонементи в фітнес-клуб, квитки до кінотеатру і головний приз - прогулянку командою на справжній великій яхті.

Як зазначають організатори, на регаті кожен учасник і вболівальники побачили, що пластику в нашому місті дуже багато. Навіть на маленькому пляжі можна назбирати десятки мішків сміття. Тому одна з головних цілей регати - показати, що сміттю можна давати "друге життя". Воно може бути не тільки непотребом, але і цінною сировиною. Звісно за умови, якщо у Дніпропетровську побудують сміттєпереробний завод, як це вже зробили у багатьох інших обласних центрах.

Відео- та фотозвіти можна переглянути на сайті "К12".

Gorod.dp.ua на Facebook.


Гість  (15.06.11 14:39): Все було чудово) Мені дуже сподобалось, не зважаючи на те, що я не брав участі у змаганнях. Дуже весело, емоційно і на користь навколишньому середовищу. Побільше б таких заходів!!! Ответить | С цитатой
bizmc  (15.06.11 11:12): Мне очень понравилось принимать участие! Ответить | С цитатой
Zorian___Grin  (14.06.11 23:38): "СПАСАТЕЛЬ МАЛИБУ"

В общем Леонардо да Винчи тоже занимался многим. Но К12 делает все что нравится делать им самим.
Собрали бутылок (8 плотов по 15 мешков в среднем) а поплыл по Днепру только один. Все же город стал чище.
Плоти будут использоваться как маршрутки к зеленому острову во время "Ивана Купала"
Ответить | С цитатой
Инспектор  (14.06.11 14:13): Интересно, куда потом дели все эти собранные ПЭТ баклашки? Каждый увозил к себе домой и выкидывал в желтую корзину, что возле подъезда? Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Испектор  (14.06.11 14:13): Интересно, куда потом дели все эти собранные ПЭТ баклашки? Каждый увозил к себе домой и выкидывал в желтую корзину, что возле подъезда? Ответить | С цитатой
алкоголик  (14.06.11 13:31): Побывал на сайте К-12. Удивляет то, что они делают проекты не какой-то направленности, а всё подряд. Вдумайтесь только...
День города - праздник
Попутчик - социальный сайт
Регата на плотах - субботникофан
Газета
Видеосюжеты
Бал любви и мистики... Как вообще такие вещи можно объединить??? а... ещё есть какой-то бизнес вообще отпад
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Водитель  (14.06.11 13:21): а щё... плоты реальная альтернатива маршруткам! подробности спрашивайте у К12! Ответить | С цитатой
Маршрутчик  (14.06.11 10:31): Прикольненько* Ответить | С цитатой
Вера Матвиевская  (14.06.11 09:33): Ребятам из "К12" - огромный привет.
Ваши идеи интересные, веселые, необычные и как всегда ПОЛЕЗНЫЕ для города.
Молодцы!
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Сергей  (14.06.11 01:11): Да, интересно придумали, фотки супер. Ответить | С цитатой
1 2
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте