Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 28 апреля 2024
17:19

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Председатель областного совета Евгений Удод с рабочей поездкой посетил Верхнеднепровский район

Председатель областного совета Евгений Удод с рабочей поездкой посетил Верхнеднепровский район
Свою першу робочу поїздку районами області у якості голови обласної ради Євген Удод розпочав з Верхньодніпровщини. За словами керівника представницької гілки влади, такий вибір не є випадковим, адже за багатьма показниками цей район є зменшеною моделлю усього нашого регіону. Тут гармонійно поєднуються промисловість і сільське господарство, представлені практично всі галузі економіки.

Євген Удод підтримав пропозицію голови Верхньодніпровської районної ради Володимира Гарама та голови райдержадміністрації Миколи Цебенка відвідати місцевий краєзнавчий музей. На переконання керівника області, тільки пізнавши історію краю, можна говорити про його майбутнє. Тим більше такого величного краю, яким є Верхньодніпров’я. Ця земля дала нашому народові Олександра Поля, Володимира Щербицького, багатьох видатних людей, які своєю працею примножували славу батьківщини. Євген Удод уважно оглянув експозиції та залишив запис у книзі почесних гостей музею.

Наступною зупинкою керівника регіону стала Верхньодніпровська центральна районна лікарня. Голова обласної ради зустрівся з медичними працівниками, поговорив з ними про умови праці, забезпеченість медикаментами, обладнанням. Євген Удод підкреслив, що він для себе визначив два пріоритетні напрямки підтримки району. Один з них – це удосконалення роботи галузі охорони здоров’я та забезпечення мешканців району якісними медичними послугами. Першочерговим для району є питання ремонту даху місцевої поліклініки. За поданням обласної влади сімсот тринадцять тисяч гривень на цей об’єкт буде передбачено у Стабілізаційному фонді Державного бюджету. Ще 142 тисячі має взяти на себе район. Голова обласної ради вислухав усі звернення та пропозиції медичних працівників та пообіцяв всебічну підтримку з боку обласної ради.

Другим пріоритетним напрямком підтримки району визначено його водозабезпечення. Адже саме ця проблема є для мешканців району найбільш болючою. Коротку нараду з обговорення цього питання голова облради провів на комунальному підприємстві водопровідно-каналізаційного господарства. Ситуація тут дійсно критична – практично 90% основних фондів водного господарства зношені. Втрати питної води на шляху від Аулів до райцентру становлять майже 70%. Сьогодні впроваджуються заходи по проведенню технічного моніторингу водопровідних мереж. Майже 150 тис. кубометрів води на рік не можуть просто піти у землю. Швидше за все, на думку керівників водоканалу, є й інші проблеми. Зокрема, несанкціонований відбір води із центральної труби. Тому роботи вестимуться одразу у декількох напрямках – встановлення лічильників води на входах і виходах з труби та заміна старої мережі на нову.

Голова обласної ради жорстко поставив завдання навести лад у водному господарстві. Обласна рада у поточному році вже виділила з обласного бюджету 1 млн.грн. на виготовлення проектно-кошторисної документації та будівельно-монтажні роботи з реконструкції першої черги водогінних мереж. До кінця року, а точніше – до початку осінньо-зимового періоду роботи по реконструкції першої черги водогону мають бути завершеними. Зважаючи на те, що станом на сьогоднішній день прибутковість підприємства складає мінус 43%, Євген Удод доручив до 20 серпня скласти програму виведення підприємства як мінімум на нульову рентабельність. Наступним етапом має стати нарощування рентабельності до 50%. Голова обласної ради нагадав, що ефективність використання бюджетних коштів має бути максимальною і до кінця року кожна бюджетна копійка повинна бути освоєною за призначенням. А якість проведених робіт перевірять жителі районного центру.

Так само восени будуть підводитися підсумки і роботи хліборобів. Цей рік для селян, не зважаючи на щедрі дощі і вдосталь сонця, видався дуже складним. Надмірна вологість ґрунту не дозволила збиральним агрегатам провести жнива у найбільш оптимальні строки. Тому сьогодні, використовуючи кожну погожу днину, аграрії району працюють на повну потужність. Про це голові обласної ради розповіли механізатори сільгосптовариства „Дніпро-Н”.

У цьому господарстві ситуація ще більш-менш стабільна. Врожайність ранніх зернових в середньому складає до 30 ц/га, а в цілому по району ця цифра становитиме близько 25 ц/га. Станом на 21 липня на полях району вже зібрано 80 відсотків очікуваного врожаю і якщо погода не підведе, Верхньодніпровщина вже найближчими днями звітуватиме про завершення збирання ранніх зернових. Великі надії керівники району покладають на соняшник та кукурудзу. Ці культури мають дати досить високі показники.

В цілому, за словами сільгоспвиробників, паливно-мастильних матеріалів, техніки і робочих рук в районі достатньо.

У рамках візиту Євген Удод поклав квіти до меморіалу пам’яті у селі Пушкарівка. Тут знайшли свій останній притулок більше десяти тисяч воїнів і мирних жителів, загиблих під час битви за Дніпро. Це найбільше братське поховання в Україні і мешканці району дбайливо зберігають пам’ять про героїчних захисників нашої Вітчизни. Значну підтримку району у частині ремонту і реконструкції пам’ятних місць надає обласна рада в рамках відповідної регіональної програми. Місцеві жителі сердечно дякували керівникові області за таку важливу допомогу та просили, щоб програма збереження пам’яток Великої Вітчизняної війни і надалі працювали у нашому регіоні.

Підсумки робочої поїздки голови обласної ради підводилися під час зустрічі з активом району.

Звертаючись до учасників зустрічі, Євген Удод зауважив, що в цілому, напевно, завдяки активній позиції керівництва району, більшість місцевих проблем вирішуються досить ефективно. Значну підтримку з року в рік надає і обласна рада.

У поточному році з обласного бюджету районному у вигляді субвенцій вже виділено близько 400 тис.грн. Ці гроші йдуть на виплату матеріальної допомоги інвалідам, ветеранам, іншим пільговим категоріям громадян, на виконання програм соціально-економічного розвитку району, на соціально захищені видатки. Так само, - повідомив голова облради, - за рахунок бюджетних коштів буде підведений газ до села Заріччя. На проведення цієї роботи вже виділено майже 4 млн.грн.

„Проблеми кожного району й міста, кожного громадянина області знаходяться на особистому контролі керівництва і обласної ради, і облдержадміністрації, - підкреслив Євген Удод. - Їх вирішення вимагає від нас Президент України Віктор Янукович. Главою держави запропонована Національна програма відродження українського села, у якій йдеться про газифікацію й водопостачання населених пунктів, про забезпечення стабільного транспортного сполучення і телефонного зв'язку, про захист земельних паїв та своєчасну виплату дотацій вітчизняним сільгоспвиробникам. У мене, - сказав голова обласної ради, - немає жодних сумнівів, що всі ці завдання будуть виконані”.

Голови та депутати сільських та селищних рад, керівники сільгосппідприємств, прості жителі району подякували голові обласної ради за велику допомогу і добрі слова та запевнили, що готові працювати, аби тільки нарешті в нашій країні відродилося нормальне, стабільне життя.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:













из Гондураса!  (22.11.10 10:25): Голови та депутати сільських та селищних рад, керівники сільгосппідприємств, прості жителі району подякували голові обласної ради за велику допомогу і добрі слова та запевнили, що готові працювати, аби тільки нарешті в нашій країні відродилося нормальне, стабільне життя...Яке вони так добре погіршували.
А ще до гори чепчики кидали, і щиро стоячи аплодували...
Капитализм загнил окончательно и безповоротно!
Да здравствует ФЕОДАЛИЗМ! Высшая стадия развития моноимпериализма Гондураса!
Ответить | С цитатой
ангел  (14.10.10 23:45): грубияны!!!еще и пишите с ошибками!!!эти люди делают будущее нашей области. Ответить | С цитатой
G  (23.07.10 14:24): обмельчала нынче пресса... неужели и писать на городе больше нечего то? Ответить | С цитатой
PALENUY  (23.07.10 01:58): NE NADO EXAT, GARKO. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (14)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (13)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте