Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
03:14

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

УПЦ объявила о проекте мирового соглашения между монастырем и школой-интернатом №1 для детей с отклонениями в развитии

УПЦ объявила о проекте мирового соглашения между монастырем и школой-интернатом №1 для детей с отклонениями в развитии
gorod.dp.ua/photo Фото Котельчук Станислав
Інформаційне повідомлення стосовно позовної заяви Свято-Тихвінського жіночого монастиря Дніпропетровської Єпархії Української Православної Церкви.

У вересні 2009 року до господарського суду Дніпропетровської області звернувся з позовною заявою Свято-Тихвінський жіночий монастир Дніпропетровської Єпархії Української Православної Церкви з вимогою повернути із державної власності Свято-Тихвінському жіночому монастирю нерухоме майно, а саме: будівлі та споруди, розташовані за адресою: м.Дніпропетровськ, вул.Чичеріна, 171, та визнати за Свято-Тихвінським монастирем право власності на зазначене майно.

При цьому відповідачем по цій справі Свято-Тихвінський жіночий монастир визначив регіональне відділення Фонду державного майна України по Дніпропетровській області.

Проте, у довідці від 13 липня 1959 року Уповноваженого Ради у справах російської православної церкви при Раді Міністрів СРСР по Дніпропетровській області зазначається, що в зв’язку з майбутнім закриттям монастиря згідно з рішенням виконавчого комітету облради трудящих № 631-018 від 26.06.1959 року зазначені у позові приміщення загальною площею 2 306,3 кв.м., в тому числі житлової - 933,3 кв.м., з присадибною земельною ділянкою 39,348 кв.м. передаються облзабезу для використання під дитячий будинок. Тобто, «де-юре», це нерухоме майно було передано до обласної комунальної власності.

Однак, незважаючи на це, регіональне відділення Фонду державного майна України по Дніпропетровській області було змушене вийти у суд у якості відповідача.

Ухвалою від 14 вересня 2009 року господарський суд Дніпропетровської області (суддя Кощеєв І.М.) порушив провадження за позовною заявою Свято-Тихвінського жіночого монастиря, та одночасно за власною ініціативою господарський суд залучив до участі в цій справі в якості третіх осіб: Міністерство освіти та науки, Дніпропетровську обласну раду, КП «Дніпропетровське міжміське бюро технічної інвентаризації».

Ухвалою від 22 жовтня 2009 року та ухвалою від 17 листопада 2009 року господарський суд Дніпропетровської області залучив до участі в справі в якості третіх осіб - обласний комунальний заклад освіти «Дніпропетровська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат № 1 для дітей з вадами розумового та фізичного розвитку», Дніпропетровську міську раду та в якості третьої особи - службу в справах дітей Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Одночасно господарський суд Дніпропетровської області залучив вже в якості відповідача -2 по цій справі - Дніпропетровську обласну раду.

Під час розгляду цієї справи стало відомо, що спірне майно входить до складу майна, стосовно якого рішенням від 21.09.05 року № 72/30 Дніпропетровська міська рада доручила Дніпропетровській обласній раді управляти об’єктами комунальної власності.

В послідуючому, під час розгляду справи 17.12.09 року в господарському суді Дніпропетровської області з боку Свято-Тихвінського жіночого монастиря Дніпропетровської Єпархії Української Православної Церкви було оголошено проект мирової угоди, яка визначає виключно відносини між Свято-Тихвінським жіночим монастирем та Дніпропетровською обласною радою відносно подальшого перебування у приміщеннях, що є предметом позовних вимог монастиря, дітей обласного комунального закладу освіти «Дніпропетровська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат № 1 для дітей з вадами розумового та фізичного розвитку», та не стосується повноважень регіонального відділення Фонду державного майна України.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Знающий всю правду  (03.03.10 22:26): Знающий всю правду (03.03.10 10:17) - ЭТО НЕ Я. Бог тебе судья!

зажравшаяся игуменькА, ты тупая или притворяешься??? Монастырь хочет вернуть СВОЮ землю!!! Более того, согласно приказу президента в 1998 году необходимо вернуть религиозным организациям всё культовое имущество!!!
Ответить | С цитатой
справедливый  (03.03.10 16:09): Где проект или условия мирового соглашения? В этом вся соль. Пусть покажут куда они клонят или к миру или к подачке? Здесь же не лохи сидят. Разберемся. Ответить | С цитатой
зажравшаяся игуменькА  (03.03.10 10:32): Борьба идет за лакомый кусок почти в центре города.Это ДЕНЬЖИЩИ (Земелька то нынче дорогая).И наплевать,что надо выселить детей.Потому как земелька ДОРОГО стоит.ДЕНЬГИ правят миром, ДЕНЬГИ-вот бог игуменьи и монастырского хозяина.Какие дети?О чем вы?Сожрут и не заметят... Ответить | С цитатой
Знающий всю правду  (03.03.10 10:17): Монастырь-ЗА ЧЕРТУ ГОРОДА! Чтоб манушки(от слова "мани" -деньги) не искушались мирской жизнью.И попиков, и игуменек- весь их бизнес.Пойдите, бесплатно повенчайтесь,ребенка покрестите, свечу поставьте, вербу освятите.Это же супер прибыльный бизнес: все женятся, крестят детей и умирают.Развелось церквей,конфессий немеряно...Даже в обычном торговом контейнере церковь забабахали(прямо на рынке Тополь-2).Потому что прибыльно.Шли бы производство подымать, а не дурака валять за деньги налогоплатильщиков.Не для кого не секрет, что церковь-это не вера( веровать можно и сидя дома) ,а машина для выкачки денег. Ответить | С цитатой
Знающий всю правду  (02.03.10 22:23): Справедливо, это ЕДИНСТВЕННЫЙ в городе монастырь. Стыд и позор тебе!!! Зато ты, уверен, точно знаешь, где какой торговый центр, рынок и что там продаётся! Ответить | С цитатой
Бессовестный попик и монашки-в  (02.03.10 21:21): Пусть ваш бог накажет владельца и попика за то,что вы обижаете детей за мирской лакомый кусок земли Ответить | С цитатой
Справедливо  (02.03.10 21:18): Раньше монастыри были ЗА ГОРОДОМ, подальше от "мирской суеты".Вот пусть вывезут этот 100000(их уже сколько в городе,один на одном стоят) за черту города.И там поклоняются упц.Сейчас ул.Чичерина почти в центре города.Лакомый кусок для очередного попика.А сколько для таких детей школ?Совесть есть у монастырских владельцев.Стыд и позор руководству монастыря.ВАШ бог вас же и накажет за этих деток. Ответить | С цитатой
mani1202  (02.03.10 12:45): В Крыму и России при некоторых монастырях организовывают свои интернаты, и для детей и для стариков.Здесь речь идёт о детях инвалидах.Я неоднократно видела их на службе в этом монастыре. Им помогать нужно, а незабирать.Мировое соглашение это как -то настораживает, неужели судьба этих детей всем безразлична и родителям и обществу и даже церкви.Какже возлюби ближнего своего? Я очень люблю ходить в этот монастыть, это наша история. И я уверена что те кто организовал этот манастырь неподдержали бы нынешнее руководство (Игуменью). Прихожане это не та серая масса как пишут некоторые, а вполне цивилизованные образованные люди, и в церковь они ходят по зову сердца. Я к тому что все понимают чтоэто не церковь виновата, а люди которые прикрываются ней.Сейча гонка за землёй снесла крышу умногих,жаль что это коснулось и церквей и монастырей. Дай бог что все образумятся и восторжествует любовь и справедливость. Ответить | С цитатой
справедливый  (02.03.10 11:26): ЭТО МОСКОВСКИЙ патриархат!!! РАЗБЕРИСЬ! НЕ ГОВОРИ ГЛУПОСТЕЙ! сломал моск, Простым языкомю Монастырь решил забрать помещения и землю у интерната, которому это было передано в 1959 году. К рассмотрению дела привлекли всех кого только можно. А потом Монастырь предложил договориться миром, но на каких условиях непонятно. А это самое интересное. Ответить | С цитатой
Кю!  (02.03.10 10:52): сломал моск, когда разогнали монашек, в опустевших зданиях разместили другие организации. В частности - детский санаторий.
Теперь, после приступа религиозного идиотизма бывшего презика, церковь требует вернуть взад когда-то принадлежавшее ей здание и землю...землю...
Жаль, что никто не догадался проверить документы и законность выделения этих земель монастырю во времена оные... Да и вообще - квартиру вернуть в суде невозможно. Столько бомжей по судам появилось. Вот и детки...
Ответить | С цитатой
1 2
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  На Дніпропетровщині відбувається пошукова операція 13-річної Марини Волошко (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте