Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 26 апреля 2024
11:07

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Кров свійських птахів Дніпропетровщини щотижня перевіряють на наявність вірусу пташиного грипу

Спеціалісти ветеринарної служби Дніпропетровської області щотижня беруть кров свійських птахів на аналіз щодо наявності в ній вірусу пташиного грипу. Про це інформагентству «Придніпров’я» повідомив начальник Управління ветеринарної медицини Дніпропетровської області Леонід Короленко. За інформацією Леоніда Короленка, коли з’являється інформація, що в області гинуть свійські птахи, на місце події негайно виїжджають спеціалісти, котрі досліджують мертву птицю на наявність вірусу пташиного грипу.

«У нас немає жодного факту, який би свідчив, що на Дніпропетровщині гине свійська, дика або перелітна птиця від пташиного грипу», — заявив Леонід Короленко.

Довідка: «Пташиний грип», він же «пташина чума», був вперше описаний як хвороба тварин в Італії ще в 1878 році. Після епідемій, що пройшли в Європі, Америці й Азії в перших десятиліттях XX століття, спалахи більше не реєструвалися. Знову про смертельний пташиний вірус заговорили лише в 1983 році. Масове зараження птахів відбулося тоді на території Ірландії й США. Мільйони домашніх пернатих були знищені. У 1992 році спалах пташиного грипу спостерігався у Мексиці.

Паніка з приводу того, що пташиний грип може становити загрозу для людини почалася після того, як в травні 1997 року в Гонконгу від невідомої хвороби помер трирічний хлопчик. Це був вірус пташиного грипу H5N1, що дотепер ніколи не виявляли в людському організмі.

Наприкінці 1997 року цим захворюванням були заражені вже 18 чоловік, шість із них померли. Щоб запобігти поширенню хвороби, гонконгська влада знищила більше 1,5 млн домашніх птахів.

Через два роки після Гонконгу, схожий сценарій повторився в Італії: дев'ять провінцій Північної Італії повідомили про спалах «пташиної чуми». Для того, щоб якомога швидше взяти ситуацію під контроль, були знищені 13 мільйонів курей. Однак незабаром з'ясувалося, що збудник пташиної епідемії: вірус H7N1 для людини безпечний.

У 2003 році спалах пташиного грипу розпочався в Нідерландах. Влада відреагувала на епідемію швидко, було знищено більше 20 мільйонів курей. Збудником став вірус, що до цього вважався безпечним для людини — H7N7. Хворобою заразилися 89 чоловік, один ветеринар помер.

У грудні цього ж року повідомлення про епідемію пташиного грипу з'являються в Південній Кореї й В'єтнамі, при цьому вірус виявляється того ж типу, що й 6 років раніше: H5N1. Він поширюється на територію Японії, Таїланду, Камбоджі, Лаосу, Гонконгу, Китаю, Індонезії та Малайзії.

У квітні 2005 року в провінції Цинхай у Центральному Китаї гинуть 6000 диких птахів. Перелітні птахи стають, за твердженням російської влади, причиною поширення вірусу в напрямку Росії. Через кілька місяців H5N1 з'являється в Казахстані, Монголії й Росії. У жовтні вірус виявляють в Європі. Вірусологічні дослідження підтвердили наявність антитіл до вірусу H5N1 в тілах загиблих птахів у Румунії та Туреччині.

Протягом року повідомлення про можливі випадки зараження птахів вірусом приходять зі Швеції, Хорватії, Македонії, Греції. У Великобританії в карантині від H5N1 вмирає папуга, привезений із Суринама.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Черномырдин  (08.12.05 10:10): Так вы же "уважаемые" кэрыникы орете с экрана что газ потребляемый населением - Украинского происхождения а российский потребляется промышленностью, следовательно и проблема платежей не такая острая.... (Я уж точно платить теперь за все перестану) Ответить | С цитатой
Китунец  (07.12.05 15:54): Ну вы Кошаки и прикольные!:) Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте