Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
10:35

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

З обласного бюджету буде виділено 1,2 млн грн на виплату зарплатні дніпропетровським комунальникам

З бюджету Дніпропетровської області 2005 року буде виділено 1,2 млн грн на виплату заборгованостей із заробітної платні підприємствам житлово-комунальної сфери. Про це повідомила виконуюча обов’язки голови Дніпропетровської облдержадміністрації Надія Дєєва на черговому засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати та соціальних виплат і забезпечення обов’язкових платежів до Пенсійного фонду.

Надія Дєєва запропонувала виділити кошти на погашення заборгованості з заробітної плати комунальникам також із міських та районних бюджетів області а також нагадала про особисту відповідальність керівників підприємств, які мають борги з зарплати.

“Попередження керівникам підприємств та організацій, які нарощують борги по заробітній платі, закінчилися. Настав час суворої відповідальності”, — нагадала виконуюча обов’язки голови Дніпропетровської облдержадміністрації.

Як зазначила Надія Дєєва, за підсумками обласної перевірки фінансово-господарської діяльності підприємств будуть направлені пропозиції на сесію обласної ради та до галузевих міністерств щодо звільнення з посад керівників найбільших підприємств-боржників. Уже відомо, що серед кандидатів на звільнення через невиплату зарплатні своїм працівникам — керівники ВАТ „Нікопольський Південнотрубний завод” та Державного підприємства „Нікопольський трубний завод”.

Водночас, за словами Надії Дєєвої, на сьогодні в області існує велика кількість підприємств, зокрема побутового обслуговування та торгівлі, які декларують заробітну платню своїх працівників меншу мінімальної, тим самим порушуючи чинне законодавство.

Як повідомляло інформагентство «Придніпров’я», згідно з рішенням чергової сесії Дніпропетровської обласної ради від 16 вересня 2005 року за незабезпечення своєчасної виплати заробітної плати своїм працівникам керівники обласних комунальних підприємств відтепер звільнятимуться з роботи. Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Швець, коментуючи цю ухвалу, зазначив, що з займаних посад мають «автоматично звільнятися» не тільки керівники комунальних підприємств, що не забезпечують своєчасну виплату зарплатні працівникам, а й ті, які мають податкові заборгованості.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте