Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
21:53

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Развел костер возле леса – заплати 4500 гривен!

Развел костер возле леса – заплати 4500 гривен!

В Украине существенно увеличены штрафы за сжигание сухостоя рядом с лесными массивами.

Ежегодно сотни гектаров лесов в Украине сгорают в пожарах. Нередко к ним приводит сжигание сухостоя или разведение костров рядом с лесными массивами. Ведь при жаркой и сухой погоде такие действия приводят к лесным пожарам.

Теперь за них придется заплатить минимум 4500 гривен штрафа! И такие протоколы ежедневно составляются, сообщает Восточный лесной офис:

«Штрафи для паліїв до 4,5 тис. грн: лісова охорона складає десятки протоколів по всій Україні!

В Україні аномально спекотна погода, що значно збільшує ризик виникнення лісових пожеж. З початку року в лісових масивах ДП «Ліси України» вже ліквідовано понад три десятка загорянь на площі 51,5 га.

У більшості випадків причина – випалювання стерни місцевими мешканцями та аграріями! Вогонь з сільгоспугідь перекидається в ліс. Спільно з ДСНС України лісовою охороною організовано сотні рейдових бригад. Єдиний інструмент реагування на підпали – ПРОТОКОЛИ!

Часи, коли рейдові групи в основному були зосереджені на розяснювальній роботі, у минулому. Люди чудово розуміють, що випалювання стерні заборонено. А боротися проти свідомих правопорушень можна лише притягненням до відповідальності!

Тому рейдовим групам ДП «Ліси України» поставлено чітке завдання – на підпали реагувати максимально жорстко.

За межами держлісфонду лісова охорона немає повноважень складати протоколи. Тому, коли підпал фіксується у сусідніх лісових масивах або землях сільгосппризначення, наші співробітники викликають ДСНС або Національна поліція України.

Лише за минулий тиждень виписано штрафів на десятки тисяч гривень. Якщо палія притягнула до відповідальності державна лісова охорона — штраф можна сплатити в офісі філії в той же день. Якщо його не сплатити протягом 10 днів, сума подвоюється.

Якщо порушник відмовляється сплачувати штраф, правоохоронні органи передають адмінсправу на виконавчу службу. Та, в свою чергу, накладає арешт на рахунки та майно порушника.

За порушення правил пожежної безпеки передбачений штраф від 1530 до 4590 гривень. Для посадових осіб сума може сягати 15 300 грн. За самовільне випалювання рослинності доведеться сплатити до 6 120 грн, а посадовцям — до 21 420 грн. На території заповідників штраф вдвічі більший».




Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте