Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
20:02

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

«Перетвори пушкіна на дрон». У Дніпрі акцію зі збору російський книжок зробили безстроковою

«Перетвори пушкіна на дрон». У Дніпрі акцію зі збору російський книжок зробили безстроковою

У Дніпрі зробили безстроковою благодійну акцію зі збору російської та російськомовної літератури. Усі книги команда освітньо-культурного простору Гончаренко центр здає на макулатуру, а виручені кошти передає на закупівлю дронів для Сил оборони.

За словами організаторів, благодійна акція зі збору російських книг стартувала у просторі наприкінці лютого. За місяць містяни передали понад тонну “пушкіних” та «лєрмонтових». Утім на цьому активісти не планують зупинятися.

«За місяць завдяки небайдужим жителям Дніпра ми зібрали близько тонни російської літератури. Це понад 3500 гривень, які вже передані на закупівлю FPV-дронів для українського війська. Та оскільки люди продовжують нести книжки й звільняти свої полиці від культури окупанта, ми вирішили зробити цю акцію безстровою. Точніше, допоки не зберемо всіх пушкіних і не перетворимо їх на безпілотники», — зазначають у Гончаренко центрі Дніпро.

У Гончаренко центрах також зазначають, що перші FPV-дрони, придбані завдяки дерусифікації бібліотек, вже передані військовослужбовцям. Зокрема, партію дронів 9 квітня отримали бійці Збройних сил України, які дають відсіч окупантам на Запорізькому напрямку. Ще частину коштів організатори акції спрямували на допомогу в закупівлі комплексу ударних БПЛА Avenger та дронів-камікадзе AQ200.

«Потреба в дронах колосальна, і не завжди це саме FPV-дрони. Наша мережа передає військовослужбовцям безпілотники всіх типів: від розвідувальних до ударних, так би мовити, “багаторазових”. Тому “пушкіни” часом можуть отримати доволі тривале життя, допомагаючи нашим бійцям винищувати ворогів», — додають в Гончаренко центрі.

Точку збору книг облаштували у Гончаренко центрі Дніпро за адресою вул. Старокозацька, 40б. З будь-яких питань щодо акції можна звертатися за телефоном +380 67 257 06 58.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте