Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
13:03

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепровский Дом искусств открыл выставку воина-фотографа и провел вечер знаменитого актера

Днепровский Дом искусств открыл выставку воина-фотографа и провел вечер знаменитого актера

Героями двух мероприятий Дома искусств стали известные творческие люди, которые сейчас защищают нашу страну.

В Доме искусств открыли фотовыставку «Дыхание родной земли» подполковника капелланской службы Национальной гвардии Украины Андрея Карпенко. А также провели творческую встречу с известным актером театра и кино, воином ВСУ Яковом Ткаченко, посвященную Международному дню театра, который отмечался вчера, 27 марта.

Об этих ярких и патриотических мероприятиях в Доме искусств рассказали:

«Шановні друзі!

26 березня в Україні відзначали День Національної гвардії, воїни якої в умовах повномасштабної війни боронять цілісність і незалежність України, даючи гідну відсіч ворогу. Саме в цей день в Будинку мистецтв відкрили персональну фотовиставку «ПОДИХ РІДНОЇ ЗЕМЛІ» підполковника капеланської служби Національної гвардії України АНДРІЯ КАРПЕНКА.

Автор – відома багатьом мешканцям і гостям міста творча людина: актор, артист-читець, поет, член Національної спілки театральних діячів України.

Військовослужбовці Нацгвардії України пізнали Андрія Карпенка як поета та автора пісень. Ним підготовлена та вийшла друком збірка авторських віршів «Я живу в Раю…» (2022 рік), що стала карманною книжкою воїнів та розповсюджується серед військових формувань в Україні. У 2023 році він випустив другий збірник поезії «Кохання загартоване війною», до якої увійшли поезії, написані в окопах і були оприлюднені на різноманітних виступах перед мешканцям міста.

З 2018 року пан Андрій зайнявся фотографією: у 2018 та 2021 роках в історичному музеї ім.Яворницького експонувались 2 виставки його фоторобіт, а у 2020 році – виставка дерев’яної скульптури «Різцем народжені думки».

А 27 березня світова громадськість відзначала МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТЕАТРУ!

Сьогодні в Україні – війна і люди театру теж стали на захист рідної землі. Тож, до Міжнародного дня театру ми провели творчу зустріч з відомим актором театру і кіно, воїном ЗСУ, нашим земляком ЯКОВОМ ТКАЧЕНКОМ. Він десятки ролей зіграв на сцені драматичного театру ім. Горького (нині Драміком), Згадали його театральні ролі та побачили уривки з кінокартин з його участю: «Дикий табун», «Червоний», «Довбуш», «Безславні кріпаки». Режисер фільму «Довбуш» Олесь Санін в соцмережах відгукнувся на цю подію: «Яків Ткаченко вже став знаковим актором нашого часу. Лицар і лицедій з ніжним серцем і незламною волею. Пишаюсь, що поталанило працювати з тобою».

Присутні на зустрічі стали учасниками першої прем’єри (ПЕРШИЙ ПОКАЗ у СВІТІ) короткометражного художнього фільму «Блуд і Кавун», у якому двоє козаків – Блуд (Яків Ткаченко) і Кавун (Богдан Бенюк) втекли з ворожого полону, блукають степом, натрапляючи на різні пригоди. Зустрівши свого сотника вони виявляють, що той – зрадник, і Кавуну доводиться пожертвувати собою, щоб врятувати свого побратима Блуда. Актора вітав колектив Будинку мистецтв, підполковник Національної гвардії України , актор і поет Андрій Карпенко, переселенці з Волноваського району та Вугледару, де Якову довелось воювати, захищаючи свободу України.

Саме такі як ЯКІВ ТКАЧЕНКО є прикладом мужності та хоробрості духу! Він віддає свій талант, свою наснагу, свої вміння щоб радувати людей. Бажаємо Якову Ткаченку і всім нашим захисникам міцного здоров'я, залізного терпіння і переможної весни! Нехай всі ваші цілі і мрії будуть досягнуті! Залишайтеся такими ж сміливими, сильними і цілеспрямованими!».

Фото – Дом искусств и Людмила Глебова.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте