Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 28 апреля 2024
19:10

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Молодые архитекторы Днепра хотят возрождать Ирпень

Молодые архитекторы Днепра хотят возрождать Ирпень

Команда студентов архитектурного факультета Приднепровской строительной академии стала финалистом международного конкурса проектов «Irpin: The Future Horizon» («Ірпінь: Обрій майбутнього»).

Ирпень – один из украинских городов-героев, который мужественно отражал нашествие рашистской орды и был серьезно разрушен.

За два года в Ирпени удалось восстановить ряд пострадавших объектов.

Но главное восстановление и развитие этот город (как и многие другие) ожидает после наступления мира.

С прицелом на эту перспективу и проводится международный конкурс проектов «Irpin: The Future Horizon» («Ірпінь: Обрій майбутнього»). Его участниками стала и команда студентов ПГАСА, войдя в число финалистов.

Об этом в Приднепровской строительной академии рассказали:

«Участь студентів архітектурного факультету ПДАБА в міжнародному конкурсі «Irpin: The Future Horizon» («Ірпінь: Обрій майбутнього»).

Наша команда Т111 вийшла до 5-ти претендентів на нагороди!

Ірпінський саміт з відбудови міста Ірпінь в Україні влітку 2023 року звернувся до міжнародної громадськості та архітекторів і урбаністів престижних університетів світу з проханням об’єднати зусилля задля розробки концепції відновлення постраждалого під час українсько-російської війни міста. На знак підтримки та солідарності з українцями та справою відновлення постраждалого поселення з різних країн відгукнулися представники різних архітектурних навчальних закладів. Серед них і представники архітектурного факультету ПДАБА.

Основна мета конкурсу полягала в тому, щоб студенти і викладачі у вільний і неідеологізований спосіб могли створити концептуальні, футуристичні та авангардні архітектурні образи, які нестимуть нову концепцію ідей. Вони мають бути актуальними для наших українських міст, яким доля кинула виклик і перевіряє їх на міцність. Абсолютно нові концепції міських просторів повинні сприяти створенню нової моделі міста майбутнього.

Цей міжнародний конкурс є дуже особливим. Говорячи про архітектуру та урбаністику, важливо пам’ятати і думати про змагання сили серця, душі, духу, пристрасті та людського співчуття, щоб відбудувати український простір міста Ірпінь!

Конкурс розроблявся протягом семестру навчального року, було достатньо часу, щоб підготувати та надіслати інформацію та результати концепції. Завершення конкурсу відбулося взимку 2024 року.

Адміністрування обраних груп викладачів та студентів, а також інформаційний супровід виконував декан архітектурного факультету Олександр ХАРЛАН, який постійно контактував з директором конкурсу чілійським архітектором Крістіаном АЛЬФРЕДО ВІТТІГ ГРЕЛЛЕМ. Для створених конкурсних груп студентів декан прочитав вступну лекцію про місто Ірпінь та зібрав повний пакет вихідних даних для проєктної розробки.

Під керівництвом викладачів кафедри ДРАС Катерини ХАРЧЕНКО, Тетяни СУВОРОВОЇ та Андрія ГРІМАНОВА студенти груп Т110 (ДОНЕЦЬ Артем, КОВАЛЕНКО Єлизавета, КАЧАН Юлія, ДЕЙЧУК Єгор, ЛЕБІДЬ Андрій, СЕМЕНОВ Олег) та Т111 (САДОВИЙ Артем, ЯРМІШ Ксенія, ПЕТКО Марія, ЛИСЯК Софія, КАЧУЄВСЬКА Олександра, БОНДАРЕНКО Карина) виконували низку завдань згідно умов конкурсу. Команди мали думати над фундаментальною ідеєю і представляти нове місто як фенікса, що повстає з попелу, глибоко вкоренившись у звичаях і традиціях.

Основний задум конкурсу полягав в тому, щоб представити індивідуальний, новий, не схожий ні на які попередні бачення майбутнього міста. Він мав би підживити та збагатити, подихом свіжості та молодої енергії проєкти, які в даний час розробляються для повоєнної України комерційними, громадськими, професійними бюро та професійними командами архітекторів та урбаністів».

Фото ПГАСА





Gorod.dp.ua на Facebook.


Vlad  (06.03.24 19:23): Супер! можливо після війни їм щось дадуть створювати в Дніпрі, а також буде класний проект реконструкції своєї інфраструктури, будівлі, басейну, спорткомлексу, гуртожитку та іншого... Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте