Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
02:41

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Немає оплати — немає опалення. Кабмін дозволив відключати злісних неплатників. Яких абонентів відключатимуть у Дніпрі

Немає оплати — немає опалення. Кабмін дозволив відключати злісних неплатників. Яких абонентів відключатимуть у Дніпрі

У боржників є місяць, щоб звернутись до підприємства й укласти договір про реструктуризацію.

Майже два мільйони гривень заборгували мешканці будинку № 46 по вул. Велика Діївська за тепло. Кабмін дозволив відключати злісних неплатників, тому КП «Теплоенерго» має право припиняти надання послуг боржникам.

«У цьому будинку 12 під'їздів – це 422 квартири. Заборгували підприємству 1 млн 863 тис. грн. Ми поінформували оголошеннями на під'їздах. У боржників є місяць, щоб звернутись до КП та укласти договір про реструктуризацію. Якщо цього не буде, підприємство вимушене припинити надання тепла. Ба більше, ми звернемося за захистом своїх прав до суду. А це потягне за собою фінансові наслідки: нарахування недодержки (штрафів, пені), інфляційних втрат, відсотків річних на прострочену заборгованість», — каже помічниця директора КП «Теплоенерго» Анастасія Сухіна.

Якщо дійде до відключення, відрізати від тепла будуть під’їздами, зазначає старший майстер теплової дільниці № 3 КП «Теплоенерго» Роман Ягмуров:

«Технічної можливості відключати одного боржника немає. Тому у підвалі перекривають подачу тепла. Встановлюють спеціальну контрольну пломбу».

Віталій Григорович сплачує за тепло щомісячно. Він живе у цьому ж будинку.

«Я давно на пенсії. Але у перший день місяця одразу сплачую комунальні. За тепло у мене взагалі – переплата. Треба проводити бесіди, аби боржники укладали договори. Щоб не страждали ті, хто щомісячно сплачує. За ці ж гроші працівники на підприємстві зарплату отримують, лагодять комунікації, тощо», — каже Віталій Москаленко.

Торік дніпряни уклали 188 договорів на реструктуризацію боргу за теплопостачання. На суму близько 4 млн 231 тисяч грн. А на початку цього року вже 20 — на пів мільйона гривень.

«Сподіваємось на свідомість містян. Що такі попередження спонукатимуть їх звертатись до підприємства для врегулювання ситуації мирним шляхом. Без негативних і радикальних наслідків», — підсумувала Анастасія Сухіна.





Gorod.dp.ua на Facebook.


Злой  (13.03.24 11:33): Что за бред! Я плачу за услуги - оказывайте мне их, или платите штраф. не можете отключить технически - идите в суд. "При поимке хулигана было застрелено стописот тысяч жителей. Хулиган не пострадал" Відповісти | З цитатою
Злой  (07.03.24 12:40): технически нет возможности - не можете бороться с должниками - езжайте в городок в 30км югозападнее Льежа. Відповісти | З цитатою
Злой  (07.03.24 12:38): Не понял. Я плачу за отопление, сосед не платит - ОТКЛЮЧАЮТ ВСЕХ??? Писец беспредел Відповісти | З цитатою
727  (20.02.24 09:29): когда вы уже...нажретесь Відповісти | З цитатою
антихалтура  (14.02.24 12:03): Надо почаще проверять подрядчиков фирмы которые обслуживают тепловые счетчики в многоквартирных домах в которых стоит счетчик на входе в дом на предмет сговора с тепловиками и чинушами и прочей шушвалью на предмет почему счетчики тепла показывают повешенные показания!
Например были показания за предыдущий период 160 а за этот период 240 Г/кал. хотя в прошлом годе январь был холоднее чем в этом году!
Кто-то же должен взять их (жабры) и на нары!
Правильно?
Или я что неправ и ошибаюсь?
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
нихсибе  (14.02.24 10:42): за тепло 2300
осбб 500
вода 160
свет 220
газ 140
єто все минус из пенсии
при таких платежах спрашивается и на)(на мне нужно отопление?
Відповісти | З цитатою
Ольга  (09.02.24 08:15): Я инвалид проживаю одна на пенсию в размере 2093 гривен. В доме семь градусов, как инвалид третьей группы плачу налог за землю, хотя огород обрабатываю сама. Как гласит народная пословица: " Дал Бог здоровье в дань, а деньги сам достань". А если подумать, то людям и хуже бывает Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Владимир  (09.02.24 07:57): Ура чтобы отключили отопление нужно перестать платить Відповісти | З цитатою
Арчі  (06.02.24 09:59): Дави їх Ссанич! Ну поржати можна і без води) Відповісти | З цитатою
Таня  (06.02.24 00:17): А при температуре в квартире (угловой) 13 градусов (четвёртую зиму) мне доплачивать будут? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1 2 3
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті