Купуючи на святковий стіл віскі, не забудьте про продукти, з яких будете готувати до нього закуски. Водночас не обов'язково морочитися зі складними рецептами, що займають багато часу. Можна приготувати досить прості, але дуже смачні страви.
Страва має італійське коріння і є підсмаженими хлібними скибочками з хрусткою скоринкою, вкритими начинкою. Для приготування останньої можна використовувати моцарелу, авокадо, м'ясо тунця, спаржу та інші продукти. Ми ж пропонуємо помідори та базилік.
Інгредієнти:
Помийте помідори й наріжте невеликими кубиками, після чого відправте їх у глибоку ємність. Вимийте й наріжте соломкою базилік, після чого додайте до помідорів. Посоліть інгредієнти, посипте сушеним орегано і влийте бальзамічний оцет та оливкову олію. Добре перемішайте.
Наріжте багет скибочками завтовшки близько 1 см. Натріть кожен шматочок часником і злегка полийте оливковою олією. Обсмажте хліб із двох боків на сухій сковороді до золотистої скоринки.
На кожну обсмажену скибочку багета викладіть 1 ст.л. начинки. Готові брускети розкладіть на блюдо й подавайте до віскі.
Гарним дуетом до віскі є м'ясо та фрукти: наприклад, прошутто й соковита груша.
Інгредієнти:
Вимиті груші розділіть на часточки та видаліть із них кісточки. Прошуто наріжте великими тонкими скибочками за кількістю шматочків фрукта.
Кожну грушеву часточку з кількома листочками руколи оберніть копченим м'ясом. Викладіть закуску на блюдо, злегка полийте оливковою олією і посипте меленим перцем.
Влітку можна приготувати й інший варіант страви — з динею. Рукола в цьому разі замінюється листям зеленого базиліка.
Закуску можна подавати з будь-яким типом віскі. Але важливо для цього не перестаратися з перцем. Горіхи мають вийти не пекуче-гострими, а злегка пряними.
Інгредієнти:
За бажанням закуску можна доповнити подрібненим гарбузовим насінням.
Поки духовка розігрівається, з'єднайте в глибокій мисці кленовий сироп, розмарин, сіль, перець, олію і добре перемішайте. Застеливши деко пергаментним папером, викладіть на нього горіхи й полийте їх отриманою пряною сумішшю. Знову перемішайте.
Поставте деко з горіхами в духовку і залиште запікатися їх упродовж 5–10 хвилин. Вийміть і дайте охолонути. Перекладіть у велику тарілку й подавайте до столу.
![]() |
Gorod`ській дозор |
![]() |
Фоторепортажі та галереї |
![]() |
Відео |
![]() |
Інтерв`ю |
![]() |
Блоги |
Новини компаній | |
Повідомити новину! | |
![]() |
Погода |
![]() |
Архів новин |