Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 30 апреля 2024
07:05

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепровский Художественный музей раскрыл секреты загадочной картины и покажет Украину в петриковских цветах

|«« «« »» »»|

Завтра, 17 января в Днепровском Художественном музее (ул Шевченко, 21) откроется необычная выставка.

В 13 часов в Художественном музее ждут всех желающих на открытие персональной выставки Марины Масловской «Единая Украина».

Необычность выставки в том, что в картинах художницы будут представлены все 26 области нашей страны. Каждая работа будет нести в себе геральдические особенности региона. А все работы будет объединять знаменитая Петриковская роспись.

О новой выставке в Художественном музее рассказали:

«17 січня о 13:00 відбудеться відкриття персональної виставки Марини Масловської «Єдина Україна».

На виставці ви матимете змогу побачити 26 робіт, які розповідають про геральдичні кольори кожної області. Усі роботи об'єднує петриківський розпис.

Ось що розповідає про виставку сама художниця:

«Після повномасштабного вторгнення наш народ згуртувався, як ніколи. Ця виставка про єдність нашої країни. Кожна її область неповторна й особлива, а всі вони разом творять гармонію на мистецькій мапі України.

Країну не можна розділяти, тому що кожна область, кожне місто та селище становлять єдине ціле. Моя виставка саме про це. Я хотіла підкреслити красу кожного регіону та об'єднати їх на мапі України».

На відкритті на вас чекає жива музика і майстер-клас від художниці.

Із нетерпінням чекатимемо кожного й кожну!».

А на прошедших выходных в музее прошла очередная интересная лекция с видеопрезентацией. Научная сотрудница музея Людмила Гайда раскрыла секреты необычной картины из музейных фондов Джованни Боливерти «прощание Товия с ангелом».

Впечатлениями от лекции поделилась известная исследовательница культурной жизни Днепра Ирина Семенчук:

«Багато хочется розповісти про цю надзвичайну лекцію за картиною Джованні Білліверті "Прощання Товія з янголом".

Справа в тому, що в Біблії, якою користуються православні, немає багатьох книг, які входять в Старий Заповіт. Ці, так звані другоканонічні книги, внесено до Біблії, якою користуються тільки католики. І одна з таких книг - це Книга Товіта.

Вона була настільки популярною по всій Європі протягом багатьох століть, що до сьогодні зберіглось сотні різноманітних художніх робіт, які ілюструють майже кожен епізод цієї розповіді. А це звичайна сімейна хроніка, в якій переплетені розповіді про благочестиві родини Товіта та Рагуїла та їхніх дітей: Товія та Сарру.

Згідно з Книгою Товіта, старий Товіт був забраний у полон разом з усім коліном Неффалімовим в Ассирію. І треба було в ситуації, що склалася не тільки згуртувати єврейський народ, а і показати йому , що до цього їх привело не виконання Законів Ягве. Тому в цій книгі значне місце займає утвердження побутових чеснот: обов'язок ховати померлих, давати праведникам милостиню, виконувати волю батьків. І тоді Бог зробить все так, як це треба. Близькість Бога в цій книзі проявляється за допомогою ангела Рафаїла.

Мені зовсім незрозумілим є той факт, що в путь разом з Товією та Ангелом Рафаїлом пішов і собака. Справа в тому, що в юдаїзмі собака є твариною нечистою. В Старому Заповіті і Талмуді практично всі згадки про собак мають вкрай негативні відтінки - зневагу, огиду, бруд, безсоромность. І що в цій розповіді мається на увазі - не знаю.

Про історію, яка зображена на картині, можно писати книжки. Тому я зі словами глибокої вдячності до пані лекторки - Людмили Гайди ставлю багато крапок і чекаю на наступну зустріч в музеї».

Фото – Художественный музей.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте