Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
17:37

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

У Дніпрі презентують нову книжку Олега Гавріша — казкаря, якого екранізує Netflix

У Дніпрі презентують нову книжку Олега Гавріша — казкаря, якого екранізує Netflix

У Дніпрі в освітньо-культурному та волонтерському просторі Гончаренко центр презентують нову книгу відомого українського письменника-казкаря Олега Гавріша, чиї твори планує екранізувати компанія Netflix.

На зустрічі з дніпрянами Гавріш презентує другу частину вже культової книги «Казки баби Гавришихи» — етно-фентезі, створеного на основі яскравих спогадів із життя самого автора.

«Поштовхом до написання збірки «Казок баби Гавришихи» були яскраві спогади дитинства про захопливі, дивні й лякаючі історії, що розповідала в дитинстві Олегу Гаврішу його бабуся, – прообраз баби Гавришихи. Казкар майстерно задіює у своїх жаских та водночас чарівних новелах містичних героїв українського фольклору та реальних людей, що перетинаються у дивовижний спосіб», — діляться в Гончаренко центрі.


За словами директорки освітнього простору Вікторії Паніної, ця презентація буде цікавою для містян віком від 6 до 106 років, адже література Гавріша може зацікавити не лише школярів, а й дорослих і навіть літніх людей.

«Це яскрава, динамічна, чарівна та в чомусь магічна в усіх сенсах книга — без перебільшення надбання не лише нашої області, а й усієї країни. Зрештою, саме твори Гавріша захотіла екранізувати відома компанія Netflix», — зазначає директорка Гончаренко центру Дніпро.

Зустріч із автором відбудеться 17 листопада о 17:00 у Гончаренко центрі Дніпро, що на вул. Старокозацька 40 «Б». Участь безкоштовна, для цього достатньо заповнити коротку гугл-форму за цим посиланням.

Довідка
Олег Гавріш – сучасний український письменник-казкар, що пише книжки в жанрі етно-фентезі. Автор книги «Казки баби Гавришихи», опублікованої у 2019 році видавництвом «Час майстрів». Переможець книжкового форуму BookForum Best Book Award 2020 у номінації «література для дітей від 9 до 12 років».



Гончаренко центр – найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних освітньо-культурних та волонтерських просторів, заснована у 2021 році. Головна ціль проєкту – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення їхнього майбутнього. Важлива складова проєкту – платформа Гончаренко Центр. Онлайн, що пропонує безкоштовні уроки іноземних мов для всіх охочих.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (11)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте