Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
12:59

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепровский историк удостоился высокой награды

Днепровский историк удостоился высокой награды

За огромный вклад в историческое краеведение Украины днепровский историк, архитектор, писатель, краевед Александр Харлан удостоен премии имени А. В. Пивовара.

Эта премия ежегодно вручается в День Нестора Летописца тем украинским исследователям, которые открыли новые грани в изучении нашей страны.

Уже много лет на этой ниве неутомимо трудится наш земляк Александр Харлан, об исследованиях, книгах, открытиях которого Городской сайт рассказывал неоднократно.

Теперь его усилия отмечены престижной премией имени Пивовара.

Об этом сообщили в Приднепровской государственной академии строительства и архитектуры, где деканом архитектурного факультета работает Александр Харлан:

«Традиційно в День Нестора Літописця та в День української писемності та мови присуджується ПРЕМІЯ редакції збірника імені А. В. Пивовара. 

Цього, 2023 року її отримує Олександр Харлан (м. Дніпро), відомий архітектор та історик, за значний внесок в розвиток історичного краєзнавства Степової України, особливо - в церковну історію краю, включаючи козацьку добу. З 2004 року пан Олександр проводить свої дослідження й має в своєму доробку більш ніж 200 публікацій, включаючи книги, а також з 2005 року бере участь в важливих заходах з охорони пам’яток архітектури національного й місцевого значень та інших проєктах. Принагідно висловлюємо вдячність пану Олександру за багаторічну співпрацю з редакцією збірника, за його цікаві високопрофесійні дописи.

Також вручається: 

Особлива відзнака - Володимиру Поліщуку (Кропивницький) - за серію з кількох книг, виданих в 2023 році - “Вони пробуджували національну свідомість народу”, “Автентичний,оригінальний або єдиний”, “Атрибутоване місто”, “Історія міста на мапах землеміра Павла Рябкова”, “Промінь світла у сінях”, “Місто Якова Паученка”, а також “Коли будинки мали власні імена” й “Місто на поштовій листівці” в співавторстві. 

Відзнаки - Федору Шепелю за книгу “Призабуті імена: підпілля ОУН на Центральноукраїнських землях”; Андрію Бутку за монографію “Історія заселення та господарського освоєння території Задніпровських місць Гетьманщини (XVII – перша половина XVIII ст.)” та “Документи на право власності на ґрунти території Задніпровських місць Гетьманщини (ХVІІ – пер. пол. ХVІІІ ст.)” у співавторстві; Сергію Мілютіну за книгу “Борці за Українську державність: Фотій Мелешко, Василь Недайкаша, Андрій Гулий-Гуленко, Кость Пестушко, Герасим Нестеренко”.

ЩИРО ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ!

Пишаємось здобутком декана архітектурного факультету ПДАБА Олександра ХАРЛАНА!».


Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте