Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
23:53

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Школа Вадима Сидура ярко отметит свое 5-летие

Школа Вадима Сидура ярко отметит свое 5-летие

Сегодня, 27 октября, всех жителей и гостей Днепра приглашают на яркий праздник в честь 5-й годовщины Школы современного изобразительного искусства и дизайна имени Вадима Сидура.

Для всех гостей праздника вход будет бесплатным!

Празднование состоится в арт-пространстве «7 Небо» (площадь Троицкая, 5-а, 7 этаж), начало в 18.30 Всех гостей ждут новая выставка и специальная экскурсия, о чем в Школе имени Вадима Сидура подробней рассказали:

«До нашого першого ювілею, а саме – п'ятиріччя Школи сучасного образотворчого мистецтва та дизайну імені Вадима Сідура ми підготували масштабний виставковий проєкт-екскурс по мистецьким здобуткам наших художніх майстерень.

На разі в нашій школі їх три (якщо ви не знали): Майстерня скульптури та кераміки під керівництвом художниці та скульпторки Надії Отряжої, Майстерня художньої емалі мисткині та емаль'єрки Аліни Набоки, Майстерня друкованої графіки «Пороги» мультижанрового художника Сергія Алієва-Ковики.

Кожна з них має свою власну історію як у складі Школи Вадима Сідура, так і поза нею.

Майстерня художньої емалі розпочала свою роботу у 2015-му році у складі тодішнього Дніпровського музею українського живопису. Її першим керівником виступив художник Станіслав Юшков. На разі майстерня стала домівкою багатьох унікальних робіт та арт-об'єктів, що прикрашають наше місто та область; осередок експериментів та творчої колаборації емальєрів та емальєрок з усієї країни.

Майстерня скульптури та кераміки започаткована разом із нашою школою у 2018-му році. Роботи її незмінної господині Надії Отряжої неодноразово експонувалися в музеях та галерейних просторах по всій Україні. Брала участь художниця і у фестивальних проєктах, зокрема «Джаз на Дніпрі», «Інтерпайп Tech-fest» та інші. Зараз в майстерні працюють одразу два скульптора – Надія Отряжа та харківський митець Федір Бушманов.

Майстерня гравюри та малюнку «Пороги» розпочала свою історію 2013 року на набережній міста Дніпра як «майстерня Над Дніпром» в будівлі колишнього «Радіозаводу». Головним редактором «Порогів» був Іван Сокульський, а головним художником часопису – Сергій Алієв-Ковика. Він і заснував майстерню «Пороги» разом з Андрієм Соколенком. З 2016-го Майстерня гравюри та малюнку «Пороги» переїздить до тодішнього «Музею українського живопису». Вироби на торбинках та футболках створювалися за мотивами робіт народної творчості та робіт відомих українських та світових художників. Майстри використовували також фрагменти текстів вітчизняних поетів та письменників. З 2019-го року по теперішній час Майстерня гравюри та малюнку «Пороги» працює як складова нашої Школи.

Різноплановість технік виконання, тематик та сенсів, з якими працюють наші автори і авторки зумовила неймовірне різноманіття експозиції «Три майстерні». Поряд з графікою на виставці представлені роботи з гарячої емалі, а лінорити чудово доповнюють скульптури та інсталяції.

Запрошуємо на відкриття виставки-історії нашого закладу та його митців а також святкування 5 років творчих здобутків, пошуків та відкриттів!».

Фото – Школа Вадима Сидура.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (12)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте