Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
20:55

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре отметили 105-летие рождения Александра Галича

В Днепре отметили 105-летие рождения Александра Галича

В нашем городе прошло специальное мероприятие в честь известного барда Александра Галича (Гинзбурга).

Он родился в 1918 году в Екатеринославе на улице Староказацкой, 74. На этом здании долгое время была мемориальная доска, разбитая в начале Большой войны. Сейчас представители культуры собирают средства на ее восстановление, о чем уже сообщал Городской сайт.

А тем временем в Музее «Память еврейского народа и Холокост в Украине» прошло специальное мероприятие в честь 105-й годовщины со дня рождения поэта и барда.

Об этом в музее рассказали:

«Партнерські організації єврейської громади Дніпра – БТ «БФ «Хесед Менахем» та Музей «Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні» – провели чергове заняття відкритого Лекторію у рамках спільного проєкту «Єврейська спадщина». Цього разу воно було присвячене життю та творчості видатного поета-барда, який 105 років тому народився в нашому місті – Олександру Гінзбургу, більш відомому за його псевдонімом Галич.

Від наукової співробітниці Музею д-рки Олени Іщенко слухачі дізнались про життя поколінь родини Гінзбургів у Катеринославі, про історію кохання батьків літератора. Арон Самуїлович, батько Олександра, походив із родини лікаря-педіатра Самуїла Гінзбурга, який навіть отримав дворянський титул за успішну практику; мати, Фаїна Борисівна Векслер народилась у сім'ї лодзьких фабрикантів. Молоді оселилися в першому кооперативному будинку в місті (вул. Козача, нині Старокозацька, 74), який самі ж для себе й будували. В цьому домі і з'явився у них син-первісток.

Йшлося і про те, як сформувався світогляд творчої людини, яка на певному етапі свого життя не змогла залишатися в рамках радянського канону – ані естетичного, ані світоглядного. І не в останню чергу це відбувалося через єврейське походження О. Галича.

Жанна Архіпова, Нора Іванова, Алла Резнікова та інші ностальгічно згадували, як переписували й слухали пісні поетів-бардів з магнітофонних бобін, намагались порівняти особливості виконання майстрів авторської пісні В. Висоцького, Ю. Візбора, Б. Окуджави, і, звісно, неповторного Олександра Галича. Тож не буде перебільшенням сказати, що на час заняття поет-дисидент, дійсно, повернувся до нас…».

Фото Музея «Память еврейского народа и Холокост в Украине».






Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (12)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте