Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
11:28

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре прошла патриотическая акция «Мы выстоим!»

|«« «« »» »»|

В ее рамках в Днепровском Доме искусств звучали песни и стихи, вспоминали погибших героев и открыли новую выставку.

Дом искусств уже полтора года является одним из центром объединения культурных патриотических сил города. Здесь регулярно проводят акции в поддержку наших военных, занимаются волонтерством, помогают переселенцам.

Яркой и запоминающейся стала культурно-патриотическая импреза «Мы выстоим!», которую провели в Доме искусств.

Подробней об этом рассказала арт-директор Дома искусств Валентина Слобода:

«МИ - ВИСТОЇМО! Саме під таким гаслом відбулася мистецько-патріотична імпреза в Будинку мистецтв. Це гасло із пісні молодої авторки і виконавиці Ольги Журавель як міцний стержень об’єднало і тримало на одній хвилі усіх присутніх. 

На зустрічі присутніх познайомили з долею декількох митців Дніпра, які через військову агресію рф стали воїнами і мужньо захищають рідну землю. Їхні душі не стали агресивними і свій талант вони не розгубили. 

Актор Яків Ткаченко, якого пам’ятають шанувальники театрального мистецтва по численних ролях на сцені театру драми і комедії (колишнього театру ім. Горького), в останні роки активно знімається у художніх фільмах та серіалах. В складі ЗСУ воював під Вугледаром. Отримав звання молодшого сержанта. Був головним сержантом взводу. Отримав контузію та важке поранення, після якого повернувся на фронт. В лютому 2023 року був демобілізований з лав ЗСУ та повернувся до акторської кар'єри.

Учасник бойових дій на Донбасі й професійний актор Ігор Кирильчатенко створив патріотичний театр "Арт-Фронт, вже дві вистави якого побачили мешканці Дніпра в Будинку мистецтв. 

Хвилиною мовчання вшанували пам»ять нашого земляка, українського актора й бійця Олексія Хільського, який загинув на фронті. Він був головним сержантом у взводі розвідроти, брав участь у звільненні Херсона, воював у Бахмуті й Соледарі. Актор мріяв після війни повернутися в професію. На екрані фотомиттєвості його ролей у театральних виставах та кінофільмах. Відповідно до рішення 41-ї сесії міської ради його ім’ям названо новий сквер на Слобожанському.

Відгомін у серці кожного присутнього викликав виступ та читання власної поезії підполковника національної гвардії України Андрія Карпенка. У нашому Будинку мистецтв зараз експонується його фотовиставка «Стежкою до миру - дорогами війни», де розміщені фото зроблені на місцях бойових дій. 

Став захисником і телеоператор Володимир Земляний, який довгі роки працював на дніпропетровському обласному телебаченні та певний час і у нашому Будинку мистецтв.

У рамках імпрези відбулося відкриття першої персональної виставки нашого земляка, художника і воїна ЗСУ Олександра Костенка «Джерела мого натхнення». Частиною цієї виставки є велика серія портретів українських воїнів під назвою «Побратими». Саме вони – мужні захисники є одним із джерел натхнення пана Олександра. 

До серії «Побратими» художник додав багато різноманітних своїх творів. В експозиції виставки є живописні (портрети, пейзажі) та графічні роботи, ілюстрації до книг, театральних вистав, енциклопедій братів Капранових, карикатури. 

У сьогоднішніх нелегких обставинах життя українського народу ми намагаємось укріплювати дух людей, прагнення відстоювати свою волю та незалежність, віру у перемогу.

Разом з нашими воїнами ЗСУ – митцями міцно тримаємо мистецький фронт. Ми віримо, як і авторка пісні Ольга Журавель: «МИ - ВИСТОЇМО!».

Фото Владимира Ожуга и Ульяны Елфимовой.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (11)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (11)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте