Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 30 апреля 2024
06:21

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Старейший театр Днепра открыл свой 106-й сезон

|«« «« »» »»|

Днепровский национальный музыкально-драматический театр имени Шевченко на открытии сезона порадовал своих поклонников премьерой нового спектакля и участием в Международном фестивале «Мельпомена Таврии».

Театр Шевченко – старейший из ныне существующих в Днепре. Он ведет свою истории с 1918 года.

Как уже рассказывал Городской сайт, к новому сезону в театре готовились с особым вдохновением, подготовив сразу две премьеры. 

Одна из них, спектакль «Дитина у дарунок» и была показана в день открытия нового сезона. Премьера стала учасником фестиваля «Мельпомена Таврии».

Интересный современный сюжет спектакля со щемящей развязкой не оставил никого равнодушным!

Своими впечатлениями от премьеры поделился известный днепровский искусствовед, профессор Андрей Тулянцев:

«Відкриття 106-го театрального сезону у Дніпровському національному українському музично-драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка стало грандіозним заходом, який у цей жахливий час війни згуртував багато людей навколо теми сімейних цінностей. 

Спочатку шевченківці гостинно зустрічали глядачів у фоє – народний артист України Григорій Маслюк (пан Голова) та Людмила Кусакіна (Солоха). Ну, а як же: вареники, бутерброди з салом та солоним огірком, горілка-настоянка на цілющих травах! Як кажуть,смачного та многая літа кожному з нас! 

Тут же відбувалася таїна вечорниць з соковитим гумором, піснями та танцями. Ой, вже як пан головний диригент театру, заслужений діяч мистецтв України Юрій Бєдник тільки гляне на оркестр – пронизливо та з блискавкою, а потім ще й сам заграє на акордеоні, то тут заспівають та затанцюють навіть ті, хто цього робити не уміє.

Ну, такі вони, дніпровські шевченківці: й завзяті, й моторні!

Режисер-постановник премʼєрної вистави «Дитина в дарунок» М. Лисака відомий майстер Сергій Кузик. Виконавці: народний артист України Василь Крачковський (дід Іван), заслужена артистка України Ірина Медяник (його донька Одарка) Володимир Носко (його зять Гриць), Вікторія Приліпко (їх донька Оксана), Василь Петрушко (чоловік Оксани – Богдан), заслужена артистка України Неля Ніколаєва (Провидиця). 

Вистава є сценічним варіантом латино-американських телевізійних серіалів, «мильних опер» (в кращому сенсі), але з українським колоритом: людською мудрістю, зворушливістю, щирістю, сентименталізмом, побутом, етнографією, задушевністю, жіночим болем про щастя та радість материнства. 

Сюжет, у якому дід Іван хоче, аби у їхній родині була злагода, та зять Гриць, депутат, не зраджував би свою дружину Одарку може комусь видатися наївним. Бо про таку категорію, як драматургія, вибачте, не йдеться. Та дискусії на цю тему взагалі ні до чого! Бо треба бачити очі глядачів! Як за цим нехитрим дійством уважно та прискіпливо спостерігають жінки-глядачки! Супер! Їх бентежить кожне переживання, кожне слово зрадженої Одарки, яка страждає від байдужості чоловіка, та погоджується народити дитину для доньки та зятя, бо ті мають з цього приводу проблеми. Затаївши подих, ці жінки-глядачки спостерігають за сценою із Провидицею, яка дає свої поради. 

Так, це наївно, але людям сьогодні, коли виють ті проклятущі сирени, та летять дрони потрібна така сценічна казка. У якій врешті-решт зять-депутат виявиться перевихованим, та повернеться до дружини. А Оксана сама народить згодом кілька дітей. І балет, яким керує заслужений діяч мистецтв України Олексій Коваленко створює у танцювальних фрагментах своєрідні метафори, що символізують душі закоханих».

Сюжет телеканала Д1 о премьере:

Фото – Театр Шевченко, Лариса Кульбач, Андрей Тулянцев. 

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте