Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 30 апреля 2024
06:03

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В оперном театре Днепра состоялась яркая премьера

В оперном театре Днепра состоялась яркая премьера

Днепропетровский академический театр оперы и балета представил современную оперу «Хитрый лис».

Городской сайт уже рассказывал о подготовке этой постановки, которая велась совместно со Львовским оперным театром. И вот на минувших выходных прошла премьера этой оперы, которая была с восторгом принята ценителями высокого искусства.

О новой постановке в оперном театре  сообщили:

«Вітаємо всіх з прем'єрою сучасної опери "Хитрий Лис"!

Це було справжнє свято мистецтва! 

Творча колаборація двох театрів відбулася. 

Дякуємо всім хто створив та подарував це свято справжньої української музики. 

Дякуємо за поміч та підтримку Львівській опері. Тримаємо культурний фронт разом.

Дякуємо ЗСУ за можливість працювати, творити та жити.

Слава Україні!».

Среди счастливчиков, которым удалось посетить постановку, был и известный искусствовед, профессор Андрей Тулянцев, который поделился следующими впечатлениями:

«Театр Dnipro Opera подарував публіці грандіозне, красиве, ефектне та надзвичайно мелодійне, динамічне оперно-балетне видовище - «Хитрий Лис» композитора Івана Небесного. 

Режисер - постановник вистави, народний артист України Василь Вовкун. Директор-художній керівник Костянтин Пінчук, диригент–постановник Сергій Горкуша, хормейстер Ірина Непочатих Непочатих, режисер Карина Клементовська, художник по костюмах Ганна Іпатьєва. Трембітар Дмитро Недушко. 

Лис Микита – неповторний Самвел Адамян, який так запально витанцьовує, та виспівує, що йому треба не в лісі витрачати роки на якісь чвари та інтриги, а терміново поїхати на кастинг до кабаре Moulin Rouge! У виставі звучить колоритна мова Івана Франка, вирують звірячі лісові пристрасті, що нагадують нам «дивні» відносини між людьми. Але! Господь з нею, тією мораллю!

Декорації, костюми та музика створюють неповторну атмосферу яскравої грайливої театральності, у якій, наприклад Тетяна Галкіна (мавпа Фрузя) у сцені «лазні» нагадує Далілу з «Самсона та Даліли», бо ще трохи, та вона звабить цього Лиса! А Лев (Андрій Ломакович) – такий могутній та суворий, що коли Марія Максакова знову приїде, щоб співати з ним «Травіату», то неодмінно злякається! Та, мабуть, що вірна Лисиця (Анна Юрінцева), оберігатиме своїм божественним співом цього Лева усе життя! Ну, а те, як колоритно мекає цап Базилько (Ованес Алексанян) заслуговує на вигуки«Браво»!

Щасливої сценічної долі, «Хитрий Лисе»!».

Фото – Днепропетровский театр оперы и балета. 








Gorod.dp.ua на Facebook.


Тамара  (18.09.23 09:28): Дякуємо Університету третього віку за можливість побачити і почути таку цікаву оперу. Артистам і постановникам Браво! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте