Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 30 апреля 2024
19:53

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Потеряв в бою руку, днепровский десантник вернулся на фронт бить врагов

Потеряв в бою руку, днепровский десантник вернулся на фронт бить врагов

За полтора года Большой войны украинские воины показали беспримерное мужество, смелость и отвагу.

Немало среди наших героев-военных людей, которые на фронте получали тяжелейшие ранения и увечья. Но, пройдя лечение и реабилитацию, снова рвались вернуться в строй.

Один из таких людей – Герой Украины, майор 25-й отдельной воздушно-десантной Сичеславской бригады Владислав Бандар. О его судьбе в 25 бригаде рассказали следующее:

“Втративши руку, я не втратив свої знання та досвід. Тому вирішив продовжити службу”, – Герой України майор Владислав Бандар

Повномасштабне вторгнення російських військ, ще тоді старший лейтенант Владислав Бандар зустрів на Донеччині, будучи командиром парашутно-десантної роти 25 окремої повітрянодесантної Січеславської бригади.

В районі Верхньоторецького, офіцер-десантник грамотно організував ефективну оборону бойових позицій. Це неодноразово зупиняло спроби прориву і не дозволило противнику заволодіти позицією українських військ на найбільш важливому та небезпечному напрямку оборони. 

18 березня, під час танкового обстрілу Владислав зазнав важкого поранення та втратив праву руку, також при цьому отримавши перелом тазу… Попри все, він продовжував керувати обороною ротного опорного пункту десантників, поки його не евакуювали.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій прися, Владиславу Бандарю присвоєно звання Герой України.

– Під час вручення нагороди, Президент України Володимир Зеленський запитав як мій стан після поранення, і як я себе почуваю? Я відповів, що я вмотивований і почуваю себе позитивно. А на рахунок руки кажу, що вона ще й досі продовжує виконувати завдання та відстрілюватися від противника на сході України, – пригадуючи, розповідає офіцер.

Пройшовши реабілітації, Владислав повернувся до рідної повітрянодесантної бригади. На даний час, він начальник штабу – заступник командира батальйону логістики.

– Мотивація дуже проста, продовжити службу для того що є можливість поділитися певним досвідом. Втративши руку, я не втратив свої знання та досвід. Тому вирішив продовжити службу, – зазначає Герой України майор Владислав Бандар, – В такі часи просто піти відпочивати, буде неприємно. Ще і сам себе буду корити, що міг щось робити, а сам відсиджуюся вдома. Тож поки є можливість, то роблю що вмію та можу, но вже у підрозділі забезпечення.

Разом до Перемоги! ДШВ – Завжди Перші! Слава Україні!».

Посмотреть видеосюжет о героическом воине можно здесь.


Тема: АТО - ООС
Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворов мноковартирных домов запланировали отремонтировать в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте