Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 30 апреля 2024
04:19

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре откроется Всеукраинский театральный фестиваль «Мельпомена Таврии»

В Днепре откроется Всеукраинский театральный фестиваль «Мельпомена Таврии»

8 сентября Днепровский академический театр драмы и комедии приглашает на открытие этого театрального фестиваля с 24-летней историей.

С 1999 года этот Всеукраинский фестиваль проходил в Херсоне. Но в прошлом году по понятным причинам он был приостановлен.

Наша справка.Фестиваль проходив у Херсоні з 1999 року на базі обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша. Його мета: об'єднання жителів міста, України та інших держав, підвищення туристичної привабливості південного регіону, відкриття нових локацій, популяризація сучасної творчості, демонстрація кращих зразків театрального мистецтва, створення сприятливих умов для культурного обміну.

За роки існування у межах фестивалю було започатковано чимало традицій та створено низку творчих проєктів: театральний карнавал вулицями міста, наради директорів театрів України, Міжнародні режисерські конференції, творчі зустрічі з драматургами, майстер-класи провідних режисерів, літературні симпозіуми, театральний капусник, гала-концерти, присвячені відкриттю і закриттю фестивалю, творчі лабораторії для керівників любительських колективів, виставки театральних художників і вистави.

У фестивалі беруть участь професійні театральні колективи. Їх оцінює експертна рада, у складі якої — українські та закордонні театральні критики, режисери, діячі мистецтва. У фестивальному перегляді журі відзначає кращих акторів, сценографію, музичне і режисерське вирішення вистав тощо. Переможці нагороджуються дипломами.

Статистика за роки існування вражає — у межах «Мельпомени Таврії» відбулося 448 показів вистав 214 театрів з 98 міст та 20 країн світу!

И вот этот фестиваль возвращается в новом формате! Теперь он будет проходить не в одном театре Херсона, а сразу в 25 разных театрах Украины!

Одним из этих городов станет Днепр. 8 сентября Драмиком приглашает на открытие фестиваля:

«Шановні наші глядачі!

8 вересня 2023 року відбудеться відкриття XXV, ювілейного, театрального фестивалю "Мельпомена Таврії". 

Гаслом цьогорічного фестивалю – МИ ВДОМА.

Відкриття буде проходити одночасно в 25 театрах і наш театр один з них. Ми раді відкрити цьогорічну «Мельпомену Таврії» виставою Кассандра, про відому пророчицю Трої. 

Приєднуйся до нас! Підтримай Херсон та усіх херсонців!».

Также участие в фестивале будут принимать Днепровский национальный театр имени Шевченко, Днепровский театр оперы и балета и Молодежный театр «Верим!». 





Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
долгожителя проживает в Днепропетровской области. 47 женщин и 7 мужчин, отметивших свое 100-летие.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте