Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 12 травня 2024
01:15

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Проект дніпровських архітекторів удостоєний нового міжнародного визнання

|«« «« »» »»|

Пішохідному бульвару на вулиці Південній у Дніпрі спеціальний матеріал присвятили в ArchDaily.

ArchDaily – це престижний міжнародний веб-блог, що висвітлює архітектурні новини, проекти, продукти, події, інтерв'ю та конкурси, статті з думками, серед іншого, призначені для архітекторів, дизайнерів та інших зацікавлених сторін.

Спеціальний матеріал цей веб-блог присвятив пішохідному бульвару на вулиці Південній.

Нагадаємо, що проект цієї пішохідної зони розробили дніпровські архітектори Сергій Філімонов та Наталія Каширіна.

Бульвар на вулиці Південній став однією з архітектурних перлин Дніпра. Особливий колорит йому створюють штучний підсвічений струмок та величезна постать Атланта. Створення бульвару встигли завершити на початок Великої війни.

Про наш бульвар блог ArchDaily пише наступне:

«Бульвар знаходиться в центрі міста. Основна ідея проекту – розповідь про місце та продовження раніше сформованого пішохідного бульвару.

Бульвар розділений на дві зони: транзитну вздовж забудови та багатофункціональну зону посередині (зона відпочинку, спокійного відпочинку, дитячий майданчик). Головною ландшафтною домінантою нового пішохідного простору є струмок, який тягнеться через бульвар. Він символізує підземну річку Жабокряч, яка протікає прямо під цією вулицею.

Ця річка була захована під землею на початку 20 століття. Через величезну кількість підземних споруд розкопати її немає можливості. Тому було прийнято рішення зробити пішохідний знак річки. Це також найдовший штучний струмок в Україні. Він складений з масивних блоків місцевого граніту.

Схема бруківки бульвару має модульну сітку (4,8×4,8м), як і на вже реалізованому бульварі для кращого сполучення існуючого та проектованого бульвару. Це досягнуто різними виробниками місцевого граніту.

У місці «зустрічі» двох бульварів розташована 7-метрова скульптура – Атлант. Атлант — у грецькій міфології могутній титан, що несе на своїх плечах небозвід.

Атлант розірвав ланцюги і робить перший вільний крок. Це символ звільнення від обмежень, символ самопробудження. Це момент звільнення від трьох головних життєвих кордонів: фізичної свободи (розірвані кайдани на ногах) і соціальної свободи (від нав’язаних соціально-історичних обмежень) – символом якої є розірваний шнур на рівні сонячного сплетіння. Внутрішній простір – перемога над собою, особиста обмеженість – втілюється зруйнованими путами на рівні плечей-серця-легень. Скульптура виконана з бронзи».

Фото з блогу ArchDaily

Gorod.dp.ua на Facebook.


.  (29.08.23 11:14): Пожалейте мои ноги! Чуть кипятком не обварила. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті