Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 17 мая 2024
21:40

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

ДрамиКом представил Днепр и Украину на театральном фестивале в Косово

ДрамиКом представил Днепр и Украину на театральном фестивале в Косово

Это было историческое событие - впервые в этой стране побывал театр из нашей страны.

Участниками Международного театрального фестиваля в республике Косово стали коллективы из 10 стран Европы, которые показали 22 спектакля.

Днепр и Украину достойно представил наш театр ДрамиКом. На фестивале он показал одну из самых знаковых своих работ последнего времени – спектакль «Майдан Инферно», с которым уже гастролировал во Франции. Напомним, что именно из этой страны - режиссер с украинскими корнями Клемент Перетятько, который поставил этот спектакль по пьесе украинской драматурга Неды Нежданой.

О впечатлениях на фестивале в Косово рассказал директор – художественный руководитель ДрамиКома Сергей Мазаный:

«Відбулася історична подія для нашого театру, регіону та України в цілому. Дніпровський Академічний театр драми та комедії вперше за історію існування республіки Косово представив театральний колектив з України, на фестивалі PRIZRENFEST.

Ми відкрили фестиваль 22 липня виставою " Майдан інферно" режисера Клемента Перетятько, авторка п'єси – Неда Неждана. Потужний та гарно організований міжнародний фестиваль зібрав колективи з 10 країн, загалом - 22 вистави!

Глядачі з Албанії, Чорногорії, Франції, Румунії та інших країн. Було несподівано приємно зустрітися з групою українських журналістів, які на період війни отримали підтримку від косівців. Майже година спілкування пролетіла миттєво. Говорили про театр, культуру, теперішнє та майбутнє.

Повна зала глядачів і овації, дуже теплий прийом країни, яка в кінці 90-х пережила те, що ми переживаємо зараз, створили неперевершену атмосферу. Повне розуміння, підтримка і вітання "Слава Україні" людей на вулиці, коли дізнаються, що ми з України, надихають і вселяють віру.

Культурна дипломатія - потужний інструмент міжнародної політики, а культура - її основа! Я хочу подякувати за запрошення команду PRIZRENFEST, за роботу команду ДРАМіКОМу та всіх, хто підтримує нас на шляху до Європейського майбутнього!».

Фото – ДрамиКом.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте