Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
16:03

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Новини містобудівної ради: у Дніпрі збудують новий квартал на півострові

|«« «« »» »»|

Причому житло настільки новаторське для нашої країни, що архітектори навіть не змогли визначити його типологію.

Незважаючи на Велику війну та пов'язані з нею проблеми, Дніпро продовжує розвиватися.

Інвестори виношують плани нових будівель і кварталів, а архітектори втілюють у життя їхні найсміливіші мрії.

Підсумок цих зусиль було розглянуто на черговій архітектурно-містобудівній раді Дніпра.

Як житловий будинок на проспекті Гагаріна перетворився на офісну будівлю

Михайло Аліпов представив проект нової офісної будівлі на проспекті Гагаріна, 44 (замовник – Алі Ахмед).

Представляючи проект, його автор розповів:

- Раніше на цій ділянці планувалося будівництво багатоквартирного житлового будинку. Але потім інвестор захотів розмістити у будівлі сервісну клініку, що неможливо поєднати із житлом. Тому ми пропонуємо такий 4-поверховий об'єкт, у якому перші та другі поверхи будуть зайняті клінікою, а третій та четвертий – офісами. На червону лінію проспекту виходитимуть торгові установи площею 139 кв. Пропонована нами поверховість – це висота, яка дозволить сформувати гармонійну забудову по червоній лінії проспекту.

Загальна площа ділянки – 0,09 га, загальна площа забудови – 1800 кв м, площа 18-ти офісів – 600 кв метрів.

Найуразливіше місце проекту – дефіцит паркувальних місць. Підземний паркінг у будівлі не планують споруджувати. На прилеглій території можна організувати стоянку лише п'яти машин. А ще про 9 місць планують домовитися з власниками паркінгу в районі розворотного кола трамваїв, який розташований буквально через дорогу.

Особливих заперечень проект не викликав. Члени містобудівної ради лише порекомендували автору повністю вирішити паркувальне питання та продумати питання червоних ліній цього кварталу з урахуванням інших об'єктів.

Новий квартал на півострові

Набагато більше часу та пристрастей пішло на обговорення проекту студії «АрхОбраз» «Нове будівництво індивідуальних житлових будинків на Широкому провулку» (замовник – ТОВ «Ріверсайд»).

Представляючи масштабний проект, архітектор Олексій Образцов розповів:

– На лівому березі Дніпра в районі житлового масиву Ломовський інвестором будівництва викуплено територію загальною площею 1,3 гектара. Зараз це болотиста місцевість у депресивному стані з виходом до озера, яке раніше називалося Московським. Реалізацією свого проекту ми сподіваємось надати нового імпульсу розвитку цієї території.

Інвестор планує поділити викуплену територію на 13 ділянок забудови та освоювати їх поетапно. Насамперед на 4 ділянках планують збудувати 15 індивідуальних будинків. Загалом у рамках цього кварталу планують звести 67 будинків для 201 мешканця.

Поверховість будинків – 2-3 поверхи, а ось їх площа (від 80 до 160 квадратних метрів) та типологія – дуже різні. Архітектор, враховуючи досвід будівництва подібних кварталів у Європі, сміливо експериментує з виглядом та формою будівель, сподіваючись задовольнити смаки найвибагливіших новоселів.

– Це буде сучасний європейський квартал щільної індивідуальної забудови, – зазначає Олексій Образцов. – Його особливість – єдність у різноманітності.

У кожному будинку передбачений свій гараж, а поряд – маленьку присадибну ділянку, що дозволяє висадити квіти та зробити барбекю. У центрі кварталу заплановано велику територію громадського простору. Тут буде сквер чи басейн.

По периметру, вздовж кромки озера, проляже упорядкована набережна, спорудження якої інвестори беруть на себе. На ній планують зону променаду з елементами благоустрою, озеленення, причали для каяків та човнів, дитячі майданчики та інше.

З тильного боку кварталу планується 3-поверховий будинок громадського призначення. У ньому розмістяться торгові точки, центри дозвілля та дитячого відпочинку та інші корисні для мешканців кварталу заклади. З того ж боку буде і заїзд машин на гостьові паркування.

Провулок Широкий (який зараз є розбитою ґрунтовою дорогою) стане комфортною асфальтовою дорогою шириною проїжджої частини 5,5 метрів з тротуаром і озелененням з боків.

Розгляд проекту викликав довгі суперечки щодо принципів та типів подібної забудови.

– Цей проект – спроба знайти компроміс між класичними таун-хаусами та тими будинками, які мають реальний попит у Дніпрі, – вважає архітектор Михайло Аліпов. - Думаю, вже на етапі першої черги реальність покаже перспективи цього проекту і, можливо, виправить його.

– Типологію будівель не визначено, ми з такою ще не зустрічалися, – каже архітектор Юрій Єрошек. – Треба спробувати це реалізувати та подивитися, як це працюватиме насправді.

– Розвиток проекту можливий, але автору ще треба опрацювати схему руху пішоходів та заїзду транспорту до індивідуальних будинків, – додала архітектор Ольга Подушкина.

– Інвестори вирішили розпочати з найпривабливішої першої ділянки біля озера, і від цього вже відштовхується подальша забудова, – зазначив архітектор Ігор Саєнко. – На мій погляд, загалом концепція кварталу не дуже вдала і має бути іншою.

- А мені здається, що це – правильний експеримент та спроба селити людей по-новому! – переконаний архітектор Сергій Філімонов.

У результаті архітектори зійшлися на думці, що житла такого типу не будували не те що у Дніпрі, а й навіть в Україні. І поки що визначити його тип неможливо.

Підсумок полеміки підбив головний архітектор Дніпра Дмитро Волик:

- Це справді якась нова типологія. Це не індивідуальні будинки, не таун-хауси, а, швидше за все, малоповерховий багатоквартирний будинок з виходом на індивідуальну присадибну ділянку. Але якщо такий проект хоче реалізувати замовник, все в його руках... Думаю, автором проекту всі зауваження та сумніви почуті та зрозуміло, що необхідно робити надалі.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Анна  (16.08.23 13:29): Будівництво на болоті, де наймає можливості побудувати ні паркінг, ні сховище, незрозуміло чого з винищенням зелених насаджень та рекреаційної зони з захопленням території навколо озера в місці ненайпопулярнішому для офісів - це і є реалії сучасного будівництва? Ответить | С цитатой
Ольга  (16.08.23 13:21): Нам не нужен новый квартал на полуострове. Оставьте район в покое, а свои амбиции и жажду наживы при себе. Прежде,чем тут что-либо строить, поинтересуйтесь мнением людей, которые тут живут. Фактически вы врываетесь в наш дом и уничтожаете его. Не нужно устраивать ещё и на левом берегу каменный ад, который процветает на правом. Поищите себе другое место. Здесь лес, канал, хороший пляж, на который может приехать отдохнуть каждый житель города. Вы же хотите это всё снести, под видом "развития", уничтожить, разрушить и поставить никому не нужные домики, ещё и с бассейном вместо живой воды. Не нужно этого делать. Хватит рушить и уничтожать всё, что вам вздумается. Ответить | С цитатой
Наталья  (16.08.23 12:05): Вместо того, что бы облагородить и сохранить уже имеющуюся флору и фауну, застройка с загрязнением и полной ликвидацией зоны отдыха и места прогулок для жителей не только близлежащих домов, а и жителей Левобережного, которые приезжают отдохнуть. Создайте с нуля и квартал и озеро, а не паразитируйте! Ответить | С цитатой
Таня  (21.07.23 23:57): Парк всьо? Ответить | С цитатой
Евгений  (20.07.23 00:18): я другого не понимаю, как так получается, что в Днепре недвига продается по такой же цене, а иногда и дороже чем в той же Греции на берегу моря... ну ладно Греция... возьмем топ красивых городов Украины, например Черновцы, а потом посмотрим на Днепр который застрял в году так 93-м

Денег вбабахано норм, а по факту обычные скворечники... Есть в мире страны с действительно красивой архитектурой, а тут все какое-то вроде как визуально и современное но все равно какое-то однотипное...
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Водитель  (18.07.23 22:12): И снова-опять - 18 офисов (ВОСЕМНАДЦАТЬ) - это Воесемнадцать Директоров/Менеджеров у каждого есть машина на которой он приехал на работу + к которым минимум придет по одному посетителю а это еще ВОСЕМНАДЦАТЬ машин! и на это всё: ПЯТЬ ПАРКОВОЧНЫХ мест?!
" Найуразливіше місце проекту – дефіцит паркувальних місць. Підземний паркінг у будівлі не планують споруджувати. На прилеглій території можна організувати стоянку лише п'яти машин. А ще про 9 місць планують домовитися"

Главаная задача - влепить квадратные меитры, а что будет потом вокруг этьих метров, никакого архитектора не интересует!
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Прохожий  (17.07.23 14:49): Там же собирались строить зону отдыха и хрустальный мост анжинерной работы, что, планы меняются? Ответить | С цитатой
****  (16.07.23 15:01): А де ж ваші бомбосховища? Де дотримання новим правилам? Хотіли дім , а вийшов офіс... Ответить | С цитатой
Андрей  (15.07.23 12:38): новая типология))) ну да, разве что для селюков. Обычная городская застройка 2-3 этажными домами конца 40х-первой половины 50-х годов 20 века. Слезайте с препаратов и не засирайте зеленую зону, где отдыхают жители близлежащих массивов. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
727  (15.07.23 10:56): Ну ладно...они строят.а кто там покупать будет?вон...стоят пустые на победе высотки.очередь не стоит.потому что-на картинках всё красиво,а в реале-собаку негде выгулять.а еще да-у местных отжимают зоны отдыха.да чего таи-зелень отбирают.влздух.прохладу.каменные джунгли-наше Фсё.( Ответить | С цитатой | Обсуждение: 2
1 2
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (11)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте