Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
16:08

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Як і де безпечніше купувати рибу і морепродукти. Корисні поради від VARUS

Як і де безпечніше купувати рибу і морепродукти. Корисні поради від VARUS

Риба та морепродукти можуть бути вкрай небезпечними, якщо їх неправильно транспортували та зберігали. Базари та стихійні ринки зазвичай не можуть похизуватись ідеальними санітарними умовами, тому краще зробити свій вибір на користь супермаркетів та спеціалізованих магазинів. Перевагу слід віддавати надійним магазинам з відомим ім’ям та хорошою репутацією. Тоді є гарантія, що продукція пройшла всі перевірки з якості.

На що варто звертати увагу під час вибору риби та морепродуктів

Звісно, найголовніше це свіжість. ЇЇ можна перевірити за декількома ознаками — на зовнішній вигляд, на запах та на дотик. 

Залежно від типу риби, варто звертати увагу на такі фактори: 

  • Свіжа та охолоджена риба. Луска повинна бути блискучою та щільно прилягати до тіла, забарвлення має бути природним без значних плям крові та інших домішок. Зяброві пелюстки — від рожевого до червоного кольору, покриті прозорим слизом. Очі повинні бути опуклими та прозорими. Свіжа риба пружна на дотик — ямка від натискання пальцем швидко зникає. Також не повинно бути ніяких сторонніх запахів — тільки запах свіжої риби. 

  • Заморожена риба. Вона має бути твердою та рівною, без значних пошкоджень. На рибі не повинно бути жовтого нальоту, очі не мають бути впалими, а зябра — відходити від тіла. 

При виборі морепродуктів звертайте увагу на такі ознаки: 

  • Запах. Морепродукти повинні пахнути тільки морем, все інше вказує на несвіжість та погану якість. 

  • Забарвлення. У випадку з кальмарами, креветками та восьминогами воно повинно бути однорідним, без плям та потемнінь. 

Звертайте увагу на зовнішній вигляд. Уникайте надмірно обробленої риби та морепродуктів зі штучним яскравим кольором та хімічним запахом. 


Які види риби та морепродуктів обрати для різних страв

На льодових вітринах магазинів ви можете обрати норвезького лосося, дорадо й сибас з Туреччини, карася, товстолоба, судака, ляща та сазана, вирощених в Україні. 

“У мережі супермаркетів VARUS на вас завжди чекає великий вибір живої, охолодженої та свіжомороженої риби, а також морепродукти та напівфабрикати. Заморожену рибу VARUS імпортує з 25 країн світу.  Загалом — майже 40 позицій у цілому вигляді, а також у вигляді стейків, філе та фасованих шматочків у маринаді. Свіжість продукції гарантована, адже рибу заморожують на кораблі одразу після вилову. Таким чином, купуючи одне з 33 найменувань замороженої риби у супермаркетах мережі, ви можете бути впевненими у її свіжості та смаку”, — розповідає Ігор Лавріненко, директор департаменту закупівель риби і морепродуктів мережі VARUS.


Під різні страви смакують різні види риби. Так, для смаження чудово підходять річкові види — короп, сом, щука, окунь, лящ, сазан, тиляпія та інші. Морська риба також може підійти, наприклад, хек, минтай, путасу, тріска. Бажано обирати жирну рибу, це забезпечить її соковитість та насичений смак. Натомість для варіння або приготування на пару навпаки — краще зупинити вибір на нежирних сортах. 

Запечена риба — це не тільки смачно, а ще й дуже корисно. Найчастіше для цього типу приготування обирають червону рибу: сьомгу або лосося. Також підійдуть форель, камбала, судак, скумбрія тріска та інші морські види. В них зазвичай небагато великих кісток, тому процес приготування буде легшим. 

Для тушкування найчастіше обирають рибу невеликого розміру. У цьому випадку можна не звертати увагу на кістлявість: через тривалу термічну обробку більшість кісток стають м’якими та непомітними. А для приготування котлет або тюфтельок з риби найкраще підходять нежирні сорти — скумбрія, минтай, хек, сом або форель. 

Мережа VARUS також потішить вас великим вибором морепродуктів. В асортименті — 59 позицій свіжих та якісних продуктів: цілих та очищених креветок, мідій, крабових паличок і рибних напівфабрикатів. 

Всі морепродукти мають свої смакові та текстурні особливості. Варто враховувати це перед тим, як планувати покупки. Вибір залежить від того, яку страву ви збираєтесь приготувати. 

Наприклад, креветки та морські гребінці мають ніжну текстуру та солодкуватий смак. Вони стануть вдалим додатком до салатів, пасти, ризотто або азійських супів. Мідії та молюски мають насичений смак, тому їх слід обирати, якщо плануєте приготувати юшку буябес, пасту або паелью з морепродуктами. 

Кальмари та восьминоги — джерело білка з тендітною структурою та легким смаком. Вони смакуватимуть і як окремі страви, і як складова до салатів, бургерів та боулів. 

Зручніше за все обирати морепродукти, які вже готові до використання — тобто очищені від черепашок, шкірок та інших частин, непридатних до їжі. І, звісно ж, завжди варто обирати тільки найсвіжіші морепродукти. 

Тож, щоб бути впевненими у якості продукції, яку купуєте, переконайтесь, що точка продажу має сертифікати якості. В супермаркетах всю необхідну інформацію можна побачити на упаковці товару. Якщо це свіжа риба і морепродукти, то не соромтесь ставити питання продавцю. Дізнайтесь, звідки постачають рибу або морепродукти, який у них термін придатності тощо.  

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (11)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте