Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
03:51

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре откроется ведьминская выставка

В Днепре откроется ведьминская выставка

Сегодня, 8 июня в 19.00 в Центре современной культуры Днепра (Крутогорный спуск, 21-а) откроется очень необычная выставка «Хай довга. Дорога. Веде. До. Сходів у. Небі».

На выставке будут представлены работы 11-ти авторов и творческих коллективов, которые отражают их взгляд на современную Украину. Все работы объединяют чтения украинской ведьмы Фросико.

Подробней об этом выставке организаторы рассказали следующее:

«8 червня о 19:00 в Центрі сучасної культури у Дніпрі відкриється виставка «Хай довга. Дорога. Веде. До. Сходів у. Небі».

Експозиція представляє роботи одинадцяти українських митців, мисткинь та мистецьких колективів, що торкаються сучасних уявлень про долю України. Це спроба зібрати різні досвіди та осмислити, які явища й процеси визначають нас сьогодні: не лише колоніальна травма минулого й повномасштабна війна, а й більш широкі темпоральності, зокрема, деколоніальне майбутнє, означене гнучкістю, стійкістю, творчістю та наполегливістю людей. У цій виставці доля є позначенням майбутнього, що не має визначеної дати, але вказує шлях, який має обов'язково відбутися, адже розпочався певний час тому і триває досі.

Кожна робота передає особисті відчуття та візії авторів та авторок. Вірші Анни Сапон дають виставці опору в довічній мудрості. Саркастичні й гострі прогнози Ксенії Гнилицької поєднують наукові та екологічні завдання. Богдан Бунчак окреслює альтернативні шляхи розвитку українських релігійних інституцій. Ларіон Лозовий відкриває нові відносини між працею і капіталом. Женя Степаненко шукає вихід з ядерної постапокаліптичної дистопії.

Митці Beauty Studio беруть участь у нагальній протидії небезпеці, яку несе за собою деокупована земля. Дар’я Лук’яненко знаходить зв’язок між минулим та майбутнім через те, що ми їмо. Сашко Протяг передбачає, як культурне різноманіття може сформувати ядро соціального відродження. Тарас Гембік і Влад(а) спілкуються з квір-минулим і майбутнім української літературної традиції. Вікторія Тимонова гартує індивідуальний досвід у культурній спадщині, а Діана Халілова разом із Заміною Халіловою досліджує багатомовну долю України, що бере свій початок у строкатих етнічних історіях нашої території.

Усі роботи об’єднують читання української відьми Фросіко, що артикулюють зв’язки між висловлюваннями митців та мисткинь, індивідуальними звучаннями їхніх творів та спільним баченням України, яка має і завжди мала свій шлях.

Читання Фросіко (відьми з українського лісу, збирачки казок, дослідниці знаків та символів) під назвою «Лінії ймовірності» — це передбачення, які є своєрідними коментарями до творів художників та художниць. Ці тексти точно описують роботи, але свідомо уникають кураторської мови. Натомість вони зосереджуються на сутності мистецьких висловлювань: поміщають їх не просто у контекст воєнної України, а й в ширший космографічний простір, з якого людство завжди черпало непохитну віру в перемогу над злом.

До кожного твору митців та мисткинь, що показуватимуться на виставці, Фросіко робила читання Таро, які дозволили розширити та доповнити тему виставки. Ці тексти підсилили силу, глибину та позачасовий зв’язок всіх робіт. Крім того, вони стали своєрідним медіумом між голосами минулого, майбутнього та теперішнього.

Учасниці та учасники виставки: Beauty Studio, Богдан Бунчак, Тарас Гембік + Влад(а), Ксенія Гнилицька, Діана Халілова + Заміна Халілова, Ларіон Лозовий, Дар’я Лук’яненко, Сашко Протяг, Анна Сапон, Женя Степаненко, Вікторія Тимонова. З текстами Фросіко.

Кураторки та куратор: Мілена Хомченко, Юлія Кривич, Клеменс Пул.

Виставка створена у співпраці з чеською муніципальною галереєю PLATO Ostrava та за підтримки Kultura Medialna.

Побачити експозицію можна буде до 8 серпня. Адреса: Крутогірний узвіз, 21а. Вхід з рогу Куртогірного узвозу та Успенської площі (де синій паркан). Другий поверх.

Вхід вільний».

Фото – Центр современной культуры.





Gorod.dp.ua на Facebook.


тю  (09.06.23 13:06): Семимильными шагами в хутор. Ответить | С цитатой
727  (09.06.23 09:39): ...ведьминская выставка?вот что у вас в голове?сюр какой то Ответить | С цитатой
Гость  (08.06.23 14:12): Тихо. Шифером. Шурша. Крыша. Едет. Не. Спеша Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте