Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
19:32

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

«Прощай, любимое море!» - никопольчане прощаются с Каховским водохранилищем, которое исчезает на глазах

|«« «« »» »»|

Из-за подрыва рашистами Каховской ГЭС Херсонская область третий день страдает от наводнения, а Каховское водохранилище под Никополем мелеет на глазах.

По прогнозу специалистов «Укргидроэнерго», уже к концу этой недели Каховское море перестанет существовать. По крайней мере, до того времени, когда наша страна победит врагов и отстроит взорванную ГЭС.

А пока жители Никополя приходят к Каховскому водохранилищу – вспомнить о том, какой радостью был отдых на его берегах. И попрощаться с ним.

Вот одно из таких мнений, которыми поделились Виктория Шевченко и Елена Гудзь:

«Скільки разів ми лаяли тебе, наше нікопольське море. І муляка під ногами, і цвіте, і смердить влітку на все місто, і "я в болоті цьому купатися не буду" ( хоча я особисто купалась).

Жабохраніліще - називали ми тебе презирливо.

Але все одно в спеку бігли на твій берег, сиділи в кафешках, а іноді прямо на теплому замшелому камінні. Хто з вудкою, хто з півасиком. Раділи новій набережній, лаяли міську владу, мовляв, не так ту набережну утримують /освітлюють/ прибирають. Влаштовували флешмоби і прибирали гуртом. Фотографували і селфілись. Обов'язково приводили туди гостей міста, демонструючи тебе та твою велич. "Справжнє море" казали захоплено гості. Ми приїздили до тебе в день весілля, проводили свята, займалися спортом. Зустрічали перший дорослий світанок. Просто приходили до тебе, бо на душі якось не так, і ноги самі до тебе принесли.

Ти лікувло нас, наше нікопольське море, заколихувало своїми могутніми хвилями, обдувало потужними вітрами, освіжало тисячами бризг. Приводило в порядок думки і почуття, давало насолоду очам.

А зимова риболовля? Коли вже аж три дні, як -7, а крига хоч і не стійка, але ж завтра вже відлига. І ось вже на нестійкій кризі приблизно 30 душ з вудками. Ти вабило їх, нікопольське море, і дуже намагалось втримати їх всіх, так фанатично мріюючих цілий рік завітати на твою непевну кригу.

Потім ми стали боятися до тебе приходити, наше нікопольське море. Бо на протилежному березі засів ворог. Але завдяки твоїй величі і могутності, він не зміг до нас добратися. Ти начебто пішло на службу в ЗСУ і стало @усні на заваді. Тут як прдовження, гарно було б додати твоїх фоточок, наше море, яких є у нас безліч. З хвилями або спокійне, синє або сіре, з подвійною веселкою або з блискавками, скуте кригою або відлиге, з рибалками або з яхтами.

Але вимушена прикріпити це.

Важко усвідомити, але тебе більше не буде з нами…».

Напомним, что исчезновение Каховского моря приводит и к огромным проблемам со снабжением водой этого региона, о чем уже рассказывал Городской сайт.

Фото – соцсети.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (5)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте