Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
12:34

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

«Укрзализныця» все-таки решила ввести в поездах женские купе

«Укрзализныця» все-таки решила ввести в поездах женские купе

Перевозчик по железным дорогам страны отреагировал на всплеск интереса к этой теме.

Вот уже несколько дней тысячи украинцев обсуждают, надо ли вводить в поездах отдельные купе для женщин илит нет. Всплеск интереса к этой теме начался с соответствующей петиции к Президенту. Петиция быстро набрала необходимые 25 тысяч голосов.

Но и без рассмотрения главой страны «Укрзализныця» решила пойти навстречу женщинам, желающим ехать в отдельных купе без мужчин.

УЗ напомнила, что такой сервис уже вводили в 2010 году. Но он не пользовался спросом, и отдельные женские купе вскоре перестали формировать:

«Укрзалізниця розглядає можливість запровадження жіночих купе.⠀ Поряд з цим ми працюємо над комплексним підвищенням безпеки поїздок: усі нові та модернізовані вагони — а це вже близько 15% вагонів у активному використанні — оснащені камерами відеоспостереження та кнопками виклику провідника.

«Безпека українців — незалежно від гендеру — є нашим фундаментальним пріоритетом, особливо в період повномасштабної війни. Наші залізничники уважно вивчили світовий досвід, адже жіночі купе або вагони існують у деяких країнах Азії та були протестовані в Європі. Ми віримо в комплекс заходів, де тривожні кнопки та сигналізація в купе, відеоспостереження, посилене патрулювання і невідворотне покарання за будь-який доведений прояв домагань відіграватимуть ключову роль у викоріненні цього явища. Тому поточне рішення залізниці — допомогти жінкам почуватися комфортніше та безпечніше за допомогою комплексу заходів, одним з яких стане «пілот» з жіночими купе. Ми тестуватимемо їх упродовж декількох місяців та разом з громадою і фахівцями приймемо рішення щодо масштабування. Це буде залежати від реального попиту та відгуків», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

На першому етапі послугу з купівлі квитків у жіночі купе можливо реалізувати тільки через мобільний застосунок УЗ. Нагадаємо, у 2010 році Укрзалізниця вже запроваджувала таку послугу, але вона не користувалася попитом».

Своим взглядом на эту проблему поделилась известная днепровская юрист и адвокат Юлия Сегеда:

«Жіночі купе в нічних потягах...

Моє категоричне ТАК!

Це абсолютно обгрунтована та актуальна потреба бо дієвої системи безпеки для жінок в купе потягу немає.

Багато років я захищаю жінок і десятки раз чула про домагання в потязі. Були розповіді про згвалтування.

І, нажаль, жодного з них не притягли до відповідальності. Чому? Да тому що тотальна бездіяльність поліції призвела до такої ж тотальної зневіри до неї, а жінка, яка заявила про сексуальний злочин проходить круги пекла як заявниця замість реального порятунку, коли жінці задають питання "а у тебе докази є?", "а чим ти доведеш що він тебе лапав?, "ну так у тебе ж на грудях відбитки пальців не залишились.../хахаха/"... я можу продовжувати нескінченно...

Хто рекомендує зброю, ви хоч уявляєте собі її застосування в купе? Дістати, запобіжник, затвор, наведення... в обмеженому просторі??? Та цей "ствол" буде використаний проти вас, він вас же ним і вирубить. Коли я читаю "коленку прострелить" я взагалі у розпачі від цього примітиву бо це говорять ті, хто жодного разу зброю в руках не тримав бо ті хто тримають думають практичо та юридично.

А ви не забули що я зараз захищаю жінку, яку два роки бив та гвалтував судимий за вбивство, вона змушена була захищати себе та дитину, а зараз її судять за навмисне вбивство без урахування самооборони?!

Так, у мене є власний досвід.

Ні, мене, слава Богу та моєму характеру не звалтували.

Але після домагань я простояла всю ніч біля вікна. В купе була я та два чоловіка. Інший зробив вигляд що спить.

Іншого разу я побігла до провідниці. Вона прийшла в купе, пригрозила що викличе "наряд". Він вгамувався, а я звісно не спала до ранку.

Перспектива їхати нічним потягом для мене завжди була випробуванням.

Насправді я не розумію чому у чоловіків така істерика що жінки хочуть жіночі купе в нічних потягах?

Уявіть зворотню ситуацію... чоловіки просять чоловічі купе, а жінки такі... та ніфіга, ми проти... Абсурд? А чому тоді чоловіки волають? Що вам з того?

Так, жінки шукають можливості підвищити свою безпеку. А вам що?

Особливо смішно читати про збитковість Укрзалізниці і що жіночі купе призведуть до її банкрутства. Ага, це при тому, що за опублікованими звітами зарплата одного члена правління Укрзалізниці 20 млн.грн на рік, а на обслуговування п'яти акваріумов в офісі Укрзалізниці планували витратити півмільйона на рік, поки не стався скандал...

А ще про дискримінацію чоловіків. Хто вас дискримінує? Вам жінку вночі в купе подавай?

Всім, кому не зрозуміло чому жінки не хочуть зі сторонніми чоловіками спати в купе, допоможіть пошук в Гуглі... спробуйте зі словами "домагання згвалтування жінки в потягу" і так само про домагання та згвалтування чоловіків... І до речі, те що ви прочитаєте скоріш всього буде починатись так... "відому...". Так, відомі жінки голосно заявляють про це, їм пофіг на осуд та насмішки, вони мають сміливість захищати себе.

А тепер уявіть скільки невідомих, простих жінок, які постраждали але не повідомили... їх так багато що навіть страшно уявити.

То ж я за жіночі купе, а волаючі з цього питання чоловіки жалюгідні. Краще б сказали, так, ми підтримуємо, якщо вона так відчуває себе в безпеці, якщо ми так можемо бути більше спокійними за наших коханих, доньок, матерів, сестер.

А тепер трішечки про юридичне.

Перевізник зобов'язаний забезпечити безпеку пасажирів. Зараз жінки пропонують один з засобів. Є інші більш ефективні? Впроваджуйте. Немає, тоді жіночі купе це єдине наразі що можно зробити швидко».






Gorod.dp.ua на Facebook.


Гоголь  (27.05.23 06:36): И слава Богу! Пусть там себе балакают. И еще, хочется чтобы возобновили так называемые "детские" вагоны. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 4
***  (26.05.23 15:10): Интересно, а есть женщины, которые против? или тут только перепись мужиков, которым все не так. Ничего страшного не будет, если на весь поезд будет один вагон и женщины смогут выбирать, где им комфортнее ездить.
И речь не только в домогательствах, жирные брюхатые мужики, которых большинство, воняют и храпят так, что уши закладывает.
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
.  (26.05.23 14:22): У нас в стране уже был пилотный проект по организации женских купе. В 2010-м году. Пилотный проект был запущен на Львовской и Донецкой железных дорогах

Как показала практика, спросом такие услуги не пользуются и купе ездят пустые, чем не только нарушается право пассажиров на проезд, но и тем, кто едет, приходится оплачивать пустые вагоны. Поэтому от таких женских купе отказались
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Марина  (26.05.23 13:05): Доброго дня. Не понимаю почему мужчины возмущаются. Живу сейчвс в Швеции, здесь уже много лет ночные поезда имеют женские вагоны. И обычные тоже, для семей и кому всеравно. В Украине у женщины никакого выбора. Ехала поездом из Львова в Днепр как-то, в платскарте так как побоялась в купе. Один пьяный несколько часов приставал, пока проводница его утихомирила. Сейчас вот тоже хочу в Украину съездить и боюсь. Не столько ракет как пьяных мужиков, с гор спустившихся. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 3
727  (26.05.23 07:14): Вы правда не понимаете?долден быть выбор.не хотите неадекватных теток-просим еще и мужской вагон.не хотим неадекватных дядек видеть-просим женский Вагон.купе-это просто смешно.это,как женщины- на мужской зоне(как то так ).сюр происходящего просто зашкаливает. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
гость  (24.05.23 22:09): Довелось как-то ехать в купе. Нас три не знакомых между собой мужчины и одна женщина, тоже никому не знакомая. У неё - верхняя полка.
Те, у кого были нижние полки, предложили поменяться. Отказалась.
А дальше начинается какой-то лютый трэш...
Поезд ночной. На нижней полке парню тупо не даёт лечь спать. Сидит неспешно цедит чай. Порядка двух часов цедила, что-то там читая то в телефоне, то в книге. Выключить свет в купе не даёт - "мне надо видеть!"
Всю ночь лазила в корридор. Снова включает свет, выходя гупала дверью так, что из соседнего купе уже слышались возмущения.
Утром снова не давала спать нижним, - красилась.
Когда наконец-то это "счастье" вышло, переглянулись с мужиками, улыбнулись, перебросились парой слов, что как здорово, что никому из нас такое недоразумение в жизни не досталось и разошлись.
Мужик бы такое не творил, поскольку ему очень быстро объяснили, что он не прав, а эта позволила. Возможно провоцировала, чтобы потом рассказать как её обижают
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Не "патриот" - не идиот  (24.05.23 17:46): Интересно, в самом вагоне такие купе как-то будут помечать? На тот случай, если из такого купе кто-то попросит чем-то в физическом плане помочь (полку поднять-опустить, багаж, окно и т.п.), чтобы категорически им отказать. Ответить | С цитатой
727  (24.05.23 17:01): Купе-ни о чем.реально.чем оно поможет,если в тамбуре можно столкнуться с неадекватом?Вагон-может быть. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Кушнир Толик Николаевич  (24.05.23 14:49): А почему нет транспортной полиции, очень опасно ездить в электричках особенно вечером. Ответить | С цитатой
в удивительное время живем  (24.05.23 13:20): Бездетные рассказывают как воспитывать детей
Разведенные - как сохранить семью
Не сумевшие построить отношения из-за собственной шизонутости пытаются убедить, что любой контакт с противоположным полом - это то. чего стоит избегать
Каждый нездоровый человек пытается преподать урок "здоровья" тем, кто не такой как он...

Вспоминаются слова Преподобного Антония Великого: "Наступят последние времена, когда девять больных придут к одному здоровому и скажут: ты болен, потому что ты не такой, как мы"
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1 2
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте