Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 26 апреля 2024
23:54

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Родини переселенців отримали квітневу допомогу від Фонду Віктора Пінчука

|«« «« »» »»|

У квітні родини вимушених переселенців з дітьми отримали 5 тисяч наборів гуманітарної допомоги з продуктами тривалого зберігання та миючими засобами. Фонд Віктора Пінчука та міжнародна благодійна ініціатива Ukraine Relief Fund щомісця надають таку допомогу в Новомосковському районі. Доставка організована до 50 населених пунктів, де мешкають ВПО.

Від Чаплинки на Херсонщині до Криму – менше 30 км, селище окупували у перший день війни. Звідти разом з дітьми та 80-річною матір’ю виїхала Юлія. Розповідає, що волонтерський автобус з немовлятами та жінками довго не пропускали через російський блок-пост у Василівці. Людям довелося тиждень провести в голому степу. Вже понад рік Юлія з родиною мешкає в Магдалинівці. Каже, що гуманітарна допомога – чимала підтримка для родини.

“Ці набори показують, що нас не кинули, ми відчуваємо підтримку. Дуже багато продуктового набору, є навіть печиво і згущенка для дітей. Ми не витрачаємо гроші на ці продукти, а це – значна сума. Зараз все, що маємо – виплати ВПО та виплати за простій на роботі, та цих коштів нам ледь вистачає”, – каже Юлія.

Допомога Магдалинівській громаді системна і триває з осені 2022 року. Нині у громаді мешкають близько 900 вимушених переселенців. Фонд не лише забезпечує гуманітарними наборами родини з дітьми, а й опікується шелтером, що розмістився в колишньому корпусі районної лікарні. На сьогодні у прихистку мешкають 120 переселенців, у тому числі 12 людей з інвалідністю.

“Зараз громада співпрацює лише з двома благодійними фондами на постійній основі, всі інші – пішли на деокуповані території. З початку цього року Фонд Віктора Пінчука залишився єдиним, хто допомагає вимушено переміщеним особам з продуктами харчування та засобами особистої гігієни. А до шелтеру фонд поставив понад два десятки побутових приладів: холодильники, електроплити, бойлери, пральні машини та інше. На трьох поверхах зробили сучасні ванні кімнати, створили належні умови для людей”, – зазначає Володимир Найко, заступник магдалинівського селищного голови.

Програма допомоги вимушеним переселенцям реалізується в рамках спільної благодійної ініціативи Ukraine Relief Fund. У квітні основним донором для надання гуманітарних наборів у Новомосковському районі стала компанія “Люксоптика”, всеукраїнський супермаркет окулярів.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (6)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте