Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
04:03

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Фонд Віктора Пінчука обладнав нікопольські шелтери генераторами потужністю 50кВт

Фонд Віктора Пінчука обладнав нікопольські шелтери генераторами потужністю 50кВт

Вісім місяців Нікополь потерпає від ворожих обстрілів. Попри постійну загрозу у міських шелтерах постійно проживають близько 180 переселенців, яким немає куди їхати. Здебільшого це – літні люди або родини з дітьми. Аби гарантувати нормальні умови для людей, які найбільше постраждали від війни, Фонд Віктора Пінчука та міжнародна благодійна ініціатива Ukraine Relief Fund забезпечили нікопольські шелтери трьома потужними генераторами.

З липня минулого року у Нікополі пошкоджено майже три тисячі будинків, шкіл, лікарень та дитячих садків. Страждає й критична інфраструктура – після ворожих обстрілів місцеві мешканці ризикують на декілька днів залишитись без світла, опалення та води.

“Це суттєва допомога для нашого міста, бо ці генератори коштують понад мільйон гривень, а це – велике навантаження для місцевого бюджету. Тож на випадок “блекауту” тепер є альтернативне живлення для найбільш вразливої категорії населення”, – каже секретар Нікопольської міської ради Іван Базилюк.

Фонд Віктора Пінчука доставив три генератори до шелетерів у березні. Потужність кожного – 50 кВт. Цього вистачить, аби повністю забезпечити побутові потреби переселенців у прихистках у разі аварій чи обстрілів об’єктів критичної інфраструктури. До того ж, абсолютна більшість приладів у міських шелтерах живиться від електроенергії. Технічні роботи з підключення обладнання виконали фахівці КП “Міська житлово-технічна інспекція”.

“На сьогодні, без опалювального сезону, генератори повністю перекривають всі потреби. Їх достатньо для приготування та зберігання їжі, забезпечення гарячою водою, постійного освітлення”, – розповідає директор КП “МЖТІ” Денис Гришин.

Покращення побутових умов відзначають і переселенці, які проживають в шелтерах. Навіть попри обстріли вони й надалі планують залишатись у Нікополі.

“Нам привозили маленькі генератори. Їх вистачає зарядити телефон, воду на чай закип’ятити. На більше їх не стане. А цей генератор – великий, значної потужності. Це дуже важливо”, – розповідає Володимир зі Слов’янська.

Такої ж думки й Любов, яка разом з дітьми виїхала з окупованого Високопілля. Найменших трирічних дітей винесли на руках, переступаючи через тіла загиблих і “розтяжки”. Згадує, восени під час масованих ракетних ударів було скрутно.

“Спочатку взагалі по 18-20 годин не було світла, потім відключали вже на менше. Тут усе на електриці, тому конвекторами намагались хоч якось нагріти приміщення, готували по черзі, створили графік по кімнатах. Хочеться, аби новий генератор не знадобився, але раптом що – будемо усім забезпечені”, – каже Любов.

Фонд Віктора Пінчука та міжнародна благодійна ініціатива Ukraine Relief Fund системно допомагають вимушеним переселенцям на Дніпропетровщині. Адресну допомогу вже отримали шелтери і місця проживання переселенців з інвалідністю та похилого віку у Магдалинівці, Хащовому та Дніпрі. Гуманітарна робота фонду триває.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (11)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте