Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 22 жовтня 2024
20:28

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Банківські «таємниці» та ритуал перетворення монет на талісмани: у ConcordBank зробили незвичну екскурсію для дітей-переселенців

|«« «« »» »»|

Діти-переселенці в Дніпрі познайомились з роботою ConcordBank та створили монети-талісмани для поранених військових.

З 20 березня по 2 квітня 2023 року триває Всесвітній тиждень грошей (Global Money Week 2023), в якому щороку беруть участь більше 100 країн світу. Офіційний координатор цієї акції в нашій країні - Національний банк України. В ці дні для дошкільнят, школярів та студентів проводять відеоуроки, лекції, екскурсії, конкурси та заходи з фінансової тематики.

“Плануйте свої гроші, плекайте своє майбутнє” - така офіційна назва Global Money Week 2023. Разом з іншими фінансовими установами до цієї міжнародної ініціативи приєднався ConcordBank/ Банк КОНКОРД

В головному офісі банку в Дніпрі відбулася незвична екскурсія для «підопічних» Благодійного Фонду «Добро ТУТ». Діти-переселенці з Маріуполя, Волновахи, Покровська та Сєвєродонецька дізналися секрети зберігання грошей в банку та ковальські ритуали перетворення монет на талісмани.

Тепер в кожного з них є знайомий банкір – про свій шлях у банківський світ маленьким відвідувачам розповів заступник голови правління банку КОНКОРД Михайло Савченко. Діти змогли побачити те, що зазвичай не бачать клієнти - як працює рахувальна машинка, дізнались що робить касир у випадку знаходження фальшивої купюри, як рахують монети та як пакують банкноти, як працюють банківські картки – питань в дітей було багато!

“Мені сьогодні запам’яталося, як перевіряють гроші, як їх рахують. Я дізналась, як працює інкасаторська машина. Було дуже цікаво! В майбутньому я б хотіла працювати в банку і, можливо, бути касиркою”, - розповіла 10-річна Софія з Сєвєродонецьку.
Інкасатор з 12-річним стажем роботи розповів школярам, яку найбільшу суму перевозив в своєму житті, як змінились вимоги до їхньої роботи під час війни і чи працюють інкасаторами жінки. Маленькі екскурсанти побачили інкасаторську машину всередині та приміряли на себе бронежилет, який інкасатор носить під час роботи. А декілька хлопчиків розповіли після відвідин банку, що тепер замислились щодо роботи інкасатором у дорослому житті.

«Підвищення фінансової грамотності - це необхідність сучасного світу, в якому банківські технології розвиваються дуже активно. Це також створює і багато можливостей, які важливо показати дітям та молоді. Ми поєднали і просвітницьку, і соціальну функцію. Наші екскурсії для дітей не лише надають інформацію про роботу банку, а й мають соціальну місію. Ми також показали їм традиції та історію виготовлення монет. А створені за нашим унікальним дизайном монети-талісмани, виготовлені дітьми, ми передамо бійцям ЗСУ у госпіталі міста Дніпро. На монетах написані найголовніші зараз слова - За волю і Перемогу!”, - розповів Голова правління ConcordBank Юрій Задоя.

Сергій Комаров працює ковалем понад 35 років і знає особливі ковальські ритуали виготовлення талісманів. Каже, що не можна продавати відчеканену монету, а лише дарувати тим, кого любиш та бажаєш добра. Школяри загадували бажання та трьома ударами молота вкарбовували його у монети, виготовляючи одну для себе або друга, а іншу - для наших поранених захисників.

Унікальний дизайн монети спеціально для цієї екскурсії розробляли в Запоріжжі, а штамп виготовили у Тернопільській області.

“Зараз дуже мало можливостей кудись безкоштовно повести дитину на екскурсію, щоб розважити її, відволікти від думок та туги за залишеним домом та іграшками. Тому ми з радістю відгукнулись на цю ініціативу. Мій син тепер знає про банки більше, ніж ми. Дякую банку Конкорд – ідея дуже цікава, навіть для дорослих! Вдячні, що фонд «Добро ТУТ» має таких гарних партнерів і долучає нас до приємних і корисних заходів - моєму синову було дуже цікаво!”, - розповіла мама 10-річного Тимофія.

В банку Конкорд кажуть, що ця екскурсія стала першою в новій низці заходів з підвищення фінансової свідомості дітей та юнацтва. Наступну банк проведе для учнів Ліцею інформаційних технологій, яким розповідатиме про основи кібербезпеки.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Тунельній балці Дніпра знищують стародавні дуби, залишаючи масонські знаки! (8)

•  У Кривому Розі хочуть витратити сотні тисяч гривень на цибулини тюльпанів (7)

•  Національний кешбек: чи користуються дніпряни новою програмою (опитування) (7)

•  Якщо не вистачає стажу для пенсії: скільки коштує «докупити» рік (7)

•  У Підгородному за незаконну вирубку лісу затримали трьох чоловіків (6)

•  На Монастирському острові двоє чоловіків пограбували жінку-адміністратора туалету (6)

•  Пюре тільки на свято: ціни на картоплю у Дніпрі зросли до небес (6)

•  Розруха та голі стіни – дніпрянам показали, як виглядає Льодовий палац усередині (5)

•  Опалювальний сезон під загрозою: скільки коштів мешканці Дніпра заборгували за комунальні послуги (5)

•  У Дніпрі біля Ломівського пляжу розпочали підготовку до будівництва нового мікрорайону (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті