Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
23:24

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепровские школьники стали победителями Международного конкурса «Малюємо українською»

|«« «« »» »»|

Работы наших земляков-победителей были представлены на Международной выставке в залах Национального украинского народного декоративного искусства.

Городской сайт рассказывал о подготовке этого необычного Международного конкурса. Он был посвящен возрождению древних традиций украинского письма и рукописи.

На конкурс были поданы тысячи работ талантливых юных художников из 28 (!) стран мира.

Приятно отметить, что среди победителей – и наши земляки, ученики 47-й школы Днепра.

Подробней о конкурсе и его победителях рассказали на странице этой школы в соцсети:

«ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ – НАШИХ ЮНИХ ХУДОЖНИКІВ!

У лютому–березні 2023 року в Києві проводився І Міжнародний конкурс юних митців «Малюємо українською».

Його було присвячено відродженню українського рукопису (або ще його назви – пропис, скоропис, каліграфія, мистецтво письма), що своїм корінням він сягає у глибину віків та має тисячолітню історію. Бо, на жаль, вже понад три сторіччя, як український пропис втратив своє офіційне використання. «Гражданський шрифт» створений для російської мови та насильно впроваджений на території всіх колоній московії, практично знищив пам‘ять українців про свою автентичну писемність. Проте тепер, коли Україна вільна і незалежна, відновлюється і український рукопис, який є однією з головних граней історичної спадщини нашої держави.

Як зізнаються організатори конкурсу, вони не чекали такого величезного інтересу юних українських художників до цього творчого змагання. Роботи на нього надсилали навіть ті діти, кому довелося виїхати з охопленої війною України в евакуацію за кордон. Лишень уявіть собі – географія конкурсантів (а це аж 1473 дитини!) охоплює 28 країн світу!

Ці цифри красномовно свідчать про ту неймовірну конкуренцію і напругу в серцях юних художників (і їхніх батьків, звісно!) до самісінького дня оголошення результатів конкурсу. Отож нам, всій дружній шкільній родині нашої 47-ї, було тим більш несподівано й радісно дізнатися, що авторитетне столичне журі назвало серед переможців-фіналістів зразу трьох наших дітей: Тетяну КАРЕТНИК, Олександра ГРЕЦЬКОГО і Миколу КІБЕРЄВА! А провідні дніпровські дизайнери з полиграфічного центру «Multicopy» відзначили спеціальним дипломом роботу ще одного нашого учня – Максима ЖУРАВЛЯ!

До речі, надихала юних митців на створення власних шедеврів творчість видатного українського художника-графіка і каліграфа Василя Чебаника, який ще з 1971 року займається відродженням вітчизняного рукопису.

Роботи нашої переможної трійці разом з іншими фіналістами конкурсу було представлено на І Міжнародній виставці «Малюємо українською» в залах Національного музею українського народного декоративного мистецтва (м. Київ).

А днями, коли поштою прибули до нас зі столиці дипломи і призи переможців, в нашій школі було проведено урочисте нагородження-офлайн юних талантів 47-ї. Діти були надзвичайно раді не лише цінним подарункам і важливим у їхньому творчому житті документам (дипломам), але й зустрічі – з друзями, з рідною школою. Адже за тривалий період дистанційного навчання вони добряче скучили за нормальним – на живо – людським спілкуванням з однолітками, з вчителями і вихователями.

Отож від імені всієї школи – і вчителів, і учнів, і їхніх батьків – гаряче вітаємо Тетяну КАРЕТНИК, Максима ЖУРАВЛЯ, Олександра ГРЕЦЬКОГО і Миколу КІБЕРЄВА, що гідно виступили на І Міжнародному конкурсі юних митців! Та бажаємо їм і в майбутньому таких же гучних перемог і успіхів!».

Фото – 47 школа Днепра.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (7)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (5)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте