Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 11 мая 2024
04:41

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Dogecoin і Shiba Inu: історія створення двох найоригінальніших криптовалют

Dogecoin і Shiba Inu: історія створення двох найоригінальніших криптовалют

Більшість творців криптовалют не просто ставлять собі за мету заробити мільйони, а намагаються донести до світу свою філософію.

Той самий BTC спочатку створювався не як засіб збагачення, а для надання користувачам можливості проводити прозорі платежі, які будуть повністю анонімними. Жарт вийшов з-під контролю, і сьогодні курс біткоїна вважається вершником доль багатьох інвесторів. При цьому існують альткоїни, які запускалися як мем і такими й залишилися. Серед них Dogecoin і Shiba Inu, про які і йтиметься в нашій статті.

Навіщо створювався Dogecoin?

Альткоїн Doge був створений на хвилі буму криптовалюти у 2013 році. Його розробниками стали два програмісти:

  • інженер Adobe Джексон Палмер;

  • співробітник IBM Біллі Маркус.

Ідея створення належала Палмеру, хоча це було швидше жартом. Джексон написав у твіттері, що створює свою криптовалюту Dogecoin, яка має стати великою подією. Цей твіт став відсиланням до популярного тоді мему з собакою породи сіба-іну. На подив Палмера, йому стало приходити безліч листів від друзів, у яких вони просили створити альткоін.

В той самий час Біллі Маркус марно намагався створити свою електронну валюту, яка б відрізнялася від біткоїна. Завдяки щасливому випадку він наткнувся на твіт Палмера і запропонував йому допомогу в роботі над проєктом. Базою для догкоїну партнери вирішили зробити Litecoin, а основною відмінністю від біткоїна став величезний запас монет, що зробило криптовалюту доступною для всіх.

Говорячи про причини зльоту догкоїну, варто назвати два імені: Ілон Маск та Віталій Бутерін. Перший прорекламував криптовалюту, хоч і не закликав до її покупки. Автор ефіріуму не просто публічно підтримав догкоїн, а й запропонував співпрацю.

Історія створення Shiba Inu

Криптовалюта Шиба-іну — це пародія на догкоїн, що можна зрозуміти хоча б за її назвою. Саме ця порода собак стала логотипом Doge, і її обрав для свого альткоїна Ресі — анонімний творець Shiba Inu. Цікаво, що під час випуску на криптовалютний ринок свого токена Ресі заявив його як «вбивцю Dogecoin». Також він придумав три правила, яких дотримується і сьогодні:

  1. Не витратити жодного цента створення монети.

  2. Нічого не вкладати у просування альткоїну.

  3. Автор повинен купувати монети на рівних правах з учасниками спільноти.

Як і у випадку з догкоїном, нову криптовалюту підтримав Віталій Бутерін. Вона працює на базі Ethereum, а творці токена навіть відправили Бутеріну 505 трлн монет. Він витратив 50 трлн, що тоді було еквівалентно $1,14 млрд, а решту 90% публічно спалив. Щодо невеликого залишку, то творець Ефіріума також пообіцяв передати його на благодійність.

Сьогодні у планах Ресі створити мегавсесвіт на основі своєї цифрової валюти. Також програміст має на меті збільшити вартість монети до $1, хоча такий розвиток подій малоймовірний, навіть з урахуванням підтримки Ethereum. При цьому успіх криптовалюти-мема важко заперечити. Вона створювалася як «жарт на жарт», але спромоглася закохати в себе безліч інвесторів по всьому світу.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте