Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
10:43

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Ближайшей ночью над Днепром можно будет наблюдать уникальное звездное явление

Ближайшей ночью над Днепром можно будет наблюдать уникальное звездное явление

В ночь с 20 на 21 марта на жителей Днепра прольется зодиакальный свет, идущий с небес в форме пирамиды.

Но ничего страшного или мистического в этом явлении нет. Такое необычное звездное явление возникает вследствие отражения солнечного света от частиц льда и пыли, которые находятся в Космосе между Солнцем и Землей.

Подробней об этом явлении пишет dnepr.name:

«Спіймати зодіакальне світло – завдання не з простих, адже таке явище добре видно лише за умови темного нічного неба того дня, коли ви будете спостерігати. Навіть невелике штучне освітлення може вам завадити споглядати за зодіакальним світлом, тож вам потрібно мати це на увазі. Зодіакальне світло найкраще спостерігати у перші 90 хвилин після заходу Сонця або перед його сходом. 

Зодіакальне світло має вигляд та форму нечіткої смуги або плями, що тягнеться від горизонту в небі на захід зі сходу. Таке світло слідує уявній східній лінії на небі, а саме явище такого простягання називається “еліптикою”.

Також у ці дні можна знову спостерігати ще одне небесне явище - “Поцілунок Венери та Юпітера”. На нічному небі видно, як Місяць, Юпітер та Венера стоять в одному ряду. Це можна побачити навіть неозброєним оком, як це було вночі 24 лютого у різних містах Дніпропетровської області.

24 лютого мешканці Дніпра та області могли бачити рідкісне астрономічне явище – парад планет. На нічному небі було видно, як Місяць, Юпітер та Венера стали в один ряд. Це можна було побачити навіть неозброєним оком. Також за обрієм сховався Нептун, який вишикувався в лінію. У мережі також публікували фото астрономічного явища.

Небесний пейзаж також бачили у Кам’янському, Кривому Розі та інших містах України. Такі зближення небесних тіл називають “з’єднаннями”.  

Основні правила якісного фотографування явища

Варто нагадати, що для якісного фотографування явища парада планет чи зодіакального явища треба дотримуватись кількох важливих правил: 

слідкуйте за часом заходу Сонця; 

використовуйте кріплення камери;

використовуйте автоматичний режим, різну експозицію, ISO та діафрагму;

спробуйте об’єктиви від різних виробників».



Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте