Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
07:24

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Строители Днепра вместе с зарубежными партнерами разрабатывают концепцию возрождения Украины после войны

|«« «« »» »»|

Специалисты Приднепровской государственной академии строительства и архитектуры активно участвуют в этом процессе.

Все украинцы верят в нашу скорую и неизбежную победу над врагом.

Но после этого страну ожидает очень длительный и трудный процесс возрождения и восстановления тысяч зданий, объектов инфраструктуры и домов, которые были разрушены и повреждены в ходе Большой войны.

К этому процессу необходимо готовиться заранее.

В нем активно участвуют представители ПГАСА.

Очередным шагом в этом направлении стала крупная Международная конференция «Бетонная индустрия: ICCX CENTRAL EUROPE 2023». В ней приняли участие представители ПГАСА во главе с ректором Николаем Савицким.

Вот что сообщили в ПГАСА об итогах этой конференции:

«Завершила роботу в Варшаві дводенна Міжнародна конференція та виставка з бетонної індустрії ICCX CENTRAL EUROPE 2023.

Вступна доповідь професора Миколи САВИЦЬКОГО, ректора ПДАБА, з якої почалась конференція, викликала великий інтерес учасників і завершилась дружніми аплодисментами. І це була не данина поваги, а підтримка головної тези-запрошення, що лунала в доповіді: Україна сподівається на активну участь іноземних компаній будівельної галузі, бетонної індустрії, зокрема, і інвесторів у відбудові України, як тільки завершиться війна.

Доповідач англійською мовою виступив з пленарною доповіддю в якій презентував Програму "Регенеративне індустріальне будівництво (відновлення зруйнованих) об'єктів соціальної інфраструктури України з використанням технологій рециклінгу і розподіленої енергетики".

Мова про:

індустріальні (заводські) архітектурно- конструктивно-технологічні системи будівництва об'єктів житлово-громадської інфраструктури України з метою забезпечення вимог високих темпів будівництва;

малі виробництва, наближені до районів руйнувань і майданчиків будівництва для зменшення транспортних витрат;

використання технології рециклінгу (повторного використання) матеріалів зруйнованих будівель і споруд, що суттєво знижує вартість конструктивних елементів будівель і споруд;

використання систем розподіленої (децентралізованої) енергетики для продукування, транспортування і зберігання енергії з метою підвищення надійності виробничих процесів.

Ця Програма конкретизує урядовий План Відновлення України, що включає 17 програм, 4 з яких безпосередньо відносяться до будівельної галузі. Для виконання цих програм планується залучення близько 420 мільярдів доларів США із 750, відповідно до оцінки розміру необхідних інвестицій у відновлення України.

В конференції взяли участь близько 200 фірм та понад 800 фахівців з країн Європи – Німеччини, Польщі, Австрії, Іспанії, Італії, Туреччини, Швеції, Фінляндії тощо. На виставці були представлені технології і обладнання для виготовлення малорозмірних елементів, великопанельного будівництва, елементів благоустрою, мобільних бетонних заводів, виготовлення фібродомішок…

До речі, зі своїми напрацюваннями у Варшаву приїхали ще два представники України: одне підприємство – виробник поліпропіленової фібри для фібробетонів з Дніпра, друге із Хмельницька – виробник обладнання для бетонних заводів. Були і представники німецької фірми з виробництва широкої лінійки змішувачів «Айріх», з якою у ПДАБА вже налагоджено міцні партнерські стосунки. Нагадаємо, що один із їхніх змішувачів працює в науковій лабораторії академії і вже дозволив підібрати рецептури бетонів для різних потреб. В тому числі, - і для військо вих фортифікаційних споруд.

Перед від’їздом Миколи Савицького із Варшави він поділився враженнями:

«Я отримав масу корисної інформації і контактів. Гадаю, що мені вдалося знайти спільну мову і налагодити ділові стосунки із європейськими професіоналами бетонної галузі. І це важливо. Адже, зрозуміло, що Україна потребуватиме допомоги світу під час відбудови. Нам буде потрібна не лише фінансова, але й професійна допомога. Готуватися до цього етапу в житті країни потрібно вже сьогодні. Нинішній захід, я впевнений, дозволить пришвидшити темпи майбутньої відбудови і запобігти важких помилок та зайвих фінансових втрат».

Попереду - велика робота. Але спочатку нам потрібна Перемога і Мир! На це з перших днів військової агресії росії націлена діяльність академічної спільноти ПДАБА, яка спрямувала наукову думку в чітко визначене русло – «Переможемо! Відбудуємо!» Це – і цикл відкритих науково-популярних лекцій, і наукові розробки щодо зміцнення обороноздатності країни, відновлення інфраструктури, енергобезпеки держави, і пропозиції та розробка важливих законопроектів стосовно будівельної галузі».

Фото – ПГАСА. 

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ещё не известно, какие в итоге  (15.03.23 12:32): будут разрушения, а концепцию уже разрабатывают? Умно, умно!.. Ответить | С цитатой
Вася  (15.03.23 11:24): ПДАБА сперва подтянуть бы собственное здание и участок проспекта хотя бы к Европейским стандартам позднего средневековья. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
вопрос  (15.03.23 11:16): а ПДАБА уже починила свой десятилетиями обрушающийся фасад? или хотят такое по всему городу устроить? Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (8)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  На Дніпропетровщині відбувається пошукова операція 13-річної Марини Волошко (5)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте