Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 25 апреля 2024
22:01

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Новини містобудівної ради: у Дніпрі продовжують гуманізувати Слобожанський проспект

|«« «« »» »»|

На першій нинішньому році архітектурно-містобудівній раді було розглянуто низку проектів, центральним з яких стали передпроектні пропозиції щодо будівництва нового житлового комплексу на Слобожанському проспекті, 27-27-а.

Нагадаємо, що останніми роками інвестори та архітектори активно розвивають цю частину Дніпра. Ряд комплексів на Слобожанському проспекті вже будуються та збудовані. Ще кілька проектів були розглянуті на містобудівних радах та чекають на своє втілення.

Їхня низка поповнилася новим проектом.

Замість складів – житловий комплекс

Архітектор Михайло Аліпов представив передпроектні пропозиції будівництва житлового комплексу з паркінгом по Слобожанському проспекту, 27-27-а (замовник – ТОВ «Індастріал Сіті»).

Ця ділянка площею 0,82 га розташована в районі перехрестя Слобожанського проспекту та вулиці Юннатів, біля віадука, перекинутого через лінії залізниці. Нині її займають складські приміщення.

На їх місці інвестори бажають звести комплекс із двох веж заввишки до 78 метрів (24 поверхи). За проектом, радість новосілля у 360 однокімнатних квартирах зазнають 772 мешканці.

Загальна площа комплексу – 36 200 квадратних метрів, з яких 20 тисяч припадає на житло.

При комплексі планується двоповерховий паркінг ємністю 240 машино-місць.

– Ми продовжуємо гуманізувати Слобожанський проспект, наповнюючи його людьми, – розповів про проект Михайло Аліпов. – Розглядаємо цей об'єкт у контексті загальної активної забудови району. Реалізація цього проекту розширює перспективи формування повноцінної пішохідної вулиці усередині кварталу, вздовж проспекту, яка зв'яже цей комплекс та об'єкт на місці Будинку торгівлі.

Також у проекті відображено пішохідний зв'язок проектованого комплексу з ТРЦ «Наша Правда». Тут передбачається створення красивого бульвару з 2-рядним озелененням та благоустроєм.

Труднощі для авторів проекту створювали наявність двох санітарно-захисних зон по сусідству із зоною будівництва – від АЗС та залізниці. У зв'язку з цим буде розроблено санітарно-захисну зону нового ЖК, що відповідає нормативним вимогам.

Внутрішньодворова територія комплексу піднята на стилобатну частину на рівень другого поверху. У її структурі заплановано всі нормативні майданчики та території.

Дві житлові будинки розміщені нестандартно. Один – паралельно Слобожанському проспекту, другий розташований під кутом до нього та орієнтований на вулицю Юннатів. За словами проектувальника, це зроблено насамперед задля забезпечення інсоляції квартир.

На прилеглій території вздовж проспекту планується пішохідний бульвар із велодоріжкою. Він продовжить таку саму зону, що йде від території Будинку торгівлі до віадука, який у перспективі планують капітально реконструювати.

Особливу увагу автор проекту приділив перспективам розвитку вулиці Юннатів, яка виконує лише функцію проїзду до будинків приватного сектору.

Обговорення проекту членами містобудівної ради вийшло тривалим та зацікавленим.

– Є головна магістраль цього району, Слобожанський проспект, – нагадав архітектор Юрій Єрошек. – Має бути виразніший пішохідний зв'язок цієї ділянки з віадуком і далі – з виходом до річки Дніпро.

- Потрібно відповідальніше ставитися до занедбаної зараз вулиці Юннатів, - вважає Сергій Філімонов. – У майбутньому це має бути впорядковане середовище з перспективою зв'язків із сусідніми районами.

Архітектор Ольга Подушкина адресувала автору проекту цілу низку питань про параметри комплексу, його безпеку, доступність, інклюзивність та інше.

Андрій Шковира звернув увагу на проблему шумоізоляції квартир, мешканці яких мають бути надійно захищені від постійних шумів не лише залізниці, а й завжди жвавого проспекту.

- З містобудівників ми перетворюємося на нормативно-технічний відділ, у якому головне – не роль нового об'єкта у загальній структурі міста, а його відповідність нормативним вимогам, – сумно зазначив Віктор Гарсія Ортега. – Є ціла низка питань, пов'язаних із громадським та внутрішнім середовищем цього об'єкта. Його композиція – неоране поле для розвитку. Можна попрацювати над видом та розміщенням веж та знайти інші рішення.

Автору проекту надійшли й інші пропозиції щодо житлових обсягів. Зокрема, зробити замість двох три будівлі, але меншої поверховості.

Михайло Аліпов з великою увагою поставився до всіх думок і намагатиметься їх врахувати на наступних етапах роботи.

Безпека зараз – понад усе!

Також Михайло Аліпов представив Містобудівний розрахунок будівництва багатофункціонального залу з функцією бомбосховища на пр. Поля, 98-г (замовник – БФ «Дніпропетровська єврейська громада»).

За цією адресою розташований дитячий садок. Але у 2022 році його роботу було зупинено, оскільки дитсадок свого бомбосховища не має. А відстань до найближчого притулку – більша за нормативну.

Тому єврейська громада, щоб відновити роботу дитсадка, замовила такий проект.

– Ми знайшли замовника на будівництво першого у місті бомбосховища нових часів, і хочемо поділитися цією радістю, – представив проект Михайло Аліпов. – Новий об'єкт планується функціональним. У ньому не лише зможуть сховатися 160 людей під час небезпеки. Хочеться, щоб тут діти могли грати, активно та цікаво проводити час. Це буде повноцінне сховище із функцією спортивного та ігрового залу, лекційного приміщення. Воно матиме підйомник для людей з інвалідністю, свої санвузли, дизельний генератор.

По суті, новий об'єкт буде надійною залізобетонною капсулою, яку глибоко вкопають у ґрунт поруч із дитсадком. Щоб до нього можна було потрапити, не виходячи на вулицю, до дитсадка пропонують прибудувати приміщення для переходу до бомбосховища.

Жодних заперечень проект не зустрів.

А після презентації проекту представники ДСНС області прочитали тривалу та корисну лекцію про види притулків та необхідність розвитку таких споруд у Дніпрі.

Зауваження прийняті та відображені

Архітектор Олексій Образцов представив коригування до проекту будівництва багатофункціонального комплексу з паркінгом на вул. Вишгородській, 130.

Нагадаємо, що на нещодавній містобудівній раді він уже представляв цей проект комплексу в районі перехрестя вулиці Вишгородської та Запорізького шосе.

Члени містобудівної ради висловили низку побажань, які автором проекту було враховано.

– Ми доповнили наш проект наступними моментами, – представив оновлення Олексій Образцов. – Фасад нашого комплексу, що виходить на сусідній об'єкт, зроблено глухим. Додали новий пішохідний перехід між вулицями Вишгородської та Рибінської. Врахували побажання урбаністів, розширивши зону благоустрою. Змінили форму фасаду, що виходить на Запорізьке шосе, щоб він більше відповідав навколишній забудові.

Заперечень та нових доповнень – не було.

- Вважаю, принципові проблеми усунуті, можна продовжувати роботу, - підбив підсумок питання головний архітектор Дніпра Дмитро Волик.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ахвигеть...  (09.02.23 02:12): Лёша Образцов...архитектор...мой одноклассник... Ответить | С цитатой
Ахвигеть...  (09.02.23 02:04): та вы лучше помогите людям с разбомбленными домами возле Кожемяки!!! Знакомая пострадавшая пожаловалась мне, что ей сказали, что скажите спасибо, что мы вам крышу перекроем...А окна, а заборы, а отвалившиеся потолки, а мебель элементарная!? Так вот на счёт крыши - до сих пор только плёнка вместо крыши! А мороз...А люди которым ВООБЩЕ там возле неё дома разбомбило, что с ними, а помочь!? Люди кредитов понабирались, жить-то надо. Вооот, а они ЖК строить будут... Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Алексей  (08.02.23 21:06): Да, место хуже не придумаешь. Ну разве что бесплатно раздавать будут. Хаха. Но жить там ни за какие деньги. Жд, трасса, заводы. Романтика. Разве что в ссылку. Ответить | С цитатой
Горожанин  (08.02.23 19:22): С одной стороны восьми полосная дорога по проспекту Слобожанский (рядом) с виадуком, с другой стороны грохочущая ж.д дорога (рядом). Кому то очень хочется построить жилье эконом класса. Почти 800 однокомнатных квартир...Место не очень, но строить будут даже в войну так как есть спрос на однокомнатные квартиры. Ответить | С цитатой
727  (06.02.23 09:23): Гуманизировать???рука-лицо.а что с проспектом, в этом плане ,не так??? Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворов мноковартирных домов запланировали отремонтировать в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте