Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
10:29

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Как детям Днепра во время войны помогают шотландские футбольные фанаты

Как детям Днепра во время войны помогают шотландские футбольные фанаты

Уже 17 лет помощь детям нашего города оказывает благотворительная организация Dnipro Kids, основанная фанатом шотландского клуба «Хиберниан» Стивеном Карром и его единомышленниками.

Городской сайт неоднократно рассказывал об этом проекте, который возник в 2005 году по итогам драматичных и интересных матчей Кубка УЕФА между нашим «Днепром» и «Хибернианом». По итогам этих игр (в которых сильнее оказались наши земляки) родилась глубокая дружба между фанатами команд.

А вскоре – появился проект Dnipro Kids, в рамках которого шотландские фанаты стали регулярно оказывать гуманитарную помощь нуждающимся детям Днепра.

Не прекращается этот проект и в тяжелое военное время.

Более того – к проекту Dnipro Kids присоединились непримиримые соперники «Хиберниана», фанаты шотландского клуба «Хартс». С ним ФК «Днепр» тоже играл в Кубке УЕФА, в 1990 году.

За помощь детям Днепра в тяжелое военное время Шотландская ассоциация футбольных болельщиков отметила инициаторов этого проекта специальным призом.

Вот что об этом рассказал наш земляк, футбольный болельщик Сергей Волынец:

«На днях Шотландська асоціація футбольних вболівальників вручила нагороду за особливі благодійні досягнення у 2022 році.

Її отримала організація Dnipro Kids та засновник організації Stevie Carr – вболівальник Hibernian Football Club з Единбурга, який на початку повномасштабної війни допоміг евакуювати групу сиріт з Дніпра.

Благодійна організація Dnipro Kids була створена фанатами Hibernian Football Club у 2005 році, після виїзного матчу Кубку УЄФА у Дніпрі. Все почалось з того, що під час поїздки група вболівальників організувала збір грошей для місцевих сиріт. Згодом цей вчинок переріс у створення благодійного фонду.

Вже у перший рік роботи фонду для вихованців одного з притулків Дніпра було куплено зимові пальта та чоботи, оплачено медичне обладнання та ремонт їхньої будівлі. В подальшому фанати Хіберніана активно допомагали дітям з дитячих будинків міста, організовували для них різдвяні вечірки, святкування днів народжень, екскурсії та дозвілля на вихідних, зокрема, поїздки на домашні матчі Хіберніана на стадіоні Easter Road.

У перші дні повномасштабного вторгнення росії, Stevie Carr приїхав в Україну та допоміг організувати транспорт для евакуації зі Львова близько 50 дітей та їх 7 опікунів, які виїхали з Дніпра. Дітей доправили спочатку до Польщі, а потім – до Единбурга.

Вже в Единбурзі діти отримали благодійну підтримку з боку урядів Шотландії та Великобританії. Крім того, лише у березні 2022 року Стів Карр разом з Hanlon Stevenson Foundation зібрали для них понад £50 000. Що цікаво, £2 500 тоді дали фанати HeartofMidlothianFC, які мають не дуже приязні стосунки з фанатами Хіберніана».



Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. новых деревьев высадят на Днепропетровщине

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте