Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
00:29

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

БК «Прометей» одерживает шестую победу в Еврокубке 7 Дней

БК «Прометей» одерживает шестую победу в Еврокубке 7 Дней

В очередном туре евротурнира баскетболисты из Слобожанского под Днепром уверенно обыграли литовский клуб «Литкабелис» из Паневежиса.

Эта победа позволила нашим землякам уверенно закрепиться на 4 (из 10) строке турнирной таблицы своей группы.

О ходе матча и турнирной ситуации БК «Прометей» сообщил следующее:

«БК "Лiткабелiс Паневежис" (Литва) - БК "Прометей" - 72:80 (24:12, 10:21, 17:22, 21:25). 11 сiчня. Груповий турнiр 7DAYS EuroCup. Група А. 10 тур. Паневежис (Литва). Арена "Цідо".

Друге коло 7DAYS EuroCup у групі А стартувало напередодні з домашньої перемоги італійської "Брешії" над іспанським "Ховентутом". Цей результат створив передумову для унікальної ситуації в нашій групі: за підсумками 10 туру відразу 5 перших команд могли мати 60 відсотків перемог. Для цього потрібні були одночасні успiхи турецького "Фрутті Бурсаспора", нашого "Прометея" в литовському Паневежисі, румунської "Клуж-Напоки" у протистояннi з одним із лідерів - французьким "Бургом", та будь-який результат у поєдинку "Рейєр Венеція" - "Ратіофарм Ульм" .

Для того, щоб така ситуація стала реальністю, від "Прометея" був потрібний виграш у протистоянні з "Літкабелісом". До цього поєдинку найкращий клуб України підійшов із рекордною для себе у цьому сезонi переможною серією з дев'яти матчів у двох турнірах. Безумовно, основу цієї серії склали успіхи у LEBL, проте саме останні матчі нашої команди в рамках цієї ліги продемонстрували її чудову форму.

У дебюті поєдинку обидві команди вдало атакували з "фарби" суперника та із середньої дистанції. Більш результативно діяли господарі майданчика, що принесло їм невеличкий відрив у 6 пунктів (10:4) за підсумками перших 4 хвилин. Триочковий кидок американського захисника "Літкабеліса" Морріса збільшив перевагу його команди ще на 3 очки, після чого Ронен Гінзбург був змушений взяти тайм-аут. Наставник нашої команди повністю замінив стартову п'ятірку, проте справи спочатку не покращилися. Стартову чверть "червоно-білі" програли начисто - 12:24.

У другій чверті довгоочікуваний імпульс команді зумів дати Ді Джей Стефенс. Його результативний пас Джеймсу Діккі, точний триочковий кидок та заключна частина спільного з Іссуфом Саноном алей-упа скоротили відставання одразу до 5 пунктів (19:24). Окрім цього, гості агресивно та надійно захищалися. Суперники вперше в чверті відзначилися лише на 4-й хвилині, а всього в цьому десятихвилинному відрізку зуміли набрати мізерні 10 пунктів. Не дивно, що на велику перерву після "3+1" від Джиана Клавелла команди пішли лише за символічного відставання "Прометея" - 33:34.

Вперед наша команда вийшла вже після п'ятнадцятихвилинної перерви (індивідуальний прохід Калеба Агади). "Червоно-білі" (крім Калеба - Стефенс і Кеннеді) продовжували ефективно працювати в чужій трисекундній зоні, а такий самий, як у попередній чверті, надійний захист та снайперські якості Клавелла також стали складовими того, що "Прометей" постійно вів у рахунку.

Це лідерство тривало до 34-ї хвилини, коли Стефан Пено вивів "Літкабеліс" вперед – 63:62. Проте в останню п'ятихвилинку суперники увійшли вже за "+3" на користь українського клубу. Останні хвилини матчу прогнозовано вийшли найнапруженішими в матчі. При цьому "Прометей" досить впевнено залишив клатч за собою, здобувши десяту перемогу поспіль у 7DAYS EuroCup та LEBL!

"Прометей" залишився на 4 місці групи А Єврокубка.

Завершився десятий тур 7DAYS Eurocup. "Прометей" після перемоги над "Літкабелісом" зберіг 4 місце.

"Бург" і "Венеція" знову на чолі турнірної таблиці, "Ховентут" - третій, "Бурсаспор" - пя'тий.

"Брешіа" після перемоги над "Клужем" піднялася одразу на 6 місце. "Ульм" через поразку "Венеції" опустився на 7 сходинку.

"Літкабеліс" попри поразку зберіг 8 позицію.

Поза зоною плей-оф - на 9-10 сходинках - "Клуж" і "Цедевіта Олімпія"».

Очередной матч в Еврокубке 7 Дней «Прометей» сыграет 18 января дома (в Латвии) с итальянской «Брешией».

Фото БК «Прометей».








Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте